|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:16 |
[EAx 97-04] kolejny Galant z Allegro |
Autor |
Wiadomość |
chriz [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2008, 22:57
|
|
|
ostatnio rejestrowalem mojego gala 2.4 gdi no coz najwiecej wyniesie akcyza jest to 13,1% od kwoty na umowie pozatym skarbówka + recycling+ przegląd +tablice to kolejne 1300zł no i ubezpiecznie szykuj sie na wydatek cos kolo 3k zł |
|
|
|
 |
strud
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W Avance '01
|
Wysłany: 04-06-2008, 09:50
|
|
|
chriz napisał/a: | ubezpiecznie szykuj sie na wydatek cos kolo 3k zł |
Zależy gdzie. Ja dziś odbieram tablice do mojego v6, ubezpieczenie najtaniej wyliczyli mi w CU Direct - OC+AC+Assistance za 2000zł, zniżki miałem max na OC i 0 na AC. |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 04-06-2008, 09:55
|
|
|
strud, mysle ze chriz, chodzilo o 3000 za wszystko, nie za samo ubezpieczenie |
|
|
|
 |
chriz [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2008, 14:28
|
|
|
tak mialem na mysli wszystkie oplaty |
|
|
|
 |
stefek [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2008, 20:06
|
|
|
na forum ktoś podał fajny kalkulator razem z opisem co, gdzie i w jakim czasie powinno się zrobić podczas sprowadzania samochodu
http://www.autokalkulator.pl/
polecam i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Zhan
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 '99 EA5A tiptronic
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 695 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 08-06-2008, 14:37
|
|
|
ok, wiec juz sie dowiedzialem o ubezpieczenie i za caly pakiet (OC, AC, NW, Assistance, szyby) musialbym zaplacic 1700 zl pod warunkiem, ze auto nie przekracza 10 lat...
mam jeszcze dwa pytania:
- jak jest z zywotnoscia skrzyn biegow w galach? zakladajac optymistycznie, ze licznik nie krecony, wlasciciel dbajacy i nie oszczedzajacy na przegladach, kiedy mozna sie spodziewac problemow? pytam o wszystkie rodzaje skrzyn
- da sie jakos ustalic czy licznik byl krecony czy nie? pomijam kwestie wzrokowej oceny stanu autam, chodzi mi o takie cos jak mozliwosc sprawdzenia historii auta w serwisie albo jak na przyklad w toyocie liczniki motogodzin na pompach. |
|
|
|
 |
mcar [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 00:17
|
|
|
Zhan napisał/a: | juz sie dowiedzialem o ubezpieczenie i za caly pakiet (OC, AC, NW, Assistance, szyby) musialbym zaplacic 1700 zl pod warunkiem, ze auto nie przekracza 10 lat...
|
Gdzie i przy jakich zniżkach, jeśli mogę spytać? |
|
|
|
 |
Zhan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-06-2008, 08:28
|
|
|
mam 10% na OC i 0% na AC, dowiedz sie o "pakiet mazowiecki" w PTU |
|
|
|
 |
mcar [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 11:48
|
|
|
OK. Dzięki. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Annihilator [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2008, 21:14
|
|
|
Co do rejestracji to uważajcie na holenderski gaz, faktycznie chodzi to wręcz bosko ale co trzeba, sprowadzając takie auto:
1. sprawdzić jaka jest data na butli
2. sprawdzić czy ma korek (głupota ale większość ich nie ma a dostać to cholerstwo jest ciężko)
3. najważniejsze, nie ma legalnego sposobu zarejestrowania takiego auta w Polsce, więc pojawiają się opcje:
-dogadać się z gazownikiem by wypisał atest na siebie (nikt się tego nie podejmie, chyba że znasz gościa)
-poprosić gazownika by wymienił butlę, co za tym idzie reduktor również (bzdeta bo płacisz za to sporo kasy i tracisz fajną funkcję miernika poziomu gazu na desce)
-wymontować gaz na czas przeglądu (w razie draki to sam odpowiadasz)
-lub wymontować gaz w cholerę (więc po co z nim kupować)
To by było na tyle jeśli chodzi o holenderskie gazowanie, miałem ten problem pół roku temu, mam nadzieję, że przepisy związane z tym szitem się zmienią bo krew zalewa... |
|
|
|
 |
Zhan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-06-2008, 22:51
|
|
|
dzieki za info... a wiesz moze z czego wynika niemozliwosc zarejestrowania takiego auta w Polsce? widzialem wiele ogloszen z zarejestrowanymi autami wyposazonymi w fabryczny gaz holenderski, czy to znaczy, ze kazdy byl kombinowany?
domyslam sie, ze sprawdzenie daty na butli potrzebne jest do ustalenia daty wygasniecia legalizacji na butle? |
|
|
|
 |
|
|