Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:18 |
[2.4 gdi] Prośba o ocene... |
Autor |
Wiadomość |
pekat [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2008, 18:51 [2.4 gdi] Prośba o ocene...
|
|
|
Witam!
Mam na oku galanta 2.4gdi sedan, czyli dokładnie taki jaki mnie interesuje. Jedyny problem w tym, że do elbląga gdzie właśnie stoi, mam jakieś 500km po naszych wspaniałych "autostradach". I tutaj wielka i serdeczna prośba do was! Wrzucam linka do aukcji, obejrzyjcie go dokładnie, może zwrócicie uwagę na coś co przeoczyłem, albo coś o czym nie wiem. Wiem, że nie da się określić dokładnego stanu technicznego samochodu po zdjeciach, ale ogólne rozeznanie można zdobyć. Na pewno jeśliby ktoś zauważył coś mocno niepokojącego to można go wykluczyć z poszukiwań i zaoszczędzić sobie straty czasu i pieniędzy. Liczę na was! Jeszcze jedno, jeśli ktoś jest z okolicy i nie byłoby problemem dla niego podjechać go zobaczyć, to byłbym strasznie wdzięczny(albo postawiłbym kratkę piwa).
LINK DO AUKCJI >>> http://moto.allegro.pl/it...tion_klima.html
Liczę na pomoc, z góry dziękuje za wszelką okazaną pomoc i pozdrawiam.
[ Dodano: 02-06-2008, 19:32 ]
W polsce często spotyka się auta o mocno zaniżonym przebiegu. Jak myślicie czy i tutaj mogła mieć miejsce tego typu "ingerencja"? Czy można to jakoś poznać w przypadku zegarów high-contrast? Jak oceniacie stan wnętrza i tapicerki? |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 02-06-2008, 20:02
|
|
|
Pekat pisz na regionalnym Tam Ci napewno jakis kolega pomoże, a auto na zdjęciach ładnie się prezentuje (ale lewy migacz jest źle spasowany albo taka fotka) |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
pekat [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2008, 21:01
|
|
|
moje wątpliwości póki co to:
-spasowanie kierunkowskazu lewego
-plamy na siedzeniach(pot? czy to możliwe zeby jakiś gruby helmut tak przepocił fotel?)
-wgniecenia na drzwiach z lewej strony(widoczne na zdjęciu z lewej strony od tyłu)
najpoważniejsza wątpliwość to spasowanie kierunku- sugeruje to dokonywanie naprawy przodu i podważa moje zaufanie do sprzedającego. tapicerka też nie jest świetnie utrzymana jak pisze w opisie... |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 02-06-2008, 22:08
|
|
|
Skoro chcesz minusy to moje znalezione byłyby:
- lewa strona auta mocno sfatygowana (zagniecenia widoczne na tylnych drzwiach, tylnym nadkolu). Coś właściciel nie dbał o auto...
- wnętrze jest zapuszczone. Tylna kanapa też chyba ma plamy na środku. Zdjęcia są zbyt słabe by ocenić czy dziur po petach nie ma. Kiera wygląda na sfatygowaną dość nieźle. Boczek lewych drzwi też nie świeci świeżością
- olbrzymia plama po oleju na pokrywie silnika. Była czyszczona, ale coś się nie udało. Albo wywaliło korek (silnik jest be), albo silnik już cieknie i celowo rozlano olej by zakryć wadę. Dziś nikt już nie nalewa oleju jak sierota, bańki mają z reguły własne lejki. warte dokładnego sprawdzenia!
Poza tym w zegarach HC też można przekręcić licznik do woli, co gorsze bez śladów ingerencji. ten podany przebieg wydaje mi się jednak OK. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30