Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero] Przyciemnienie szyb w Pajero II Long ( Folia )
Autor Wiadomość
svaq
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 22:44   [Pajero] Przyciemnienie szyb w Pajero II Long ( Folia )

Chciałbym przykryć ciemną folią tylne szyby - Proszę o radę jak wyciągnąc szyby ? Czy są klejone ? Czy sa jakieś kliny. Sama technologia pokrycie folią jest mi znana.

marian2800
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2008, 20:06   

Witam,byłem w firmie gdzie przyciemniają szyby i powiedzieli że jest ryzyko z wyciągnięciem.Odpuściłem sobie i szukam do tei pory rolet na wymiar,udało mi się kupić na tylne drzwi.Pozdrawiam :cry:

[ Dodano: 30-04-2008, 20:14 ]
:lol: Szyby są na uszczelce :lol:

svaq
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2008, 22:14   

Czy to znaczy ,że nie są klejone ????

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-04-2008, 23:55   

marian2800 napisał/a:
Witam,byłem w firmie gdzie przyciemniają szyby i powiedzieli że jest ryzyko z wyciągnięciem.Odpuściłem sobie i szukam do tei pory rolet na wymiar,udało mi się kupić na tylne drzwi.Pozdrawiam :cry:

[ Dodano: 30-04-2008, 20:14 ]
:lol: Szyby są na uszczelce :lol:

Ryzyko jakie? bardzo łatwo wyciąga się szyby. Te w karoserii w części bagażowej, usuwasz uszczelkę od środku i ściągasz dwie blaszki, diw u góry dwie na dole i już masz wyciągnięte.
W drzwiach musisz zdjąć tapicerkę, wykręcić słupek dzielący, wyjąc trójkątna szybkę a później odkręcasz dwie śruby w szybie opuszczanej i do góry.
i to wszystko, mi to zajmuje 7 min.

Stach
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 10:49   

No tak... ale po co w ogóle wyciągać szyby?
Mam przyciemnione wszystkie z wyjątkiem przednich drzwi i przedniej szyby. Zrobił to jeszcze poprzedni właściciel, ale odbyło się bez demontażu. Są naklejone i przycięte na wymiar. Rzecz jasna z atestem, na wszelki przypadek policji.
Ale osobiście odradzam. Mam, bo takie były i ładnie to wygląda. Ale mam również utrudnioną widoczność przy cofaniu po zmroku oraz przy jeździe w terenie.

Odpowiedz do tematu