|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jakie macie koło pasowe na wale korbowym |
Autor |
Wiadomość |
scood74 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2008, 15:30 jakie macie koło pasowe na wale korbowym
|
|
|
koledzy mam problem z moim miskiem 2,8 TDI
padło mi koło pasowe które napedza poprzez paski klinoew alternator wiatrak i klime
no i musze kupic nowe ale z tego co juz sie zorientowalem to wystepuja dwa uklady paskow kilnowych
ja mam taki uklad ze pierwszy pasek klinowy licząc od bloku silnika jest do sprezarki klimy i ma 12,5 mm szerokosci i nastepne dwa paski sa węższe 9,5 mm i są do alternatora i pompy wodnej z wiatrakiem
ale z tego co na zdieciach całych silników na allegro widzialem to wiekszość silników 2,8 TDI ma odwrotnie i czyli pasek od kilmy jest pierwszy od przodu auta
jak wy macie???
moj misiek jest z holandi i z 1995 roku
czy ktos wie jaki bedzie mumer serwisowy tej czesci ?
najciekawsze jest to ze klient z allegro za urzywke chce 600 zł w serwisach zucili mi cene od 1200 do 1950 zł !!!!!!!!! za oryginały a na angielskim ebayu sa w przeliczeniu za 260 zł !!!!
masakra normalnie
zreszta na ebayu sa praktycznie wszystkie czesci nowe zamienniki w cewnach mniejszych niz u nas urzywane na allegro?
musze na ebayu zamówic tylko niew wiem jaki numer czesci ma byc zeby byla napewno wlasciwa bo te 300 zl tewz piechota nie chodzi
pozdro |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-06-2008, 10:45
|
|
|
Masz wersje kontynentalna GLX z kwietnia 1995. Nie wiem czy to cos zmienia ale numer tej czesci do Twojego samochodu to ME 202491. Tak jak wspominales po angielsku nazywa sie to crankshaft pulley.
W autoryzowanym sklepie w Mitcarze kosztuje 1290 zl i praktycznie jest na 2 dzien po zamowieniu.
Mam nadzieje, ze pomoglem i teraz dasz sobie rade.
Na koniec dodam, ze to sa informacje nie poparte testem w warsztacie. Jak wyglada to w rzeczywistosci nie wiem. Mysle jednak, ze wszystko bedzie pasowac. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
scood74 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 12:01
|
|
|
ponizej wstawiam link na ebay na ten sam element w cenie 54 pandów polecam przejrzenie cen innych czesci do misków różnica w cenach miedzy polskimi serwisami i ebay jest powalajaca
http://cgi.ebay.co.uk/Mit...0QQcmdZViewItem
tylko jeszcze zeby wiedziec jaka ma byc kolejnosc paskow bo lato idzie i klima sie przyda |
|
|
|
 |
|
|