|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
potrzebne części |
Autor |
Wiadomość |
bastek69
Forumowicz
Auto: Proton
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-05-2008, 23:41 potrzebne części
|
|
|
heh... nie wiem od czego zacząć...
Panowie i Panie mam pare pytań
otóż mam Protoniątko 315 12V '98rok silnik 4g15.
Ostatnio pewien mechanik przeglądnął go dokładnie i orzekł że pasowało by zainteresować się wymianą:
- łożysk amortyzatorów (przód)
- gum wahaczy (tył - wzdłóżne??)
- łączników stabilizatora (przód)
i wszystko fajnie tylko nie moge nigdzie takich części znaleźć...
Prosze poratujcie mnie jakąś dobrą radą gdzie mógłbym coś takiego dostać lub czy od jakiegoś modelu Colta nie podeszły by takie części bo z tego co sie orientuje to podobno ok roku '92 wychodziły Colty z takim silnikiem to może i podobne podzespoły mają ?.... |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-05-2008, 18:02
|
|
|
bastek69 napisał/a: | Ostatnio pewien mechanik przeglądnął go dokładnie i orzekł że pasowało by zainteresować się wymianą:
- łożysk amortyzatorów (przód)
- gum wahaczy (tył - wzdłóżne??) | Mam propozycję, bo za te części zapłacisz ok. 500 zł. Mianowicie podjedź do innego mechanika i zapytaj czy rzeczywiście trzeba te elementy wymienić. O ile łożyska amortyzatorów mogą się zużyć to te gumy z tyłu-pierwsze słyszę. |
|
|
|
 |
bastek69
Forumowicz
Auto: Proton
|
Wysłany: 14-05-2008, 23:10
|
|
|
tak chyba zrobie i oddam do innego mechanika na mały przeglądzik auto.
ale z tymi łożyskami to właśnie chyba są faktycznie do wymiany bo już dochodzi takie stukanie z przodu na dziurach i nieraz przy ruszaniu lub jak już jade i wrzuce wyższy bieg gdy go szarpnie troszke do przodu to słychać niejednokrotnie taki trzask
[ Dodano: 19-05-2008, 00:11 ]
jednak jak tak jeżdże ostatnio to stwierdzam że jednak ten mechanik ma racje i musze gdzieś jakoś te części dorwać....
tylko prosze niech mi ktoś coś podpowie gdzie moge je znaleźć albo od którego Colta uda sie transplantacja do mojego Protona ? |
|
|
|
 |
|
|