Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Adaho_krak
26-06-2008, 13:48
Podświetlenie deski rozdzielczej
Autor Wiadomość
yossi 
Forumowicz

Auto: MSR 1,8 GLXi 98 r.
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-05-2008, 23:25   Podświetlenie deski rozdzielczej

Pytanie do Szanownych Państwa (zanim cokolwiek zacznę rozkręcać, sprawdzać itd.): ;)

Czy po włączeniu świateł macie podświetlone w desce rozdzielczej, w jakikolwiek sposób, regulatory klimy i nawiewu?

U mnie "świecą" tylko zegary główne, klawisze pod nimi i obok radio. Nad radiem natomiast - ciemno, jak w ...

Niby pierdoła, ale w nocy (zwłaszcza latem) mogłoby to być widoczne (klima włączona? skąd wieje? itp.) - jest tam jakaś żaróweczka do wymiany, czy nie ma nic?

Z góry dzięki i pozdrawiam,

yossi

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 08-05-2008, 08:33   

musi świecić, ale ile i co to nie wiem

ronetto 
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Wysłany: 09-05-2008, 21:07   

cze . w popielniku jest zarowka , zapalniczce, napewno jest w regulatorach od nawiewow ale nie wiem ile . potem w klawiszach pod licznikami po jednej. jeszcze jest jedna pod schowkiem pasazera ale umnie nie swieci a powinna tak na nogi swiecic . pozdro

yossi 
Forumowicz

Wysłany: 10-05-2008, 00:42   

Ho, ho - aż się w głowie zakręcić może! :shock: :wink:

No to jeszcze jak dotrzeć do tych światełek? Jak zdjąć to, co oczy widzą, żeby żarówki móc wymienić?

Od razu mówię, że po poście ronetto (dzięki wielkie!) stwierdzam brak podświetlenia:
- regulatorów nawiewu;
- popielniczki;
- podnóżka pasażera.

Gdzie szukać i jakie śrubki wykręcać? :?:

Raz jeszcze z góry dzięki!

Pozdro - yossi

ronetto 
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Wysłany: 10-05-2008, 20:03   

do podswietlenia nog pasazera to wystarczy tylko bardziej schowek otworzyc i widac kabelki na srodku co dochodza do oprawki
popielniczke i zapalniczke to tylko wyciagnac zaslepke do radia dolna (kieszen)
a regulatory to nie mam pojecia bo umnie swieci jeszcze nie musialem otwierac ale napewno caly panel trzeba rozkrecic .
moze zrobie fotki albo poszukam w manualu to dam na maila. pozdro

[ Dodano: 10-05-2008, 20:12 ]
patrzylem w manualu jak rozkrecic i jest wszystko rozrysowane w czesci INTERIOR.

pewnie wiesz ale manuala do runner-a znajdziesz w dziale download to juz nie bede wysylac na maila .pozdro

yossi 
Forumowicz

Wysłany: 12-05-2008, 18:16   

Oki - dotarłem. Wszystko jest tak, jak napisał ronetto.

Jeśli ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem, to:

1. Żarówki zapalniczki i popielniczki:
- dla lepszego dostępu odkręciłem całą ramkę: dwie śrubki widoczne po wyjęciu zapalniczki i dwie mocujące ramkę zaraz nad radiem. Jedna żarówka przy zapalniczce, druga w górze osłony popielniczki.

2. Żarówka podświetlenia regulatorów nawiewu:
- tu nie ma żadnych śrub mocujących ramkę - delikatnie "wydłubuje się" ją z deski rozdzielczej i oczom naszym ukazuje się cała kasetka z regulatorami, do której w górnej części doprowadzona jest żarówka.

3. Żarówka podświetlenia nóg pasażerki: ;)
- otwieramy schowek, uginając jego boczne ścianki zwalniamy skobelki blokujące nadmierne wychylenie i po środku, z dołu za schowkiem, mamy kolejną żarówkę.

Dodam jeszcze, że sam sposób oprawy żaróweczek jest dobrany dość mało szczęśliwie. U mnie okazało się, że przepalone są tylko dwie. Pozostałe po prostu "nie stykały". Wydaje mi się że z czasem, pod wpływem temperatury oprawki trochę się wypaczają. Takie to delikatne... 8)

Pozdrawiam,

yossi

Odpowiedz do tematu