|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dekoder a dwa telewizory |
Autor |
Wiadomość |
t_a_s
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GDI, 98 rok
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lut 2008 Posty: 164 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 26-06-2008, 21:20 Dekoder a dwa telewizory
|
|
|
Czy da się w jakiś sposób rozdzielić sygnał z dekodera?
Obecnie mam telewizję kablową i sygnał analogowy, dwa gniazdka w dwóch różnych pokojach, w jednym pokoju mam TV, a w drugim tuner TV podłączony do komputera i wszystko działa ok.
Mam możliwość przejścia na odbiór cyfrowy, dostałabym dekoder, tylko że chciałabym mieć dalej TV w dwóch pokojach, czy wogóle jest to możliwe? Czy musiałabym mieć 2 dekodery? |
_________________ Pozdrawiam, Anita
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 26-06-2008, 21:24
|
|
|
Możesz rozdzielić sygnał z jednego dekodera ale jeśli włączysz na 1 tv program np nr 1 to na drugim też będziesz miała program nr 1.
Inaczej chyba się nie da;) |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 26-06-2008, 23:06
|
|
|
Juiceman napisał/a: | jeśli włączysz na 1 tv program np nr 1 to na drugim też będziesz miała program nr 1. |
dobrze gada, polać mu, choć nie podałaś w jakiej platformie miałabyś ten dekoder, bo ponoć którąs da się podzielić niezależnie
niezłe komendium w tej dziedzinie jest na forum.dvhk.pl |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 26-06-2008, 23:11
|
|
|
Chooper napisał/a: | Juiceman napisał/a: | jeśli włączysz na 1 tv program np nr 1 to na drugim też będziesz miała program nr 1. |
dobrze gada, polać mu, choć nie podałaś w jakiej platformie miałabyś ten dekoder, bo ponoć którąs da się podzielić niezależnie
|
Ja tak robiłem za czasów jak w Polsce Video to było coś, a akurat w domu miałem tylko jedno to rozdzielałem sygnał aby oglądać te same filmy w innych pokojach |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 26-06-2008, 23:20
|
|
|
pamiętam, że czytałem, o tym, co jak sie troszke podłubie to którąś platwormę da się rozdzielić. NIe jest to zgodne z umową i traci się przez to bezpłatną opiekę serwisową,ale jeżeli warto...;) |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27-06-2008, 00:03
|
|
|
jak sie nie da jak sie da
urządzenie nazywa się "splitter" i jest tego mnostwo na allegro i w sklepach, sa nawet wersje na kabel i na wifi.
Urządzenia te przeznaczone sa glównie do cyfry+,polsatu itd, wiec głównie chodzi w nich o "rozdzielenie" karty. Poza kupnem samego splittera trzeba dokupic jeszcze drugi tuner oczywiście cyfrowy i z tego co wiem nie każdy działa ze splitterem (ale wiekszość), wiec lepiej przed kupnem sie upewnic.
jesli chodzi o forme prawną, to kilka osób na infolinii od cyfry+ powiedziało ze nie ma zadnego problemu, byle rozdzielac sobie sygnal tylko na swój uzytek (lokal) i ze nawet kiedys takie uslugi sami oferowali, a tylko 1 osoba powiedziala ze to nielegalne. ale realnie patrzac - ciezko chyba sprawdzic tak rozdzielany sygnal, a nawet jesli to w regulaminie jest ze nie mozna sprzedawac sygnalu osobom trzecim.
mam nadzieje ze choc troche pomoglem |
|
|
|
 |
t_a_s
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GDI, 98 rok
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lut 2008 Posty: 164 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 27-06-2008, 09:35
|
|
|
Hmm, nie wiem dokładnie jaki to dekoder, ale to jest telewizja kablowa u mnie w mieście i zmienia standard nadawania na cyfrowy, więc pewnie jakiś swój dekoder da.
Zapytam może dadzą mi i drugi za jakąś małą dopłatą, bo i tak wszystko będzie w jednym mieszkaniu, a jak nie, to na razie zostanę przy tym co mam. |
_________________ Pozdrawiam, Anita
 |
|
|
|
 |
|
|