|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ssanie Pajero |
Autor |
Wiadomość |
anem [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2008, 17:16 Ssanie Pajero
|
|
|
Witam. Mój problem jest następujący.
Posiadam Pajero I z roku 89 lecz przy 330 tyś padł jeden korbowód i narobił tyle bałaganu ze bardziej mi sie opłaciło kupić inny komplety silnik. Silnik który kupiłem to też 2.5 td lecz z roku 94. wszystko bardzo pięknie chodzi lecz zauważyłem coś co wygląda jak ssanie na podciśnienie( http://www.fotosik.pl/pok...9876d6fea9.html ), którego nie było przy pompie w starym silniku. Mój problem jest taki, iż nie wiem gdzie ja mam to podłączyć, a ssanie by sie przydało. Jak ktoś ma takie to może podpowie coś. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 24-05-2008, 19:54
|
|
|
To nie ssanie to użądzenie które podciąga wolne obroty gdy załączony jest kompresor klimy.
Silnik pochodzi z anglika automat z klimą. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
dzawor [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 09:44
|
|
|
Czesc
Ja mam silnik z takim podcisnieniowym sterowaniem obrotami i nie jest to wersja angielska i co prawda mam klime ale zauwazylem ze to uzadzenie podwyzsza mi obroty podczas hamowania,(nie podczas kazdego hamowania ale takiego mocnego i dlugiego hamowania kiedy zaczyna dzialas ABS) wedlug mnie jest to jakis uklad wspomagajacy hamowanie.
Pozdawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 28-05-2008, 12:10
|
|
|
dzawor napisał/a: | Czesc
Ja mam silnik z takim podcisnieniowym sterowaniem obrotami i nie jest to wersja angielska i co prawda mam klime ale zauwazylem ze to uzadzenie podwyzsza mi obroty podczas hamowania,(nie podczas kazdego hamowania ale takiego mocnego i dlugiego hamowania kiedy zaczyna dzialas ABS) wedlug mnie jest to jakis uklad wspomagajacy hamowanie.
Pozdawiam |
to prawda, podczas hamowania tez podciaga obrot wolne. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|