Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ALPINE CDE 9843 R MP3
Autor Wiadomość
Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2006, 07:10   ALPINE CDE 9843 R MP3

Witam,
Dostalem dzisiaj taka odpowiedz od jednego ze sklepow a propo radia wymienionego w temacie:
"Tak napewno da sie podłaczyc to wszystko ale jezeli do wzmacniacza jest podlaczony tylko sam subwoofer to bedzie miał pan sterowanie z tego radia, a jezeli oprócz basu gł. tez graja przez wzmacniacz to nie bedzie tego sterownia, radio ma jedno wyjscie przedwzmacniacza stosujac rozgałeziacz sygnału bedzie mozna podłaczyc wszystko."

Dodam, ze w samochodzie mam zainstalowane obecnie rozsypujace sie radio Clariona, 2 glosniki na przod, tweteery, wzmacniacz oraz subwoofer. Czy ktos moglby mi to przelozyc na ludzki jezyk i powiedziec, czy tak zestaw ma sens? Tzn. z tym nowym radiem...

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Auto: ISF
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-03-2006, 09:43   

Chyba ktoś Cie nie zrozumiał (albo ja nie rozumiem). Jeśli chcesz mieć sterowanie woofera w radiu (uważam że to konieczność) czyli sterować filtrem dolnoprzepustowym (50-120 Hz) zmieniać fazy itd, a nie tylko zgłaśniać lub zciszać, to musisz mieć radio z taką opcją. Jeśli ten Alpine ma wyjście tylko na jeden wzmacniacz, to z pewnością nie posiada takowego sterowania (najczęściej takie radia mają wyjście na trzy wzmaki). A jeżeli chcesz podłączyć wszystko pod to radio i mieć sterowanie wooferem, to musisz pod wzmacniacz podłączyć tylko woofer, a resztę głośników napędzić z radia. Cała reszta się zgadza, jeśli podłączysz wszystko pod np.czterokanałowy wzmacniacz to możesz jedynie ustawić na stałe wartość woofera do reszty głośników i wszystkim sterować z radia jako jeden sygnał.

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 07:31   

Dzieki za pomoc... Mysle wiec, ze skusze sie na to radyjko, nie potrzebuje fajerwerkow:)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 08:05   

a ja mysle ze powinienes sobie odpuscic radio z jedym wyjsciem na wzmacniacz, min to dwa (dlaczego patrz wyzej).

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 09:04   

A moglbys mi cos polecic? Bo szczerze mowiac nie stac mnie, zeby wywalic 2 tysiace, chcialem cos kupic do 700 zl.

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Wysłany: 15-03-2006, 11:09   

Zgadzam się w 100% z Arturro, poszukaj radia starszego z wyższej półki, które ma więcej możliwości i lepsze brzmienie, bo większość nowinek do 500 - 700 pln w każdej firmie, to czyste minimum + parę kolorowych dodatków. Pamiętaj, że w miarę jedzenia apetyt rośnie i nie wierzę, że będziesz zadowolony z tej Alpine-y dłużej niż miesiąc (przynajmniej do momentu, aż uslyszysz coś lepszego, a usłyszysz na pewno). Jeśli nie masz dużo kasy, to za 500 pln możesz kupić paroletniego pioneera DEH 7600 (moim skromnym zdaniem w tej cenie nie kupisz nic lepszego) lub skusić się na stare delfinki np: http://www.allegro.pl/ite..._delfinki_.html
Tego typu radia można fajnie rozbudować i mimo ich wieku fajnie nimi pograć.

Ale decyzja należy do Ciebie :D

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 11:15   

Prosilem o rade i ja otrzymalem:) Dzieki, w takim razie leje na tego Alpine'a i poszukam czegos innego - ten Pionnerek wyglada ciekawie, poprosze tlyko kolesi lepsze zdjecia, bo walory estetyczne tez maja dla mnie znaczenie;)

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Wysłany: 15-03-2006, 11:20   

Jek masz troszkę czasu, to pojedź do Brwinowa, chłopaki na pewno Ci coś doradzą jeśli chodzi o całe car audio do Twojego auta.
Nie zapomnij im tylko powiedzieć, że jesteś ode mnie :D

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 11:23   

Szczerze, to z tym czasem jest wlasnie najgorzej, wiec chba zdecydje sie na tego delfinka. Tylko nigdzie nie moge znalezc jego parametrow technicznych... no ale skoro polecasz, to chyba ma to wszystko o czym mi pisales:)

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Wysłany: 15-03-2006, 11:35   

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/132983.html

Tutaj jest wyraźnie napisane, że ma sterowanie wooferem.

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 11:41   

No coz, to lykne, nie ma co sie zastanawiac:) Tylko chyba lepiej to 7100R z Allegro...

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Wysłany: 15-03-2006, 11:51   

Nie radziłem, żebyś kupił dokładnie to radio, tylko ten model radia. A zastanawiać się powinieneś, a właściwie to koniecznie powinieneś radio sprawdzić, dotknąć, posłuchać przed zakupem.
Ja mogę Cię tylko zapewnić, że radia z tej serii fajnie grają i mają wystarczające regulacje do odsłuchu (pod warunkiem, że nic nie było w nich robione lub wymieniane)

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 13:01   

Alez oczywiscie, ja rozumiem, ze nie pchasz mi tego radia na sile... Tak czy siak bardzo Ci dziekuje za pomoc:)

[ Dodano: 17-03-2006, 19:07 ]
http://www.allegro.pl/ite...model_2006.html - znalazlem cos takiego

mikineo
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2006, 01:31   

PANASONIC

A ja polecam to radyjko, sam takie posiadam.
posiada wyjścia:
na suba,
na przedni wzmacniacz,
na tylny wzmacniacz,
wejścia:
na aux
na zmieniare
końcówki mocy mosfet 4x50 W
organiczny wyświetlacz
pilot
i super gałkę od glośności :D
Radyjko mam już rok i jestem z niego bardzo zadowolony, nie przerywa na dziurach (a do domu jade po płytach jumbo).

Odpowiedz do tematu