Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY3A 1.8] Wrazenia po pierwszych 700km trasy
Autor Wiadomość
Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 05-05-2008, 20:57   

W mercedesie S-klasse AMG też nie czuć przyspieszenia, tylko zmieniający się krajobraz i wskazanie licznika na to wskazują.

Im cięższy i bardziej komfortowy samochód tym mniej wrażeń czyli subiektywnego odczucia że auto dobrze przyspiesza.

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 05-05-2008, 21:38   

Koton napisał/a:
W mercedesie S-klasse AMG też nie czuć przyspieszenia, tylko zmieniający się krajobraz i wskazanie licznika na to wskazują.

Im cięższy i bardziej komfortowy samochód tym mniej wrażeń czyli subiektywnego odczucia że auto dobrze przyspiesza.
Yyyy tu lekko na wyrost porownanie ;) Wierz mi ze czuc to przyspieszenie w AMG ;)

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 05-05-2008, 22:18   

Wydaję mi się, że wyrwanie jakiś ekstra rzeczy (oprócz alarmu i dywaników) do nowego Lancera będzie problemem. Jest bardzo mało samochodów przeznaczonych na rynek Polski. Auto podoba się i sprzedaję się na pniu więc nie muszą dawać ekstra gadżetów. Ale kto próbuję ten nie traci :wink:

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-05-2008, 23:01   

to też racja co napisał Colto. Tak samo było jak rodzice kupowali w 2006 roku Suzuki Grand Vitare. W warszawie poza dywanikami zaden deler warszawski nic nie chcial dorzucic, od reki bylo tylko kilka sztuk do wziecia, reszta na zamowienie (i GV w tym okresie jak na marke Suzuki bbila jakies rekordy popularnosci). Kupilismy w wejherowie, gdzie raz, ze od reki byl taki kolor jak szukalismy i w poszukiwanym wyposażeniu, do tego dealer dorzucil spojler i czujniki parkowania i pelna obsluga przez net, pojechalismy tylko odebrac kluczyki i wyjechac z salonu. Przy nowych autach, ktore ciesza sie popularnoscia ciezko jest cos wyrwac, tym bardziej przy duzych miastach, gdzie wiadomo ze czy ten klient czy nastepny to i tak dlugo stal nie bedzie.

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 05-05-2008, 23:27   

Ali-En napisał/a:
Koton napisał/a:

Yyyy tu lekko na wyrost porownanie ;) Wierz mi ze czuc to przyspieszenie w AMG ;)

Może troche ale bez znacznej przesady. :wink:
O wiele większe wrażenie wywarł na mnie nagły przypływ mocy w samochodzie z turbo o mocy - wg właściciela - 29x KM. Pisze tak jak to się mnie wydaje :mrgreen:

Sorry za małego OFFa. Chodziło mi tylko o to że na odczucia co do przyspieszenia samochodu wpływa przebiego mocy/momentu i masa pojazdu i twardość foteli/ kanapy.

Twardy fotel+nagły wzrost mocy+lekkie auto vs jednostajnie rozwijana moc+miękki fotel kanapa+ duża masa pojazdu+ automat jak np w AMG

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 08:01   

Widocznie wlasciciel nie nie cisnal w podloge :) Wyzszych predkosci nie czuc, wciskanie w fotel wyraznie .. :)

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 11-05-2008, 17:23   

Kolejna trasa ojca, tym razem bardziej spokojna i spalanie 7,8l/100km przy silniku 1.8.

remix 
Mitsumaniak

Auto: Civic 2015, Corolla 1997
Wysłany: 11-05-2008, 17:51   

hehe - w tym tempie to pewnie EVO z litr więcej by wzięło. :P jako średnie podają 10,2
W naturze pewnie nie do osiągnięcia (średnie), ale na spokojnej trasie powinno zmieścić się w dziesiątce.
Mitsu jest jak Subaru - wolnossące żłopią tyle co turbo :twisted:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 24-05-2008, 22:52   

arekp napisał/a:
7,8l/100km przy silniku 1.8.

kurcze ale dziwi mnie troszke to spalanie przy silniku o pojemnosci 1800cm.
Takie spalanie osiagaja jednostki 2 litrowe w trasie :? np Accord 2,0 ; Avensis 2,0 lub Focus I 2,0 (sprawdzone i to przy wcale nie delikatnej jezdzie)
Pozdroo

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 25-05-2008, 13:03   

Robson86 napisał/a:
Focus I 2,0

a dla focusa II 1.6 7.8l/100km w trasie praktycznie nieosiagalne, przy w miare normalnej jezdzie
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 27-05-2008, 13:18   

masakra to spalanie. Generalnie myślałem, że mitsu w końcu zmontowało mocny, mały silniczek konkurencyjny z hondowskimi w civicach, a tutaj... moc rzekomo nieodczuwalna, a spalanie idiotycznie wysokie - tyle to pali mój 2.5l v6 !! Ostatnio (jeżdżę spokojnie) 3/4 trasa 1/4 miasto miałem średnie 8l. W trasie całościowo zmieszczę się w 7.5l/100, a tutaj tyle pali 1.8 w lżejszym autku... Paranoja.
Dali ciała.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 27-05-2008, 15:59   

Matejko napisał/a:
a dla focusa II 1.6 7.8l/100km w trasie praktycznie nieosiagalne, przy w miare normalnej jezdzie

moj brat mial takiego przez 4 lata :) 2,0 131KM i mowie z autopsji, jestem tego pewny :) ofcorz trasa :)
Pozdroo

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2008, 15:01   Ciężar

'tyle to pali mój 2.5l v6 !! Ostatnio (jeżdżę spokojnie) 3/4 trasa 1/4 miasto miałem średnie 8l. W trasie całościowo zmieszczę się w 7.5l/100, a tutaj tyle pali 1.8 w lżejszym autku... Paranoja' - NIestety nie wiem ile wazy najnowszy lancer, ja mam 2.0 sportawe wczesniejszej budzie i jest zdecydowanie ciezszy od Twojego samochody:-)

NIestety wiele osob blednie mysli, ze im nowszy samochod, tym lzejszy. Jest na odwrot im nowszy tyum ciezszy, bo jest wiecej bezpieczenstwa, wyciszenia itd. , a spalania wzrasta.

Dlatego uwazam, ze wartosci przytoczone tutaj przez koleghow sa rewelacyjne.

Mi zadko udaje sie w miescie zejsc ponizej 13 (klima i troche pospiechu).

Pozdrawiam

Maciek

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 14-06-2008, 11:30   

U mnie jest podobnie, 12-13l. to norma dla tych samochodów przy normalnej jeździe.

Odpowiedz do tematu