[Pinin] Hak holowniczy do Pinina |
Autor |
Wiadomość |
mcgregor123 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2008, 20:40 [Pinin] Hak holowniczy do Pinina
|
|
|
Witam
Koledzy jeśli macie 100% pewność w temacie montażu haka holowniczego do M.Pinina 1,8 5D;
Czy do montażu należy zastosować moduł jakiś tam bo powiem szczerze obdzwoniłem tuzin zakładów montujących haki w Poznaniu i okolicy i połowa twierdzi ,że być musi a druga połowa , że jest to tylko wyciągnięcie kasy gdyż ten moduł podbija cenę haka o około 500 pln a wtedy to ja już go nie chcę do Pinina. ta pierwsza połowa montująca haki bez modułu daje gwarancję że wszystko chodzi jak trzeba a na potwierdzenie tych słów wspominają, że montują tak w OUTlanderze z 2005 i jest OK więc dlaczego nie w Pininie???
Dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-04-2008, 09:18
|
|
|
Witaj
mcgregor123 napisał/a: | więc dlaczego nie w Pininie? | bo Pinin to inny samochod.
Na poczatku napisze, ze do Pinina nie potrzeba zadnego modulu. Jak na moja skromna wiedze rowniez i do outlandera I nie potrzeba. W obu przypadkach wymagana jest wiazka do podlaczenia swiatel.
Zwykly hak z kulka mozna kupic za ok 700zl np Brink. Hak firmowy (2) za cos ponad 1000zl ale pelny z podlaczeniem (3) to wydatek juz prawie 2000 tysiecy.
tak to wyglada jesli chodzi o oferte "fabryczna". Spokojnie pojedz Pininem do firmy i niech zobacza co i jak. Powodzenia |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Gene

|
|
|
|
 |
mcgregor123 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 20:37
|
|
|
Witaj GENE
No więc z tym hakiem dalej nic nie wiem a to dlatego gdyż zadzwoniłem do AUTO WACHE k. Poznania(serwis MITSU) i zapytałem i mi powiedzieli że moduł musi być gdyż mimo, że jak ktoś mi to założy bez to komputer będzie wariował i wskazywał błędy ale chyba coś kręcą bo facet powiedział że tak się dzieje dopiero po czasie w co nie za bardzo chce mi się wierzyć bo jeśli komp widzi błąd to go widzi od razu a nie po czasie natomiast w firmie HAK-POL dość duża twierdzą że tam żaden moduł nie potrzebny tak jak w każdym MITSU. Problem leży w cenie w serwisie chcą 2200 pln a w hak polu 700 z przeglądem do wydz. komunikacji. jeśli masz 100% pewność że moduł nie potrzebny to proszę potwierdź mi to gdyż wydaje mi się że na Twojej wiedzy mogę polegać.
Pozdrawiam
G.Owczarzak |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 06-05-2008, 10:51
|
|
|
Mcgregor123, odpowiem Ci tak. Ja nie instalowalem haka do swojego Pinina wiec nie mam 100% pewnosci. Konsultowalem sprawe z moim zaprzyjaznionym ASO i nie mieli w swojej historii instalacji hakow przypadku aby, ktorys z klientow/posiadaczy Pinina po zalozeniu haka mial problemy z komputerem. Jak pewnie wiesz pojecie "komputer" na to bardzo ubogie urzadzenie w Pininie jest lekko na wyrost. Dodatkowo brak firmowego radia jeszcze bardziej ogranicza mozliwosci tego "komputerka". Tam nie znajdziesz informacji o przepaleniu sie zarowki czy innej przypadlosci.
Nie wiem, zwyczajnie i po ludzku nie mam pojecia o czym wspominaja pracownicy Auto Wache. Rozumiem Twoje zaniepokojenie ale to wszystko co moge powiedziec (napisac) na temat haka do Pinina.
Zwykly hak z wiazka powinien dac rade. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|