|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nie chodzi jeden cylinder |
Autor |
Wiadomość |
jart [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2008, 11:53
|
|
|
Masz rację kompresja sprawdzona i na jednym cyl. było zero.
Rozebrałem silnik wyciągnąłem głowice i gniado zaworu wydmuchane , głowice oddałem do remontu i teraz na nią czekam jak odbiorę i złożę to dam znać
Dzięki i do usłyszenia. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-06-2008, 15:24
|
|
|
Mazik napisał/a: | A jak sprawa kompresji? Czy probowales zmienic swiece? (czasem swieca na powietrzu daje normalna iskre a przy cisnieniu ucieka tzn moze miec przebicie). Czy tam sa popychacze hydrauliczne? jesli tak to moze ktorys padl i zawor sie nie otwiera. I rzecz oczywista czujnik polozenia walu (aparat zaplonowy) |
Raczej zawiesił się zawór. Wtedy jest cały czas otwarty, więc nie ma prawa mieć kompresji i na pewno nie bedzie palił na ten cylinder. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Mazik [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2008, 23:12
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Raczej zawiesił się zawór. |
no tak to przeoczylem. gniazdo samo z siebie sie nie "wypalilo" takze zatarty zawor albo popychacz (i tu sie czepie znow hydraulicznych trzeba ewentualnie sprawdzic droznosc kanalu olejowego) |
|
|
|
 |
|
|