Przesunięty przez: Matejko 10-04-2006, 12:52 |
No załamałem się.... |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 25-05-2005, 22:29 No załamałem się....
|
|
|
Otóż dziś odwiedził mnie Arturro i na moje własne nieszczęście zachciało mi się posłuchać sprzętu grającego w jego autku....
W mordę, świat już nie będzie taki sam...W życiu nie słyszałem lepszego nagłośnienia...
Pozdrawiam
P.S. Też sobie kiedyś taki zrobię, a co?? (znaczy jak już się dorobię jakiegoś stalego auta) |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 25-05-2005, 22:48
|
|
|
Wyobrazam sobie co robi po zmianach - juz nic nie bedzie takie samo, tv w domu juz nie gra jak kiedys, glosniki przy kompie lepiej wylaczyc i nie kaleczyc uszu .... |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 26-05-2005, 00:23
|
|
|
Albo i można też zacząć grać/śpiewać w jakimś wypasionym zespole i mieć przyjemność co kilka dni chociaż przez parę godzin walnąć sobie kilka tysięcy Watt prosto w uszy z dobrego sprzętu ( czasami zabierać ponadto ze dwie kolumny do domku swoją Carismą, hehe! ). Polecam, chociaż ponoć na starość może głuchotę powodować.
A tak a'propos, jakimi kwotami operujecie w tym topicu? Czy Arturro wozi autkiem konfigurację sprzętową wartą kilkanaście tysięcy, czy może coś, na co szybciej byłoby stać zwykłego śmiertelnika? |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2005, 01:26
|
|
|
Efa! napisał/a: | A tak a'propos, jakimi kwotami operujecie w tym topicu? Czy Arturro wozi autkiem konfigurację sprzętową wartą kilkanaście tysięcy, czy może coś, na co szybciej byłoby stać zwykłego śmiertelnika? |
nie wypada pisac o kwotach ale w sumie kto bedzie wiedzial ile to kosztowalo jak nie JA
ostatnie zamiany (mam nadziej ze juz naprawde ostatnie) kosztowaly mnie 5,9tys, a zmienilem tylko radio, dvd, suba, kick w drzwiach i troche zabudowe w bagazniku na bardziej przyjazna. reszte sprzetu (koszt) co siedzi w aucie, przemilcze.
co do grania to wysterowal mi autko mistrz europy, moj bardzo dobry kolega i wiem ze zrobil to na "odwal sie" tak jak to sie robi znajomym ale w sumie jestem zadowolony, bo zawsze mozna cos poprawic/dodac. |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 26-05-2005, 01:35
|
|
|
A ile taka impreza zajmuje w samochodzie miejsca? Jest jeszcze jakaś przestrzeń bagażowa?
I czy słychać w środku np. gdy na zewnątrz ktoś trąbnie albo jedzie karetka na sygnale ? Bo rozumiem, że przy takim sprzęcie wnętrze jest ładnie odizolowane...? |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2005, 01:49
|
|
|
nie zajmuje taka zabudowa duzo miejsca, podloga bagaznika jest podniesiona okolo 10cm. zadne kiczowate - odpustowe zabudowy bagaznika mnie nie interesuja a te z regoly pozbawiaja funkcjonalnosci autko, u mnie tak nie jest.
http://2com.pl/pub/photo.asp?p=12338.28204
http://2com.pl/pub/photo.asp?p=12341.28204 w tym linku widac ile jest podniesiona podloga.
samochod jest wygluszony (montaz audio bez wygluszenia nie ma sensu) i glosny, co do trabienia to nikt na mnie nie trabi a karetki nie slychac, dodam od razu ze zadko slucham glosnej muzyki bo lekarz mi zabronil po tym jak wyladowalem w szpitalu na dwa tygodnie z "nagla gluchota". |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 26-05-2005, 10:35
|
|
|
arturro napisał/a: |
dodam od razu ze zadko slucham glosnej muzyki bo lekarz mi zabronil po tym jak wyladowalem w szpitalu na dwa tygodnie z "nagla gluchota". |
pewnie trafiles tam krotko po montazu
a prawda jest taka ze jak uslyszalem w grudziadzu w zeszlym roku u artura w aucie piosenke ATB-Ecstasy to od tamtej pory juz nie slucham ATB zeby nie zaklocic tego ecstasy co mam w glowie |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2005, 16:17
|
|
|
Matejko napisał/a: | a prawda jest taka ze jak uslyszalem w grudziadzu w zeszlym roku u artura w aucie piosenke ATB-Ecstasy to od tamtej pory juz nie slucham ATB zeby nie zaklocic tego ecstasy co mam w glowie |
rok temu wszystko bylo rozwalone akustycznie i przypadkowe (pozyczony subwoofer itd). |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-05-2005, 18:15
|
|
|
Wow!
w domciu mam czym ogłuszyć sąsiadów (o sobie nie wspomnę), teraz czas na autko - muszę zobaczyć to na własne uszy
Tylko że ta cena...
Arturro, będziesz w tym roku na zlocie? Chętnie bym wsadził ucho do Twojego autka |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 26-05-2005, 19:04
|
|
|
arturro napisał/a: | Matejko napisał/a: | a prawda jest taka ze jak uslyszalem w grudziadzu w zeszlym roku u artura w aucie piosenke ATB-Ecstasy to od tamtej pory juz nie slucham ATB zeby nie zaklocic tego ecstasy co mam w glowie |
rok temu wszystko bylo rozwalone akustycznie i przypadkowe (pozyczony subwoofer itd). |
tak ale takie roz... robilo wrazenie, wiec boje sie tego co jest teraz |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
Ostatnio zmieniony przez Matejko 26-05-2005, 19:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2005, 19:05
|
|
|
Grześku napisał/a: | Wow!
w domciu mam czym ogłuszyć sąsiadów (o sobie nie wspomnę), teraz czas na autko - muszę zobaczyć to na własne uszy
|
to nie jest tak ze mam w aucie dyskoteke i potrafie naglosnic pol dzielnicy, w sumie w aucie mam tylko 550W rms z czego 250 na suba, zawsze interesowala nie jakosc nie glosnosc. |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-05-2005, 19:26
|
|
|
Ok, przyznaję - tak to zabrzmiało jak bym ogłuszał, ale też cenie sobie jakość dźwięku.
Pozostaje pytanie - będziesz na zlocie ? |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2005, 17:29
|
|
|
Grześku napisał/a: |
Pozostaje pytanie - będziesz na zlocie ? |
nie wybieram sie, wiec raczej nie. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2005, 23:42
|
|
|
ostatni weekend spedzilem na ATS w pile i dzis (niedziela) sobie postanowilem wystartowac w zawodach car audio bez jakichkolwiek przygotowan i na 8 startujacych bylem 5 , gdybym powycieral kable z kurzu i zabralbym z domu prezentacje systemu (dodatkowe 10pkt) zajalbym czwarte miejsce. oczywiscie nie wspominajac o dzwieku w ktorym mozna baaaaardzo wiele zmienic na plus. ogolnie jestem zadowolony.
btw super impreza ten zlot w pile. |
|
|
|
 |
|