Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
"Ostre przyspieszenie Lancera..."
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2008, 22:16   

Hubeeert napisał/a:

A pojeździłeś samochodem z takim silnikiem?

Tak jezdzilem tym silniczkiem a audi, jezdzilem ten renowka z 1,5 dieslem i duzo lepsze mam odczucia z tej renowki)

Hubeeert napisał/a:

krzychu napisał/a:
ta 1,6 to jest to samo co 1,9 lekko zmodyfikowane

:roll: - sprawdziłeś? Czy tak Ci się wydaje? :roll:

Znam dobrze osobe ktora pracuje przy testach tego silnika wiec wiem. A po drugie wiem tez np. dlaczego niedawno 11 tys osob z fiata poszlo na urlop bo wstrzymano produkcje silnikow tych 1,3 ale widze nie mozna tutaj podyskutowac bo ktos uzywa sily aby swoje argumenty zrobic bardziej wiarygodnymi ok nie ma sprawy ja pasuje nie mam ochoty tak rozmawiac.

Krzychu

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 11-05-2008, 00:40   

No widzisz - ja lepsze odczucia mam z VW niż z HDI na CR.

Natomiast co do reszty Twojej wypowiedzi.
1. Nie znam nikogo zatrudnionego przy testach silników Fiata.
2. Poza tym mógłbys zdecydowac się czy chodzi Ci o silnik 1,3 czy 1,6.
3. Jeżeli wiesz dokładnie, które silniki wcale nie są nowe tylko Producent tak twierdz to się ta wiedzą podziel. Jeżeli natomiast masz ochote stwierdzić, że wszyscy oszukuja bo Fiat oszukuje to wybacz, ale ja tego znów od Ciebie nie kupię.

I ustosunkuj się prosze do tego bo w sumie chodzi mi o te same odpowiedzi:
tomekrvf napisał/a:
daj nam definicję nowego silnika.
Czy np zmiana grubości płyty głównej w bloku to już jest nowy silnik?
Czy wzmocnienie opraw łożysk głównych to nowy silnik?
Czy zmiana płaszcza wodnego to nowy silnik?
Nie wiem czy wiesz, ale te "drobne zmiany" nie są nigdy takie drobne. Wystarczy spojrzeć na 4D56 w L200. Nazwa ta sama a różnią się wszystkim, dosłownie wszystkim

krzychu napisał/a:
widze nie mozna tutaj podyskutowac bo ktos uzywa sily aby swoje argumenty zrobic bardziej wiarygodnymi
:?: kto i gdzie :?:
Jak na razie zaobserwowałem Twoje posty niechętne silnikowi VW w Lancerze za to w wielu miejscach.
Powtórzę stare przysłowie - NIE CHCE NIECH NIE JE, ale na litość Boską, ileż razy możesz pisac o tym samym na forum nie Producenta, nie Importera a pasjonatów marki. Chcesz wyrazic dezaprobatę dla montowania tych silników? Napisz do Mitsubishi Motors Corp. Nam daj juz spokój.
"Uwielbiam" takie rozmowy. "Bardzo lubię" osoby na Forum które gdzie mogą wylewają swoje niechętne opinie na dany, konkretny temat. Tyle, że co za pierwszym razem zostanie przeczytane, za drugim zauważone jako powtórzenie, za trzecim wzbudzi zdziwienie ciągłym powtarzaniem a za każdym kolejnym irytację bo skoro:
1. Nie masz Lancera DID
2. Swoją opinię o nim opierasz o AUTO Świat gdzie VW TDI "pompowtrysk" wygra deklasując każdy inny samochód a Lancer jest wyposażony w przestarzały silnik diesla na pompowtryskiwaczach.
3. Opinię o silnikach innych marek opierasz o opinię o jednym silniku Fiata (no dwóch)
To wybacz ale nie biorę Cię na powaznie.
Tym bardziej, że Twoje posty są tak ogólnikowe i mało konkretne jak to tylko mozliwe.

Jeżeli masz coś do zarzucenia mi jako administratorowi - napisz o tym w dziale Ogłoszenia i Problemy, jeżeli uważasz, że moje posty Cię obrażają, zgłoś je do moderatora działu, natomiast jeżeli miesza Ci się to co pisze jako admin z tym co pisze jako user - no cóż, mogę Ci na PW wszystko wyjaśnić. Czemu na PW? Bo sprawy prywatne załatwiamy na PW.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

martin344
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2008, 18:55   

silnik VW w mitsubishi to wogóle profanacja marki, silnik od traktora i jezdzi jak traktor,VW w niemczech to auto dla pospólstwa identycznie jak market Lidl

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2008, 20:20   

martin344 napisał/a:
silnik VW w mitsubishi to wogóle profanacja marki, silnik od traktora i jezdzi jak traktor,VW w niemczech to auto dla pospólstwa identycznie jak market Lidl

alez zes blysna :D :D
pewnie ty zamiast chodzic do biedronki jezdzisz na zakupy do Harrodsa, jako vip person na individual shopping :?
zastanow sie nastepnym razem jak rownie modra mysle bedziesz chcial splodzic na forum.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 12-05-2008, 20:26   

:shock: zapomniałem o Tobie martin344. Jesteś tym "drugim" walczącym z ideą diesla VW w Mitsu.

Do OBYDWU kieruję jeszcze raz stare przysłowie - NIE CHCE, NIECH NIE JE.

Dla Waszej (i innych mniej zacietrzewionych) informacji - w Mitsu nigdy nie było dobrych diesli. Marka ta zawsze rozwijała silniki benzynowe a diesle - 1.8 z Colta/Lancera itd, 1.8TD z Galanta, 2.0 z Galanta, 1.9 (Renault) nigdy nie były dobre. Niestety sypały się w nich części podstawowe.
w 1.8 - wały - nie nadawały się do szlifu a szlifowane zawsze pękały
w 2.0 głowice - nieumiejętnie serwisowany silnik (brak regulacji zaworów = wysrana głowica)
w 1.9 - przegrzewanie głowic, pompy, turbo itd itd. Myszy w rozrządzie ;-)

Prawda jest smutna - nie było dobrego diesla.

Mamy teraz na okres przejściowy (my jako obserwatorzy i miłośnicy marki) diesla z VW. Jest jaki jest, pretensje można kierować do MMC w Japonii.

Za chwilę Mitsu wprowadzi swojego diesla, zaprojektowanego od nowa. Pozyjemy, zobaczymy.

Natomiast do Was dwóch serdeczna prośba - proszę mi i pozostałym Forumowiczom oszczędzić Waszego niezadowolenia z faktu, że pod maską Mitsu pracuje diesel wyprodukowany przez VW.
Nie dość, że powtórki są dobre w przypadku Stawki większej niż życie, Czterech Pancernych i psa oraz ewentualnie Jak rozpętałem drugą wojnę światową.
Wasze powtórki są nudne. Tym bardziej, że oprócz stwierdzeń typu
martin344 napisał/a:
silnik VW w mitsubishi to wogóle profanacja marki
martin344 napisał/a:
silnik od traktora
martin344 napisał/a:
jezdzi jak traktor
martin344 napisał/a:
VW w niemczech to auto dla pospólstwa identycznie jak market Lidl
krzychu napisał/a:
o ale te silniki sa VW a nie chodzi o to ze nie sa z japonii...... po prostu nie sa nawet mitsubishi....
krzychu napisał/a:
Co do tego silnika to tez nie chce wszczynac dyskusji ale kultura nie grzeszy
krzychu napisał/a:
jest na przetazalych pompowtryskiwaczach
krzychu napisał/a:
wszyscy w testach (bo oczywiscie do testow wysylaja tego z dieslem zawsze ) dostaje ten lancer przez ten silnik niskie opinie..... Co mnie zreszta nie dziw

Nie bardzo macie cokolwiek do powiedzenia
:roll:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 13-05-2008, 00:02, w całości zmieniany 1 raz  

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 12-05-2008, 23:59   

Hubeeert napisał/a:
Myszy w rozrządzie...
yes, yes, yes :supz: :supz: :supz:

PS. Przepraszam, musiałem :D

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 13-05-2008, 08:55   

Dobrze że mają silniki z VW, bo chyba nikt poza Mercedesem lepszych diesli na świecie nie robi. Co do "pompowtryskiwaczy" może są głośniejsze niż "Common rail" ale za to przepuszczą każde paliwo, nawet te ze stacji u pana Zenka w szopie. :D A co do Diesla w Mitsubishi wolę Lancera z dieslem VW pod maską niż Mitsubishi z instalacją gazową, bo to dopiero jest profanacja. :D

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 13-05-2008, 09:04   

wichura1 napisał/a:
niż Mitsubishi z instalacją gazową, bo to dopiero jest profanacja.

A Mercedes z gazem to profanacja?

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 13-05-2008, 09:17   

Wyciąłeś z mojego cytatu " :D " a to już jest manipulacja. :twisted:

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2008, 18:10   

Dla mnie profanacja jest w ogole diesel w lancerze ale mialem sie nie odzywac :P

Krzychu

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2008, 18:31   

krzychu napisał/a:
Dla mnie profanacja jest w ogole diesel w lancerze ale mialem sie nie odzywac :P

ale w czym masz problem, przeciez to nie jedyny silnik dostepny?
mozesz sobie wybrac wsrod benzynowek,

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2008, 18:41   

No ale lekko na luz mozecie dac?? Przeciez to juz bylo zartem a Wy wszystko powaznie..... Nie mozna swojej oponi zamiescic bo wszyscy dokola sie burza ze mi sie nie podobaja diesle VW (myslalem ze jest wiecej osob ktorym sie nie podoba nimiecki silnik z wieswagena w japonskim cywilnym odpowiedniku wyczynowego samochodu) ale ok mylilem co nie znaczy ze zmienilem zdanie..... Kazdy ma prawo do swojego zdania czy oponii jesli nie to dajcie znac.

Krzychu

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2008, 18:47   

ok mozesz sie oburzac na mitsubishi ze wstawilo diesla z vag (a to co innego niz vw ciagle tutaj wspominany) ale przeciez masz inne silniki w cywilnym odpowiedniku wyczynowego samochodu - te kilka ostatnich wyrazow jest the best :)
wiec w czym problem?? subaru rowniez wstawilo diesla i co tez sie obraziles na ta firme za to ze profanuje marke stricte sportowa??

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2008, 18:51   

Subaru mi sie nie podoba z wygladu chodz silnika ma niezle (uklad boxer niewatpliwie obniza srodek ciezkosci samochodu jest pewie drozszy i bardziej skomplikowany w wykonaniu ale jednak firma postanowila na tym nie oszczedzic chodzby dlatego mam tam jakies pozytywne zdanie), a ten diesel to przynajmniej jest przez nich opracowany a sam nie wiem jak sie sprawuje... No i na stronie Subaru nie widze imprezy z tym dieslem.....

No i nie nazywal bym mitsu marka strikte sportowa bo co to za sportowe Pajero?? Za to nazwal bym strikte sportowym Lancera EVO....

Krzychu

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-05-2008, 20:12   

Lancer nie równa się Lancer EVO
Sportowe Pajero - wersje dakarowe można zamówić ;-) za okrągłą sumkę.
Diesel w Lancerze? Skoro może być w Subaru a Klienci tego chcą to czemu nie?
Środek ciężkości w Subaru jest tak obniżony, że Subaru są podsterowne :D mimo napędu na 4 koła.
Mitsu wkrótce wypuści sportbacka i inne wersje usportowione Lancera. Cierpliwości. Tak samo jak cierpliwości wymaga czekanie na rdzennie japońskiego diesla made by Mitsu.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Odpowiedz do tematu