Zamknięty przez: Hubeeert 11-06-2008, 20:30 |
wypisuje sie z rodziny mitsubishi:( |
Autor |
Wiadomość |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2008, 02:05
|
|
|
ja bym potrzebował czujnik przy dzwiach kierowcy bo zapominam o właczonych swiatłach i czeto je zostawiam a nic nie piszczy.........no i to co pisałem ci na PW |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 08-06-2008, 07:56
|
|
|
MoLi_TRN napisał/a: | ja bym potrzebował czujnik przy dzwiach kierowcy bo zapominam o właczonych swiatłach i czeto je zostawiam a nic nie piszczy.........no i to co pisałem ci na PW |
he he juz zajety
zobacz kilka postów wyżej |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 08-06-2008, 08:25
|
|
|
Tak w kwestii formalnej to musisz auto wyrejestrować by to zrobić musisz mieć kwit, że nie nadaje się już do remontu albo go zezłomować. Inaczej nikt go nie wyrejestruje po wyrejestrowaniu musisz na piśmie zgłosić ubezpieczycielowi, że auto wyrejestrowałeś, jeśli nie uczynisz powyższego będzie ono stało na Ciebie i będą Ci przysyłać opłaty do uiszczenia. Każdy zarejestrowany samochód musi być ubezpieczony, nawet jeśli nie jeździ. |
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 377 Skąd: Chodzież
|
Wysłany: 08-06-2008, 10:22
|
|
|
a to juz nie bedzie takie proste:) ja bym wzial lampy z tylu ale pewnie do mojej carismy nie beda pasowaly:( |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 08-06-2008, 12:31
|
|
|
Jak chcesz zrobić to szybko napisz umowę z jakąś wymyślona osobą a później do starostwa że sprzedałeś auto wtedy masz na części a budę na złom.Jeśli chcesz wyrejestrować to musisz zezłomować a to kosztuje będziesz musiał zapłacić i samochód musi być w 2/3 w całości będziesz miał lipę. |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-06-2008, 12:33
|
|
|
z fikcyjna osoba nie przejdzie, bo w pzu sprawdzaja. wyjsciem jest wpisac kogos za flaszke i wtedy nowy wlasciciel nie musi juz rejestrowac |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 08-06-2008, 13:41
|
|
|
dla mnie poproszę o przesłanie na pw ceny lewego lusterka i jeśli masz w dobrym stanie (nie zapadnięty) to fotela kierowcy (lub samego siedziska ) |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 08-06-2008, 13:43
|
|
|
A niech sobie sprawdzają tylko po co im to.Gość przyszedł pokazał dowód z danymi i jest umowa a co do tego ma PZU chodzi o wyrejestrowanie wcale nawet można tam nie iść. |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-06-2008, 13:45
|
|
|
nie byl bym tego taki pewien, jaks czas tmu szukalem informacji jak to zrobic i z taka opinia sie spotkalem. |
|
|
|
 |
yetti768 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 18:45
|
|
|
sprawca tej tragedii jest moja kobieta która prowadzila a AC nie posiadam.
W urzedzie powiedzieli mi ze moge go zezlomowac (i wtedy nici z czesci) lub sprzedac bo nie ma innej mozliwości wyrejstrowania auta!! a co za tym idze jak go nie wyrejstruje to bede musial placic OC... chory kraj!! ]
czy ktos wie jak to obejsc?? bede szukał kogoś z kim spisze umowe sprzedaży i niech se robi co chce z tym faktem.
tak już na przyszlość, oto moje wyposażenie:
klima -manual (nie wiem jeszcze czy dziala)
juz tylko 2 airbagi w fotelach
jedno sprawne lusterko elektryczne z drugiego może wkład ocalał
4 elektryczne szyby sprawne (ale na panelu głownym lata troszke luzem 1 guzik ale dziala bez problemu)
welurowa tapicera
w drzwiach przednich wycięte dziury na głośniki 16cm
felgi alu 16 cali (na szczescie cale ale troche porysowane bede musiał odświezyc lakier)
silnik po niecałych 140tyś km !!! wciąż na chodzie!! tego najbardziej zaluje!!!!żeby tu przekleństwami nierzucac wiecej nie komentuje.
narazie nic wiecej mi do glowy nie przychodzi.
konkretnie zabiore sie za ten temat jak bede mial ubezpieczyciela z głowy!! |
|
|
|
 |
SALWA [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2008, 14:42
|
|
|
To ja to co pisałem wcześniej w postach bym brał ... mechanizm szyby ele prawy przód...tylny lewy bęben albo sam czujnik ABS jeśli tak wolisz. i tą klapkę od schowka pod radiem ... cene ze komplet proszę na PW i będziemy rozmawiać
Ps.Nie wiem gdzie ty jesteś ubezpieczony.. wystarczy że przedstawisz w ubezpieczalni pismo że z końcem ubezpieczenia OC rezygnujesz z ich usług i tyle.. nic już nigdy nie płacisz nawet jeśli auto masz zarejstrowane... mało to tego jeździ bez ubezpieczeń ??..
A rejstracja ci sama wyjdzie i jak nie zapłacisz to po prostu postawisz sobie auto na placu i może robić za kurnik nawet i nikt ci nic nie powie... |
|
|
|
 |
smok85 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2008, 17:11 panel sterujacy elektryka szyb
|
|
|
witam potrzebuje panel sterujacy elektryka szyb przednich...od strony kierowcy i pasazera...jak co to odezwi sie na GG 961154 pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-06-2008, 20:30
|