Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:51 |
Zakup samochodu Carisma czy Audi A4 |
Autor |
Wiadomość |
krzysztof85 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 07:43
|
|
|
Trochę czasu minęło od założenia przeze mnie postu a ja nadal nic nie kupiłem cały czas waham się. Bardzo podoba mi się Carisam II (1999-2004) jednak trudno znaleźć taka jakbym chciał. Nie podoba mi się wykończenie deski/kokpitu w kolorze niebieskim jakoś bije to po oczach . I się zastanawiam czy w sytuacji jak wywaliłbym radio fabryczne czy jakieś inne można by podłączyć pod ten wyświetlacz(komputer) chodzi mi o jakieś z MP3 no i jak bym bez radia fabrycznego miał sterować komputerem (tym co ma wyświetlać)? |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 10-06-2008, 01:37
|
|
|
krzysztof85 napisał/a: | Bardzo podoba mi się Carisam II (1999-2004) jednak trudno znaleźć taka jakbym chciał. Nie podoba mi się wykończenie deski/kokpitu w kolorze niebieskim jakoś bije to po oczach |
Nie kazda Carisma miala wykonczenie w niebieskim kolorze. Osobiscie posiadam czarna deske rozdzielcza Więc warto szukac
krzysztof85 napisał/a: | I się zastanawiam czy w sytuacji jak wywaliłbym radio fabryczne czy jakieś inne można by podłączyć pod ten wyświetlacz(komputer) chodzi mi o jakieś z MP3 no i jak bym bez radia fabrycznego miał sterować komputerem (tym co ma wyświetlać)? |
no jasne ze mozesz ale stracisz mozliwosc sefowania po funkcjach kompa pokladowego...
sa kombinacje przy wyswietlaczu ale sa dosyc skomplikowane....
uwazam osobiscie ze fabryczne radio dosyc dobrze daje sobie rade i jesli nie jestes jakims audio filem w zupelnosci Ci wystarczy
Kup pierw samochod poznij mysl o takich pierdolach jak inne radio
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
krzysztof85 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 08:40
|
|
|
Dzięki przyjacielu za odpowiedź myślałem że już nikt się nie odezwie
Z każdym dniem następne pytania Więc znów pytam
1. W sytuacji gdybym założył gaz do Carismy czy komputer będzie pokazywał aktualne spalanie gazu czy jakieś głupoty?
2. A co koledzy myślą nad zrobieniem własnego komputera (na uC jestem hobbystą elektronikiem) lub kupnem (z allegro) w miejsce starego oryginalnego. Ktoś robił może coś takiego do Cari? Bo na forum znalazłem komputer własnej roboty do Lancera. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 10-06-2008, 09:16
|
|
|
Cytat: | 1. W sytuacji gdybym założył gaz do Carismy czy komputer będzie pokazywał aktualne spalanie gazu czy jakieś głupoty? |
głupoty
krzysztof85 napisał/a: | 2. A co koledzy myślą nad zrobieniem własnego komputera (na uC jestem hobbystą elektronikiem) lub kupnem (z allegro) w miejsce starego oryginalnego |
w miejsce to może nie, ale gdzieś dodatkowo to tak |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 10-06-2008, 09:42
|
|
|
krzysztof85, jak jesteś elektronikiem to pomyśl nad przyciskiem, który umieści się gdzieś na desce i będzie on odpowiedzialny za sterowanie komputerem. Wiele osób chętnie pozbyłoby się oryginalnego radia, więc jak coś takiego zrobisz to będziesz pływał w browarze |
|
 |
krzysztof85 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 10:14
|
|
|
Z każdym postem bardziej przekonuje się do Carismy i do Mitsubishi a obietnica pływania w piwie to już nie daje mi odwrotu kupuje Cari
A z komputerem i sterowaniem napewno będę coś kombinował tylko muszę kupić Miśka
[ Dodano: 10-06-2008, 12:18 ]
Co sądzicie koledzy o takim bolidzie czy to dobry zakup byłby i czy da się zagazować taką Carisme?
[ Dodano: 10-06-2008, 12:20 ]
Czy automat to dobry zakup i czy nie będzie z nim problemów przy LPG |
|
|
|
 |
Master
Mitsumaniak Mitsubishi Carisma

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 120 Skąd: Busko-Zdrój
|
Wysłany: 10-06-2008, 14:14
|
|
|
1,6 w automacie plus potem jeszcze gaz smiem twierdzic ze nie bedzie to demon szos cena atrakcyjna lakier nawet ladny. Ale moze doloz troche np na cos takiego mnie sie osobiscie podoba wyglada lepiej niz seria i nie ma tu wiejskiego tunigu.
http://moto.allegro.pl/it...ort_pakiet.html |
_________________ Jadę sobie dziurą, aż tu nagle asfalt |
|
|
|
 |
krzysztof85 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 14:28
|
|
|
No tyle wyczesać pieniędzy to ciężko będę miał a na osiągach aż tak bardzo mi nie zależy obecnie mam Nexie zagazowaną i 75KM to i tak taka Carisma powinna lepiej się zbierać i raczej KM powinno mi wystarczyć. Bardziej mnie interesuje czy muszę się obawiać automatu nigdy nie jeździłem w automacie i nigdy nie miałem z nim do czynienia. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
krzysztof85 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 17:55
|
|
|
Dzwoniłem do sprzedawcy i dowiedziałem się że w samochodziku jest silnik 1.6 16V czy da się do tego założyć gaz?
A teraz głupie pytanie czy silnik 1.6 16V to też GDI czy inny rodzaj silnika. Zielony jestem w tych sprawach przepraszam za głupie pytania |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 18:02
|
|
|
krzysztof85 napisał/a: | Dzwoniłem do sprzedawcy i dowiedziałem się że w samochodziku jest silnik 1.6 16V czy da się do tego założyć gaz?
|
Bez problemu.
krzysztof85 napisał/a: | A teraz głupie pytanie czy silnik 1.6 16V to też GDI czy inny rodzaj silnika. Zielony jestem w tych sprawach przepraszam za głupie pytania |
Typowe są 3 rodzaje benzyniaków w cari:
1.6
1.8 SOHC 115KM
oraz 1.8GDi 125KM |
|
|
|
 |
Kris1980_147
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 334 Skąd: Rogoźnik
|
Wysłany: 10-06-2008, 18:53
|
|
|
Do 1.8 GDI nie za bardzo chcą zakładać gaz, bo ten silnik poprostu ma taką konstrukcję że nie toleruje jazdy tylko na LPG.
Natomiast 1.6 jak najbardziej.
Ja w tym tygodniu będę zakładał gaizk do swojej właśnie 1.6 16v
Jeśli chcesz kupić Cari w nowej budzie to do gazu tylko 1.6.
Biorąc pod uwagę obecne ceny Pb i ON to kupno 1.6 i LPG to najekonomiczniejsze rozwiązanie - takie moje zdanie. |
|
|
|
 |
|