Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:17 |
vr4 2000 |
Autor |
Wiadomość |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 17-05-2008, 07:03
|
|
|
Robert jak możesz to rozwiń swoje skróty - bo jestem leniwy i nie chce mi się szukać użytych skrótów Use the fucking google - rozumiem że to miałeś na myśli pisząc o UTFG.
Podaj jeszcze drugi skrót oraz wskaż w necie gdzie o tym piszą, ostrzegają - mam na myśli te planowane zmiany. Nigdy przepis nie wchodzi w życie ot tak sobie bez wcześniejszego projektu Jeżeli takie prace miałyby miejsce to w necie można by na pewno coś znaleźć.
Jak powiedziałeś A to powiedz i B Czekam na rzeczową odpowiedź.
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 17-05-2008, 20:05
|
|
|
No to zostanie droga angielska .
Z tego co kilka razy ostatnio wyczytałem na necie, to prędzej czy później Polska będzie zmuszona przez UE do uznawania homlogacji wydanych przez jakikolwiek kraj UE (szykuje się skarga o dyskryminację). Sprawę podnieśli... Anglicy, że nie mogą rejstrować swych aut w Polsce, a że uzbierało się trochę obywateli UK co nabyli nieruchomości w Polsce, to szybciutko poszło przez brytyjskie kancelarie prawnicze przeciw Polsce.
Czyli auto RHD z ważną homlogacją teoretycznie musi być zarejstrowane bez zmiłuj. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 14:23
|
|
|
google to:
Cytat: | Ministerstwo Infrastruktury przygotowało projekt ustawy "O dopuszczeniu pojazdów do ruchu" |
ten projekt jest od dawna gotowy i czeka na wprowadzenie, ja nieoficjalnie sie dowiedzialem kiedy jest godzina 0 no i niestety juz tuz tuz no i zatrzyma to rowniez mozliwosc taniego importu prywatnego 1 sztuki na rok mozliwego do tychczas wg dotychczasowej ustawy. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 19-05-2008, 04:30
|
|
|
PLPynton napisał/a: | google to:
Cytat:
Ministerstwo Infrastruktury przygotowało projekt ustawy "O dopuszczeniu pojazdów do ruchu" | trzeba było dodać całość o planowanych zmianach przepisów oraz sam projekt >>KLIK<<
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2008, 06:23
|
|
|
po dluzszym zastanowieniu- drogie te furki sie zrobia! jest jeszcze nadzieja- there is another skywalker. |
|
|
|
 |
Grid
Forumowicz
Auto: Galant V6, Legnum VR-4, MSS1.3
|
Wysłany: 27-05-2008, 15:30
|
|
|
PLPynton napisał/a: | po dluzszym zastanowieniu- drogie te furki sie zrobia! jest jeszcze nadzieja- there is another skywalker. |
Jak mniemam, tak na logikę - jesteśmy w EU, więc wystarczy samochód oclić i zarejestrować w Niemczech, potem tylko sprowadzić do Polski i przepis ominięty. Może nawet nie trzeba rejestrować, tylko oclić.
Oczywiście to teoria - ktoś musiałby na własnej skórze to sprawdzić
Pozdr,
Grid |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 28-05-2008, 10:28
|
|
|
przeglądu nie przejdzie!!!! |
|
|
|
 |
nabassu
Forumowicz

Auto: VR-4, Sigma, 106, 600ss
|
Wysłany: 13-06-2008, 12:14
|
|
|
ok, jak to teraz jest z tym przepisem? bo juz nawet rozwazalem zdrade na rzecz alfy romeo 156 GTA.
da sie sciagnac VRa bez tego smiesznego podatku czy czego tam? |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 14-06-2008, 06:48
|
|
|
ja jestem po wszystkim... autko zarejestrowane... wg mnie stopien trudnosci 0.... |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 15-06-2008, 09:17
|
|
|
nabassu napisał/a: | ok, jak to teraz jest z tym przepisem? bo juz nawet rozwazalem zdrade na rzecz alfy romeo 156 GTA.
da sie sciagnac VRa bez tego smiesznego podatku czy czego tam? |
da sie sciagnac. przy rejestracji natomiast bedzie wymog. problem jest w tym ze jesli zaczniesz dzis sciagac to zarejestrujesz dopiero za 6-8 miesiecy czyli przepis juz wejdzie w zycie i becie Cie obowiazywal pomomo faktu ze dzis jeszcze nie obowiazuje. aby ominac ryzyko musisz kupic np w anglii lub kupis od kogos kto juz ma sciagniety z japonii. |
|
|
|
 |
|