EVO IX Audio |
Autor |
Wiadomość |
Maverik [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2007, 18:54
|
|
|
czy ja wiem bosse nie jest aż tak dobry...myśle że radio warto zostawić a wymienić fabryczne głośniki na jl audio lub infinity i moze dobry sub w bagazniku |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 01:47
|
|
|
boose to po anglo-amerykańsku "wóda", chyba to o co Ci chodzilo Maveriku....Z tego co slyszalem to sprzet Bose nie rzuca na kolana,gra i tyle.Glosniki infinity sa duzo lepsze od Jl,JL tylko subwoofery robia dobre) , jakbys chcial dobre radio to naprawde polecam firme ECLIPSE,przesiadlem sie z nowiutkiej Sony i nigdy do sony nie wroce!! |
|
|
|
 |
Maverik [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 17:48
|
|
|
Witam widze przyjaciele że temat sie rozkręca o sprzęcie audio...ale bardzo dużo firm caraudio montuje radia Alpine, Clarion, JVC ? |
|
|
|
 |
tommi14 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 21:51
|
|
|
witam robię w tym temacie zawodowo , i powiem tak mam równierz miśka tego z VI-tych
robiłem ostatnio evo8 tam był zestaw harman kardon. no pażdzioch jakich mało . sub zrobiony z plastiku abs z głośnikiem wartym max 150 zł . i zestaw głośników papierowych zasilanych marnej klasy końcówką mocy myślę że coś pod 35w RMS ( nie mylić z bzdurnąmocą 4x50 w radziach) bose wygląda jeszcze słabiej (flaczasty rozdymany dźwiek)
zmiana radia (co daje najmniej) + tłumienie drzwi , i instalka profesionalna głośników robi z tym jesień średniowiecza!!
polecam dobre tłumienie
głośniki np hertz hsk 165 /lub/ focal 165A
kable głośnikowe Sonus audison connections/
radio np Kenwood jakieś z przetwornikiem burrbrown lub nakamichi cd 300.
efekt petarda, dodając do tego wzmak np. audison srx4 - i sub 27v1 focala robi się porządnie
cena takiego zestawu to około 3500 ze wzmakiem i subem .
|
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 00:31
|
|
|
tommi14 robisz w tym zawodowo i polecasz mu srx i cd300 ?
to wręcz karygodne jest, mam pisać dlaczego ? |
|
|
|
 |
Maverik [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 16:04
|
|
|
kiedyś moj kumpel pojechał do gościa co sie zajmuje sprzetem audio zapłacił za cały sprzed niezła sumke jak sie nie myle to około 5400 zł.. i okazało sie że to gra jak mój były sprzed audio alpharda wysokotonowe na słupkach nisko średnio w drzwiach i dwa suby yakuza + 2 wzmacniacze i kondensator więc jak ktoś doradza głośniki lepiej poczytać na forach jaka jest opinia na ich temat i poświęcić troche czasu i samemu zrobić |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2007, 21:25
|
|
|
Generalnie Maverick polecam sprzęt audio z DSP - procesorem dźwięku no i oczywiście duży subwoofer z dobrymi 4-ma głośnikami nie zapominając jednocześnie o satelitach. Polecam Clariona albo Pioneera są z procesorami wbudowanymi w rozsądnych cenach. Jeśli chcesz żeby grało a nie piszczało jak w wersjach fabrycznych ) |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 26-06-2008, 12:45
|
|
|
tomi14 masz może jakieś fotki co i jak wygladalo przed i po założeniu audio do tego evo?
Jakie w drzwi tam wejdą głośniki (rozmiar) no i czy coś poza wygłuszaniem matami można by tam zrobić? |
|
 |
|