Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kochajj
06-04-2006, 22:21
Galancik prawie jak marzenie :)
Autor Wiadomość
WeinMaster 
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-03-2006, 11:23   Galancik prawie jak marzenie :)

Witam Witam

Em, proszę szanowne grono forumowiczów o pomo.

Otóż, nadszedł ten sądny dzień w którym zdecydowałem się na zakup pierwszego samochodu :) . Po żmudnych obliczeniach i buszowaniu po internecie, zdecydowałem się na jakiegoś japońca. Mój budżet szacuje na maks 6k zł. Wiem wiem, że malutko ale jestem tylko biednym studentem :wink:
No, kontynuując. Wybór padł na 3 marki, tj.: Nissan, Mazda lub Mitsubishi. Z Mitsubishi oczywiście Galant TD (tak, samochód ma być w dieslu).
Tutaj jest adres do autokomisu z takim Galancikiem który wpadł mi w oko. W związku z czym proszę Was o radę, czy taki model, rocznik itp. jest wart takich pieniążków lub czy zakup tego konkretnego modelu się opłaca. Dodaję, że codziennie dojeżdżam do pracy około 200 km, więc musi trochę wytrzymać.
Oto link:

http://ducato-komis.otomo...show&id=C610693

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 03-03-2006, 13:58   

Wygląda znośnie, chociaż patrzę i wydaje mi się, że maska ma inny kolor od reszty nadwozia i chyba z przodu rdzewieje. To oznacza, że została partacko naprawiona po dzwonie.
Co do diesli - nie mają najlepszej opinii na forum. Po prostu w Japonii się diesli nie sprzedaje.

WeinMaster 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-03-2006, 14:33   

Tak właśnie coś myślałem :(

W ogóle zastanawiam się czy za te pieniążki można kupić w miarę dobrego Galanta ? :(

Zastanawiam się także nad Nissanem Primerą, moze to byłby lepszy wybór ?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 03-03-2006, 15:18   

Ja mam Galanta z roku '91 z silnikiem 1.8 benzyna - prawidłowo wyregulowany i w dobrym stanie pali mi średnio 7l/100km. Na pewno znajdziesz takiego w poprawnym stanie i po założeniu gazu wyjdzie suma o jakiej piszesz - może to jest rozwiązanie. Na Nissanach się nie znam, ale Toyota z tych lat to też bardzo dobre auta. Kolega ma Carinę II z '90 z przebiegiem prawie 400 tkm, diesla 2.0 l i całkiem fajnie jeszcze jeździ. Skrzynka pracuje lepiej niż u mnie, chociaż silnik gorzej.

WeinMaster 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-03-2006, 15:48   

Właśnie, pierwsze założenie to było, że silnik diesla ma być. Co trochę zawęziło mi możliwości wyboru :/

A tak jestem ciekaw o co w tym chodzi. Tzn. chcą za ten samochodzik u zachodnich somisiaduff 999 ojro, a wygląda on tak:

Samochodzik

Jest po prostu piękny :(

Tak więc, zdaje mi się, że coś za tanio za to cacko.
Hmm, ale lewa dupa coś chyba puknięta była :?

A w Polsce to ten jest też ciekawy:

Samochodzik II

Ogólnie to z całej Polski to tyle jest Galantów :
Samochodziki

Ech.. ach.. ciekawe na co trafię ....

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 03-03-2006, 16:11   

Ten Samochodzik II to też był tłuczony - zobacz na szczelinę między listwą a reflektorami. No i - w przeciwieństwie do poprzedniej generacji - te w większości miały przeciwmgłowe z przodu, a ten z linku ewidentnie ich nie ma, tylko zieją puste dziury.

Właściwie każdy przypadek musisz traktować indywidualnie - możesz trafić dobre auto, ale te z reguły nie są tanie. Nasi sąsiedzi - choć bogatsi - też potrafią liczyć, tanio dobrego nie sprzedadzą.
Mimo, że Toyota ma generalnie lepsze opinie o bezawaryjności, też można trafić na trupa - stąd musisz mieć dużo rezerwy, rozsądku i kogoś, kto potrafi dobrze doradzić.

leinad26
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2006, 01:36   

WITAM
a może mojego weżmiesz
bo chce zmienić na nowszego
tu masz link
i w cale diesle nie są złe!!!
ja sobie chwale
http://www.auto.pl/?kod=1AKJB

[ Dodano: Nie Mar 05, 2006 8:18 am ]
pali mi średnio 7l/100km.
chyba z przewagą na trase bo po mieście to nie wiem czy czasami około 10 l się nie zakręci a z tym gazem to też nie tak kolorowo zawsze jakaś pierdoła się znajdzie do wymiany lub do wyregulowania a i przeglądy droższe takie jest moje zdanie przerabiałem już i benzyne samą i z gazem a teraz mam spokój leje ropke i jade i w mieście spali 6,5l i jest gicior
jak jeszcze jest dojście do ropki to nawet za 2,5 zl za l mozna zalatwic to już całkiem gitarrka
także moim zdaniem jak na dzisiejsze czasy nie ma co myśleć jak ktoś chce tanio jeździć to tylko dieselek :wink:

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 09-03-2006, 08:48   

WeinMaster napisał/a:
Tak właśnie coś myślałem :(

W ogóle zastanawiam się czy za te pieniążki można kupić w miarę dobrego Galanta ? :(

Zastanawiam się także nad Nissanem Primerą, moze to byłby lepszy wybór ?

Nissan ma bardzo dobre diesle, szwagier ma ostatni model Sunny kombi, (po nich weszła Primera) jest bardzo zadowolony. Pod względem wygody, jest tragicznie. W porównaniu z Lancerem jest ubogo wyposażony i mało wygodny, a od Galanta dzieli go przepaść, jakby porównywać Fiata Uno z Mercedesem 126.

WeinMaster 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-03-2006, 10:15   

Siedziałem w Nissanie primerze, teraz siedzę w Galancie :) . Nie wymienił bym go na primere ani na inne kapcie :P .

Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi Galanta :) ))

Pozdrawiam

Ps. Temat można zamknąć

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 14-03-2006, 12:07   

Ta poprzednia Primera (podobna do Galanta E3x) jest naprawdę ładna i solidna. Ta nowa, to koszmar - bez sensu i składu, bez proporcji, napompowany świniak. Tak to jest jak się z fancuzami zaczyna - na dodatek silnik z laguny. A feeee.

leinad26
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2006, 16:59   

[quote="WeinMaster"]Siedziałem w Nissanie primerze, teraz siedzę w Galancie :) . Nie wymienił bym go na primere ani na inne kapcie :P .

Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi Galanta :) ))

cieszę sie że Ci pasuje oby tak Cię woził jak mnie
pozdrawiam

WeinMaster 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-03-2006, 14:27   

Niom, podoba się bardzo, wygodny i zadbany jak na ten roczik.

Kołpaki wywaliłem bo lepiej wygląda bez :)

jak narazie wymieniłem lewą żarówkę świateł przednich i wycieraczki.

2000km juz zrobione .... :roll:

Pozdr

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 16:05   

fajny samochod, jezdzilem takim prawie trzy lata, jedyny minus ze jest glosny, ale super autko bardzo milo go wspominam.

leinad26
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 16:35   

I OBY TAK DALEJ :!:

Rafaello
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2006, 00:16   a mi sie taki marzy...

A ja zastanawiam się nad taką bryczką. Czy z tych zdjec można coś wywnioskować o tym autku? Wiadomo tylko, że to 94 rocznik, 2.0, 128.000 mil (wersja kanada), automat, gaz, klima, abs, poduchy, welur. Sprowadzony do Polski w 96, serwisowany w salonie (ponoć).

1 , 2 , 3 , 4

no i może, jak się mu lakier dopieści, to będzie wyglądał tak: 5

Warto się w coś takiego ładować? Mogę ją wyrwać za 9 tysia., z komisu.

Odpowiedz do tematu