Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
14-05-2014, 16:14
Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI SPORT EVO
Autor Wiadomość
andy1
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2008, 10:03   

Przyjrzyj się, jak zapalają się kontrolki przy przekręceniu kluczyka. Zwróć uwagę, jak zapala się kontrolka SRS, czy się wogóle zapala (powinna być w dolny rzędzie, na samym środku praktycznie).

Zdziwił mnie dziwny kolor boczku kokpitu w odniesieniu do reszty, przyjrzałem się i okazało się, że nie ma tego rowka na kokpicie od strony pasażera, co za tym idzie - pewnie nie ma poduszki, a auto jest bo silnym dzwonie.

Ja osobiście kupiłem cari po lifcie bez poduch, regenerowałem kokpit i wiem, że rowek te firmy albo wytłaczają, albo wogóle go nie robią - wytłoczony nie wygląda już jak w oryginale. Jeśli komuś nie zależało na poduszkach, to tylko zregenerował kokpit bez wstawiania poduszki - na sprzedaż.

Tak więc - wątpię, żeby miał 4 poduszki.

Jeśli koleś ściemnia z poduchami to 2 razy przemyśl, czy warto.

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-06-2008, 10:35   

Ja tez sie zastanawialem dlaczego do starony pasażera nie ma wytłoczeń pod poduszke -mimo ze jest znaczek airbagu, a i z boczku kokpitu powinna też być naklejka zakazu mocowania fotelika.

Natomiast bardzo ciekawe jest foto silnika:

po lewej powinny leciec rurki od klimy?? Byc moze w GDI jest inaczej niz u mnie w DI-D ale podejrzewam ze nie,

a po prawej to juz zagadka ;) , dziury tylko po czym??
u mnie tam leci kabel od komputera, jest jakis radiator i tez jakas rurka od klimy

kupujepolskieprodukty.pl

zak_mayoness 
Nowy Forumowicz

Auto: chcę kupić CARISMĘ GDI
Wysłany: 30-06-2008, 11:36   

andy1 napisał/a:
Zdziwił mnie dziwny kolor boczku kokpitu w odniesieniu do reszty, przyjrzałem się i okazało się, że nie ma tego rowka na kokpicie od strony pasażera, co za tym idzie - pewnie nie ma poduszki, a auto jest bo silnym dzwonie.

Ma ktoś jakieś swoje zdjęcie środka - jak to wygląda? Które to jest miejsce z tym rowkiem? Gdzie występuje? Jeżeli auto miało jakąkolwiek przygodę i coś będzie nie tak to na bank nie wezmę tego. Ciśnienia nie ma bo i tak wpierw muszę sprzedać swoją maszynę, która jest w świetnym stanie, więc nie dam w ciemno ponad 20 tys pln (bo jeszcze opłaty). Dzięki wszystkim za zaangażowanie i dzielenie się wiedzą.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 30-06-2008, 12:02   

gulgulq w dieslu jest odwrotnie
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 30-06-2008, 12:07   

Matejko napisał/a:
gulgulq w dieslu jest odwrotnie

:) to znaczy ze w GDI jest odwrotnie niz dieslu ;) ,
no byłem właśnie sprawdzic w moim dieslu - jest tak jak pisze

kupujepolskieprodukty.pl

Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2008, 14:56   

Moze to takie czepialstwo z mojej strony, ale czy ta carisma nie powinna miec "czarnego" przodu + srebrnego znaczka - z racji 1. swojego rocznika, 2. deczko innego wnetrza (kierownica, zegary), niz pierwsze cari po lifcie?

Czy byly jakies modele przejsciowe?

Pozdrawiam.

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2008, 20:58   

2001 rok to czerwony znaczek, wnętrze niebieskie lub czarne.

Wiecie co - mi to wygląda, jakby ktoś wstawił konsolę sprzed liftu do cari po lifcie - konsolę bez airbaga.

Airbag kierowcy to chyba też zaślepka :/

w oryginale jest tak:

ładnie widać na tej aukcji (bagatela chcą 3,5 tys. za komplet, ja zapłaciłem z poduszką z galanta 850 za poduszki, sensor i taśme +750 regeneracja deski, robota moja.)

W 2001 roku występowały 2 rodzaje poduszek kierowcy - jedna taka:

z początku roku przeważnie, oraz taka:

która pozostała (poza wersjami nardi - do końca produkcji.

Moim zdaniem auto ma historię powypadkową ;)

reszty wnętrza się bym nie czepiał (zegary itd), bo to wersja "tjuningowa". Moim zdaniem jest ok ;)

mareqm 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Wysłany: 01-07-2008, 08:47   

Tiptronic jest 4 biegowy.Co do dynamiki to nie mam porównania z ręczną skrzynią.Dla mnie jest wystarczająca, ale ja jestem dla większości z Was "starszy pan" (lub stary p......).

zak_mayoness 
Nowy Forumowicz

Auto: chcę kupić CARISMĘ GDI
Wysłany: 01-07-2008, 11:23   

mareqm napisał/a:
Tiptronic jest 4 biegowy.Co do dynamiki to nie mam porównania z ręczną skrzynią.Dla mnie jest wystarczająca, ale ja jestem dla większości z Was "starszy pan" (lub stary p......).

Tyle sie ma na ile się czuje. Spoko 20 lat to żadna różnica ;) dzięki za info :)

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 01-07-2008, 11:40   

Wiek tu nie ma do znaczenia, każdy chce czuć, że jak depnie w podłogę to wyprzedzi daną przeszkodę/samochód ;)

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi