|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS GDI] [SILNIK] Stuki zaworów |
Autor |
Wiadomość |
RAM
Nowy Forumowicz gdi

Auto: SS 1,8GDI 99' / proton 415
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-06-2008, 02:04 [MSS GDI] [SILNIK] Stuki zaworów
|
|
|
witam wszystkich,ten temat był ale dawno i mało dogłebnie wyjaśniony wiec postanowiłem poprosiĆ o ponowienie na forum jako nowicjusz gdi,jeżdze jeszcze protonem '95 i postanowiłem kupic coś nowszego w niemczech myślałem o protonie w td a kupiłem mss gdi 118 KM 75 tyś km,głośno pracował i nie zapalała sie lampka eco, zmieniłem olej i fitry lotos 10w40 ale stuki pozostały najczęściej dośĆ głośne jak w dieslu ale czasem na chwile słychaĆ delikatne cykanie,może coś jest z regulacją zaworów, gdi eco już normalnie się zapala więc myśle że same zawory i dniazda są ok,czy gdi tak głośno pracują?jak to naprawiĆ jakie części,ceny i gdzie je kupiĆ bo w necie poza naszym forum nic niema o gdi
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez cns80 02-03-2009, 14:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 15-06-2008, 08:08
|
|
|
Poczytaj dział Carismy - tam jest masa o GDI bo i masa Carism ma ten silnik 1.8 GDI i nie 114 koni tylko 122/125 koników. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 15-06-2008, 11:20
|
|
|
RAM napisał/a: | czy gdi tak głośno pracują |
na zimno czasem lubia sobie "postukac"
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
czuk1
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star
|
Wysłany: 07-03-2009, 14:01
|
|
|
W moim Space Starze delikatne stukanie nie ustaje.
Mam ciekawe objawy w czasie jazdy. Przy szybkościach 60- 90 km/h silnik pracuje z lekkimi wibracjami co wyczuwalne jest poprzez pedał gazu. Świetna praca silnika jest przy szybkości 100-120 km/h.
Czyżby Niemiec - poprzedni właściciel MSS 1.8 GDI - jeździł najczęściej szybkościami 100-120 km/h i silnik "wdrożył się, przyzwyczaił, dotarł, toleruje" takie szybkości ? A może mała szybkość powoduje, że popychacze (szklanki) w silniku ujawniają swoje wady, a przy większej szybkości nie mają momentu na ujawnienie swoich wad (uszkodzeń) ?
Tak spekuluję jako laik w sprawach samochodowych. |
_________________ Mariusz
 |
|
|
|
 |
|
|