Przesunięty przez: Hubeeert 16-09-2007, 13:24 |
[ALL] jak omiąć immobilizer |
Autor |
Wiadomość |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 502 Skąd: Staszów
|
Wysłany: 09-04-2008, 20:45
|
|
|
Dzisiaj już nie rozbiorę tapicerki, ale zrobiłem tak:
kluczyk bez immo włożyłem do stacyjki, a drugi przymocowałem pod stacyjką sprawdzając czy zapali. Jak już znalazłem odpowiednie miejsce (chip jak najbliżej otworu na kluczyk), zapiąłem samozaciskowymi opaskami (bodajże dwoma). |
_________________ CJ1A 4G13 -> ALFA ROMEO 156 1,9 JTD -> Laguna I phII -> Peugeot 406 Break FL
Kiedyś na pewno Galant. |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 15:12
|
|
|
cactooz napisał/a: | Dzisiaj już nie rozbiorę tapicerki, ale zrobiłem tak:
kluczyk bez immo włożyłem do stacyjki, a drugi przymocowałem pod stacyjką sprawdzając czy zapali. Jak już znalazłem odpowiednie miejsce (chip jak najbliżej otworu na kluczyk), zapiąłem samozaciskowymi opaskami (bodajże dwoma). |
Zrobiłem tak samo, raz odpala raz nie... Czasem trzeba wyjąć kluczyk i ponownie spróbować...
Jak będziesz miał czas i chęć to spróbuj cyknąć fotkę tego miejsca gdzie go zamocowałeś dokładnie. No chyba, że masz takie same dolegliwości jak ja |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 15:36
|
|
|
SlaVkoEg napisał/a: | Jedz do elektryka i niech Ci wywali ten immo bo t ylko problemy stwarza, zwlaszcza ze dzis i tak nikt nie kradnie takich samochodow a jak bedzie chcial to poradzi sobie nawet z tym |
moduł imo możesz wypiąć ale bedzie świecić się cały czas CE z kodem błędu immobileisera i nie odpalisz,
aby zrobić to co mówisz musisz przeprogramować ECU ! a to nie takie łatwe
(nie wiem jak w colcie, w cari ten moduł o ile dobrze pamietam to czerwone pudełeczko z napisem cartronic bosch)
a kluczyk łatwo dorobić, zwykły 35zł
z immobileiserem 120-150 bez problemu działa
nie potrzeba żadnych kartek z kodami itp
wiem bo sam jeżdżę na dorobionym,
a oryginał dobrze schowany w domu na wszelki wypadek |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 15:48
|
|
|
Wywalenie immo od 600 zł w góre Byłem dzisiaj i pytałem, siedzi w sterowniku... |
|
|
|
 |
adamkoko [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2008, 09:39 immo...
|
|
|
witam u mnie jest inny patent w colcie! mam 2 kluczyki z immo ale pęknięte orginalne i jeden dorobiony zwykly bez immo..! jeden kluczyk z immobilajzerem mam podpiety na kółeczku z tym dorobionym ! do stacyjki wkladam kluczyk dorobiony a ten z immo jest blisko stacyjki i za kazdym razem odpala bez problemu! zrobilem tez maly tescik czy aby napewno mam immo w aucie i sciągnelem ten org.kluczyk i za cholere nie moglem odpalic awiec jes oki. aha jeszcze jedno immobilaizer dziala tylko przy odpalaniu auta potwierdzone bo testowalem sciagajac org kluczyk po odpaleniu i bylo git.pozdrawiam |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2008, 11:53
|
|
|
Oryginalny kluczyk musi być w zasięgu. U mnie musi być bliżej, bo niestety nie odpala... |
|
|
|
 |
adamkoko [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2008, 23:00 wywalić immo
|
|
|
witka ale sie narobiło nie moglem odpalic auta zaczelelm szukac przyczyny sprawdzilem bledy ecu i wystukalo blad 54 czyli brak komunikacji immo z ecu ... male zdziwko ale oki podzwonilem po fachowcach i jeden zaproponowal mi zdjecie immo... za 350zl i nie wiem czy to zrobic wacham sie bo to jedyna ochrona mojego colcika przed kradziejami i nie wiem czy to dobre wyjscie! moze ktos mi podpowie co robic!!! z gory dzięks |
|
|
|
 |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 22:06
|
|
|
cactooz napisał/a: | Ja rozebrałem obudowę kolumny i na plastikowe zaciski przymocowałem kluczyk z immo, jeżdżę już tak ok 2 tygodni i wszystko gra. |
nie chwaląc się mam ten sam patent, ostatnio kluczyk sie poluzował i mam problemy z odpalaniem, ale jak kolanem przycisne osłone to odpala Patent niezły, ale niech się tylko jakis złodziej dowie ........
Moze jutro cyknę fotkę to wrzucę. |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

|
Wysłany: 29-04-2008, 23:05
|
|
|
Djinn napisał/a: | niech się tylko jakis złodziej dowie ........ |
Znajomy zrobił mi odcięcie zapłonu, maleńki przełącznik w dobrze ukrytym miejscu |
_________________ CJ1A 4G13 -> ALFA ROMEO 156 1,9 JTD -> Laguna I phII -> Peugeot 406 Break FL
|
|
|
 |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2008, 23:12
|
|
|
cactooz napisał/a: | Djinn napisał/a: | niech się tylko jakis złodziej dowie ........ |
Znajomy zrobił mi odcięcie zapłonu, maleńki przełącznik w dobrze ukrytym miejscu |
A byłbyś w stanie podrzucić jakiś taki mały schemacik jak coś takiego samemu zrobić ?
I jakie elementy (diody i takie tam...) |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2008, 18:01
|
|
|
Djinn napisał/a: | cactooz napisał/a: | Ja rozebrałem obudowę kolumny i na plastikowe zaciski przymocowałem kluczyk z immo, jeżdżę już tak ok 2 tygodni i wszystko gra. |
nie chwaląc się mam ten sam patent, ostatnio kluczyk sie poluzował i mam problemy z odpalaniem, ale jak kolanem przycisne osłone to odpala Patent niezły, ale niech się tylko jakis złodziej dowie ........
Moze jutro cyknę fotkę to wrzucę. |
Wrzuć tą fotkę;) |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

|
Wysłany: 07-05-2008, 20:23
|
|
|
No to proszę świeża foteczka:
Kluczyk jakby "za stacyjką" patrząc z fotela kierowcy.
 |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2008, 20:52
|
|
|
Mam dokładnie w tym samym miejscu;)
Miałem na górze na plastiku ale raz odpalał a raz nie. Teraz gra. Tylko jeden mankament. Obudowa nie do końca się zamyka w tym miejscu... |
|
|
|
 |
|