|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero] Problem z napędami |
Autor |
Wiadomość |
Radek7 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2008, 21:55 [Pajero] Problem z napędami
|
|
|
Witam
Mam autko Pajero Long 3.2 DID rok 2000 od jakiegoś miesiąca.
Dziś pierwszy raz jazdziłem z napędami po łąkach na Odra.
Po skończonej zabawie chciałem odłączyć napędy, ale kontrolka napędu przednich kół mruga a po przejechaniu paru kilometrów załącza się żółta środkowa kontrola od sygnalizacji napędów i mruga a jak włączam z powrotem na cztery koła po wyłączeniu zapłonu to palą się cztery koła na zielono i nie mrugają czy może być to spowodowane tym, iż zabrudziły się jakiś czujniki |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-04-2008, 22:15
|
|
|
Podstawa czynność to sprawdź stan połączeń elektrycznych na reduktorze.
Może to być tez spowodowane tym, że auto długo stało, albo nie były używane napędy.
Jak jedziesz , wyłącz 4 napędy i puść nogę z gazu i tak kilka razy. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Radek7 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2008, 20:55
|
|
|
Dzięki za pomoc. Przejżałem instalacje, ale to nie pomogło. Ale że ojciec dysponuje sprzętem diagnostycznym Lnach wiec po podłączeniu owego lancza nic nie wykazało, ale za to zapaliły się wszelkie możliwe kontrolki a następnie sam zgasł mrugający przedni napęd. |
|
|
|
 |
|
|