|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB4 1.6] Kłopot z Odpalaniem... |
Autor |
Wiadomość |
krzys7 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 20:48 [CB4 1.6] Kłopot z Odpalaniem...
|
|
|
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem Lancera 95r, 1.6, 170 tys. przebiegu, benzyna.
Samochod nigdy mnie nie zawiodł, aż do niedawna, pewnego dnia jak Go odpaliłem, strasznie sie dławił, dopiero po odczekaniu 5 min jak sie rozgrzal przestał się dławić i mogłem normalnie jechać, zadrzyło sie tak kilka razy.
Kilka dni pozniej odpalam samochód a on nie żyje, totalnie padł akumulator, więc kupiłem nowy, przy okazji wyminiłem tez wszystkie świece, wszystko ładnie zamątowałem a tu nic... dalej nie chce odpalic.
Nastepnego dnia tak z ciekawości spróbowałem go odpalić, i odrazu odpalił bez niczego, jak nowy jeździł, kolejnego dnia tak samo. Dodam ze dosyc ciepło było w te dni.
Następnego dnia znowu w ogóle nie chciał odpalić, ale tak za 20 razem jak trzymałem gaz wkońcu załapał, ale ledwno zipał, cały czas musiałem trzymać gaz bo inaczej umierał, z tyłu kupa dymu leciała, tak po 2 min wskoczył na większe obroty ale dalej musiałem gaz trzymać jak już sie pozadnie rozkęrcił po ok 10 min normalnie jeździł bez żadnego dławienia. I tak cały dzień mogłem nim jeździć bez kłopotu, zostawiałem go na parkingu na kilka godzin przychodziłem a on bez kłopotu odpalał, ale zawsze rano jak chce go odpalić to mam ten sam kłopot...
Prosze o pomoc ;] |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|
|