|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szczyt debilizmu, pijany kierowca i wypadek |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2006, 09:07 Szczyt debilizmu, pijany kierowca i wypadek
|
|
|
Wczoraj akurat najechalem na ten wypadek, wszystko wygladalo jak w filmie akcji.
Autobus stana bokiem na drodze dwujezdniowej, ciezarowka wywrocila sie na drodze ze zlomem, napisze to jeszce raz, cala naczepa zlomu, szok i zmiazdzona toyota avensis. Sila uderzenia musiala byc b. mocna bo samochody sie porozjezdzaly i lezaly od siebie co kilka metrow.
Normalnie jestem w szoku jak mozna byc tak nie odpowiedzialny, musialem to z siebie wyrzucic, pozniej jak przejezdzalem widzialem juz karetki i tego chlopczyka jak go do niej prowadzili, ojciec siedzial za kierownica i gadal przez telefon. Jacek pewnie tez to widzial bo caly wypadek byl praktycznie naprzeciwko jego salonu.
wiecej w linku: http://www.bialystokonlin...l.php?ida=11640 |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2006, 09:23
|
|
|
Poprostuu brak mi słów
Policja na miejscu powinna gościa zastrzelić, skoro zapier**** pijany to znaczy chyba że nie ma dla niego znaczenie czy umrze dzisiaj czy za 20 lat. Więc chyba nie ma problemu, niech go rozstrzelają, będzie jeden zgon a tak to przet takiego idiote mogło zginąć dużo więcej osób.
A na poważnie, powinni zabierać prawojazdy na zawsze za jazde po pijaku i jakieś okrutne ale to naprawde okrutne kary dawać, pieniężne i paki. Teraz kary są chyba zdecydowanie zamałe bo co chwila słychać że pijany kierowca zabył ileś tam osób. I immunitet polityczny powinien się w tym miejscu chować. Bo nasi super politycy też tak lubią, najgorsze jest, to że policja właściwie nic im nie może zrobić bo mają ten pie*****ny immunitet. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-03-2006, 16:55
|
|
|
Widziałem to. Z tego co wiem koleś będzie miał ciężkie życie wśród taksówkarzy - nadwyrężył zaufanie do tego zawodu. Mam nadzieję, że go połamią tak, żeby już nigdy nie wsiadł za kierownicę.....Koszmar
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2006, 17:57
|
|
|
no ja napewno NIGDY nie wsiade i nie zamowie taxi z korporacji OK TAXI.
moze czas aby ci pseudo zawodowi kierowcy zaczeli przechodzic ciezkie testy cos jak w anglii. |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 08-03-2006, 17:57
|
|
|
Chlop ma przewalone i to na calej lini. Z tego co wiem to nie do konca byla jego wina ale przy tych okolicznosciach i tak bedzie jego. On jest poobijany dziecku (syn) nic sie nie stalo jak i pozostalym uczestnikom zajscia a kierowcom mozna pogratulowac uczestniczacym w tym wypadku, autobus po heblach bo sie zagapil ze musi skrecic taxi w niego a tir no wlasnie gdzie bezpieczna odleglosc i ile musial jechac ze az go polozylo 40?? Suma sumarum teraz nie ma winnych jest jeden winny. Alkochol i jazda to nie jest dobra para. Oby nigdy nam sie cos takiego nie zdarzylo |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 08-03-2006, 21:30
|
|
|
No nie da się ukryć że kierowca taxi przewałkę zrobił - jak dla mnie to prawko nie powinno byc już mu potrzebne - powinien iść na długo do paki - szczęście że nikt nie zginął, ale skoro nie zginął to oskarzą go o spowodowanie zagrożenia - no chyba że sklasyfikuja to jako coś bardziej poważnego (próba usiłowania ...) - co raczej nie jest możliwe. Dostanie pewnie coś w zawiasach i nic więcej - no może rok więzienia w zawieszeniu do 3.
A skoro osobówka przewróciła samochód ciężarowy to jego prędkość była na pewno większa niż powinna - co najmniej kilka razy.
A najśmieszniejsze jest to że w Polsce przyczepiają się do głupot a to co naprawdę powinno przykuć uwagę - mija bez echa - jakby bali się żeby przypadkiem komuś sie nie narazić.
A co do immunitetu - śmiechu warte - mam immunitet i robie co chce - a dopiero jak się mu go cofnie - można do sądu iść. Jeśli wina jest niepodważalna i na gorącym uczynku się złapało kogoś to choćby to był prezydent - od razu do celi powinien trafić - Ale jak już napisałem - w Polsce wszystko jest możliwe. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 08-03-2006, 21:51
|
|
|
To ciezarowka przywalila w tyl osobowki wiec jaka miala predkosc skoro sie przewrocila?? |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2006, 22:00
|
|
|
oj tnt a jaka mogla miec predkosc, przeciez tam jest gorka a cala naczepa wypelniona byla zlomem, wiec ile ona mogla jechac z 60km/h.
cala sytuacja pewnie wygladala tak: autobus zawracal, a z boku jechala ciezarowka, ten debil pewnie chcial wyminac autobus przed ciezarowka, a ze byl kompletnie pjany wbil sie w tyl autobusu i z odbicia polecial pod ciezarowke, ta pewnie podbila sie na osobowce i sie wywalila. |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2006, 14:39
|
|
|
Memphis napisał/a: |
A na poważnie, powinni zabierać prawojazdy na zawsze za jazde po pijaku
|
A wiesz ilu osobom nieposiadanie prawa jazdy nie przeszkadza w prowadzeniu pojazdu?
Toż słynne sa takie kfiatki jak policja zatrzymuje pijanego Pana Henia i prosi o prawko , a on mówi "co wy ode mnie chcecie, przeciez tydzień temu mi zabraliście"...
Memphis napisał/a: |
i jakieś okrutne ale to naprawde okrutne kary dawać, pieniężne i paki. Teraz kary są chyba zdecydowanie zamałe bo co chwila słychać że pijany kierowca zabył ileś tam osób. |
Taaa, łapki ucinać. Nie poprowadzi więcej...
A na poważnie, to zaostrzenie kar nie doprowadza do zmniejszenia popełniania czynu zabronionego.
Trzeba zmienić świadomość społeczną. A to musi potrwać.
BTW pomysł z publikowaniem danych delikwenta w lokalnej społeczności mi sie podoba, ale jak cał awieś jeżdzi po pijaku to i tak nie zadziała...
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 09-03-2006, 15:04
|
|
|
Złapać wpierdolić wypuścić dogonić wpierdolić wypuścić - powtarzać do skutku. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2006, 20:25
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Złapać *cenzura*ć wypuścić dogonić *cenzura*ć wypuścić - powtarzać do skutku. |
Może to jest dobry pomysł. Jak do nich nie dociarają słowa że tak nie wolno, to może pałą po pysku dotrze. |
|
|
|
 |
|
|