Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
EVO IX Audio
Autor Wiadomość
Maverik
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2007, 18:54   

czy ja wiem bosse nie jest aż tak dobry...myśle że radio warto zostawić a wymienić fabryczne głośniki na jl audio lub infinity i moze dobry sub w bagazniku

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 01:47   

boose to po anglo-amerykańsku "wóda", chyba to o co Ci chodzilo Maveriku....Z tego co slyszalem to sprzet Bose nie rzuca na kolana,gra i tyle.Glosniki infinity sa duzo lepsze od Jl,JL tylko subwoofery robia dobre) , jakbys chcial dobre radio to naprawde polecam firme ECLIPSE,przesiadlem sie z nowiutkiej Sony i nigdy do sony nie wroce!!

Maverik
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 17:48   

Witam widze przyjaciele że temat sie rozkręca o sprzęcie audio...ale bardzo dużo firm caraudio montuje radia Alpine, Clarion, JVC ?

tommi14
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 21:51   

witam robię w tym temacie zawodowo , i powiem tak mam równierz miśka tego z VI-tych
robiłem ostatnio evo8 tam był zestaw harman kardon. no pażdzioch jakich mało . sub zrobiony z plastiku abs z głośnikiem wartym max 150 zł . i zestaw głośników papierowych zasilanych marnej klasy końcówką mocy myślę że coś pod 35w RMS ( nie mylić z bzdurnąmocą 4x50 w radziach) bose wygląda jeszcze słabiej (flaczasty rozdymany dźwiek)
zmiana radia (co daje najmniej) + tłumienie drzwi , i instalka profesionalna głośników robi z tym jesień średniowiecza!!

polecam dobre tłumienie
głośniki np hertz hsk 165 /lub/ focal 165A
kable głośnikowe Sonus audison connections/
radio np Kenwood jakieś z przetwornikiem burrbrown lub nakamichi cd 300.
efekt petarda, dodając do tego wzmak np. audison srx4 - i sub 27v1 focala robi się porządnie
cena takiego zestawu to około 3500 ze wzmakiem i subem .
:finga:

leser
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 00:31   

tommi14 robisz w tym zawodowo i polecasz mu srx i cd300 ?
to wręcz karygodne jest, mam pisać dlaczego ?

Maverik
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 16:04   

kiedyś moj kumpel pojechał do gościa co sie zajmuje sprzetem audio zapłacił za cały sprzed niezła sumke jak sie nie myle to około 5400 zł.. i okazało sie że to gra jak mój były sprzed audio alpharda :wink: wysokotonowe na słupkach nisko średnio w drzwiach i dwa suby yakuza + 2 wzmacniacze i kondensator więc jak ktoś doradza głośniki lepiej poczytać na forach jaka jest opinia na ich temat i poświęcić troche czasu i samemu zrobić :wink:

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 21:25   

Generalnie Maverick polecam sprzęt audio z DSP - procesorem dźwięku no i oczywiście duży subwoofer z dobrymi 4-ma głośnikami nie zapominając jednocześnie o satelitach. Polecam Clariona albo Pioneera są z procesorami wbudowanymi w rozsądnych cenach. Jeśli chcesz żeby grało a nie piszczało jak w wersjach fabrycznych :-) )

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-06-2008, 12:45   

tomi14 masz może jakieś fotki co i jak wygladalo przed i po założeniu audio do tego evo?

Jakie w drzwi tam wejdą głośniki (rozmiar) no i czy coś poza wygłuszaniem matami można by tam zrobić?

Odpowiedz do tematu