Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie macie koło pasowe na wale korbowym
Autor Wiadomość
scood74
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2008, 15:30   jakie macie koło pasowe na wale korbowym

koledzy mam problem z moim miskiem 2,8 TDI
padło mi koło pasowe które napedza poprzez paski klinoew alternator wiatrak i klime
no i musze kupic nowe ale z tego co juz sie zorientowalem to wystepuja dwa uklady paskow kilnowych
ja mam taki uklad ze pierwszy pasek klinowy licząc od bloku silnika jest do sprezarki klimy i ma 12,5 mm szerokosci i nastepne dwa paski sa węższe 9,5 mm i są do alternatora i pompy wodnej z wiatrakiem
ale z tego co na zdieciach całych silników na allegro widzialem to wiekszość silników 2,8 TDI ma odwrotnie i czyli pasek od kilmy jest pierwszy od przodu auta
jak wy macie???
moj misiek jest z holandi i z 1995 roku
czy ktos wie jaki bedzie mumer serwisowy tej czesci ?
najciekawsze jest to ze klient z allegro za urzywke chce 600 zł w serwisach zucili mi cene od 1200 do 1950 zł !!!!!!!!! za oryginały a na angielskim ebayu sa w przeliczeniu za 260 zł !!!!
masakra normalnie
zreszta na ebayu sa praktycznie wszystkie czesci nowe zamienniki w cewnach mniejszych niz u nas urzywane na allegro?
musze na ebayu zamówic tylko niew wiem jaki numer czesci ma byc zeby byla napewno wlasciwa bo te 300 zl tewz piechota nie chodzi

pozdro

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-06-2008, 10:45   

Masz wersje kontynentalna GLX z kwietnia 1995. Nie wiem czy to cos zmienia ale numer tej czesci do Twojego samochodu to ME 202491. Tak jak wspominales po angielsku nazywa sie to crankshaft pulley.
W autoryzowanym sklepie w Mitcarze kosztuje 1290 zl i praktycznie jest na 2 dzien po zamowieniu.
Mam nadzieje, ze pomoglem i teraz dasz sobie rade.
Na koniec dodam, ze to sa informacje nie poparte testem w warsztacie. Jak wyglada to w rzeczywistosci nie wiem. Mysle jednak, ze wszystko bedzie pasowac.

scood74
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 12:01   

ponizej wstawiam link na ebay na ten sam element w cenie 54 pandów polecam przejrzenie cen innych czesci do misków różnica w cenach miedzy polskimi serwisami i ebay jest powalajaca

http://cgi.ebay.co.uk/Mit...0QQcmdZViewItem

tylko jeszcze zeby wiedziec jaka ma byc kolejnosc paskow bo lato idzie i klima sie przyda

Odpowiedz do tematu