|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero] Przyciemnienie szyb w Pajero II Long ( Folia ) |
Autor |
Wiadomość |
svaq [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2008, 22:44 [Pajero] Przyciemnienie szyb w Pajero II Long ( Folia )
|
|
|
Chciałbym przykryć ciemną folią tylne szyby - Proszę o radę jak wyciągnąc szyby ? Czy są klejone ? Czy sa jakieś kliny. Sama technologia pokrycie folią jest mi znana. |
|
|
|
 |
marian2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2008, 20:06
|
|
|
Witam,byłem w firmie gdzie przyciemniają szyby i powiedzieli że jest ryzyko z wyciągnięciem.Odpuściłem sobie i szukam do tei pory rolet na wymiar,udało mi się kupić na tylne drzwi.Pozdrawiam
[ Dodano: 30-04-2008, 20:14 ]
Szyby są na uszczelce |
|
|
|
 |
svaq [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2008, 22:14
|
|
|
Czy to znaczy ,że nie są klejone ???? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 30-04-2008, 23:55
|
|
|
marian2800 napisał/a: | Witam,byłem w firmie gdzie przyciemniają szyby i powiedzieli że jest ryzyko z wyciągnięciem.Odpuściłem sobie i szukam do tei pory rolet na wymiar,udało mi się kupić na tylne drzwi.Pozdrawiam
[ Dodano: 30-04-2008, 20:14 ]
Szyby są na uszczelce |
Ryzyko jakie? bardzo łatwo wyciąga się szyby. Te w karoserii w części bagażowej, usuwasz uszczelkę od środku i ściągasz dwie blaszki, diw u góry dwie na dole i już masz wyciągnięte.
W drzwiach musisz zdjąć tapicerkę, wykręcić słupek dzielący, wyjąc trójkątna szybkę a później odkręcasz dwie śruby w szybie opuszczanej i do góry.
i to wszystko, mi to zajmuje 7 min. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Stach [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 10:49
|
|
|
No tak... ale po co w ogóle wyciągać szyby?
Mam przyciemnione wszystkie z wyjątkiem przednich drzwi i przedniej szyby. Zrobił to jeszcze poprzedni właściciel, ale odbyło się bez demontażu. Są naklejone i przycięte na wymiar. Rzecz jasna z atestem, na wszelki przypadek policji.
Ale osobiście odradzam. Mam, bo takie były i ładnie to wygląda. Ale mam również utrudnioną widoczność przy cofaniu po zmroku oraz przy jeździe w terenie. |
|
|
|
 |
|
|