Przesunięty przez: glina 14-05-2014, 16:14 |
Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI SPORT EVO |
Autor |
Wiadomość |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2008, 10:03
|
|
|
Przyjrzyj się, jak zapalają się kontrolki przy przekręceniu kluczyka. Zwróć uwagę, jak zapala się kontrolka SRS, czy się wogóle zapala (powinna być w dolny rzędzie, na samym środku praktycznie).
Zdziwił mnie dziwny kolor boczku kokpitu w odniesieniu do reszty, przyjrzałem się i okazało się, że nie ma tego rowka na kokpicie od strony pasażera, co za tym idzie - pewnie nie ma poduszki, a auto jest bo silnym dzwonie.
Ja osobiście kupiłem cari po lifcie bez poduch, regenerowałem kokpit i wiem, że rowek te firmy albo wytłaczają, albo wogóle go nie robią - wytłoczony nie wygląda już jak w oryginale. Jeśli komuś nie zależało na poduszkach, to tylko zregenerował kokpit bez wstawiania poduszki - na sprzedaż.
Tak więc - wątpię, żeby miał 4 poduszki.
Jeśli koleś ściemnia z poduchami to 2 razy przemyśl, czy warto. |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 30-06-2008, 10:35
|
|
|
Ja tez sie zastanawialem dlaczego do starony pasażera nie ma wytłoczeń pod poduszke -mimo ze jest znaczek airbagu, a i z boczku kokpitu powinna też być naklejka zakazu mocowania fotelika.
Natomiast bardzo ciekawe jest foto silnika:
po lewej powinny leciec rurki od klimy?? Byc moze w GDI jest inaczej niz u mnie w DI-D ale podejrzewam ze nie,
a po prawej to juz zagadka , dziury tylko po czym??
u mnie tam leci kabel od komputera, jest jakis radiator i tez jakas rurka od klimy |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
zak_mayoness
Nowy Forumowicz
Auto: chcę kupić CARISMĘ GDI
|
Wysłany: 30-06-2008, 11:36
|
|
|
andy1 napisał/a: | Zdziwił mnie dziwny kolor boczku kokpitu w odniesieniu do reszty, przyjrzałem się i okazało się, że nie ma tego rowka na kokpicie od strony pasażera, co za tym idzie - pewnie nie ma poduszki, a auto jest bo silnym dzwonie. |
Ma ktoś jakieś swoje zdjęcie środka - jak to wygląda? Które to jest miejsce z tym rowkiem? Gdzie występuje? Jeżeli auto miało jakąkolwiek przygodę i coś będzie nie tak to na bank nie wezmę tego. Ciśnienia nie ma bo i tak wpierw muszę sprzedać swoją maszynę, która jest w świetnym stanie, więc nie dam w ciemno ponad 20 tys pln (bo jeszcze opłaty). Dzięki wszystkim za zaangażowanie i dzielenie się wiedzą. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 30-06-2008, 12:02
|
|
|
gulgulq w dieslu jest odwrotnie |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2008, 14:56
|
|
|
Moze to takie czepialstwo z mojej strony, ale czy ta carisma nie powinna miec "czarnego" przodu + srebrnego znaczka - z racji 1. swojego rocznika, 2. deczko innego wnetrza (kierownica, zegary), niz pierwsze cari po lifcie?
Czy byly jakies modele przejsciowe?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2008, 20:58
|
|
|
2001 rok to czerwony znaczek, wnętrze niebieskie lub czarne.
Wiecie co - mi to wygląda, jakby ktoś wstawił konsolę sprzed liftu do cari po lifcie - konsolę bez airbaga.
Airbag kierowcy to chyba też zaślepka :/
w oryginale jest tak:
ładnie widać na tej aukcji (bagatela chcą 3,5 tys. za komplet, ja zapłaciłem z poduszką z galanta 850 za poduszki, sensor i taśme +750 regeneracja deski, robota moja.)
W 2001 roku występowały 2 rodzaje poduszek kierowcy - jedna taka:
z początku roku przeważnie, oraz taka:
która pozostała (poza wersjami nardi - do końca produkcji.
Moim zdaniem auto ma historię powypadkową
reszty wnętrza się bym nie czepiał (zegary itd), bo to wersja "tjuningowa". Moim zdaniem jest ok |
|
|
|
 |
mareqm
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Pomógł: 9 razy Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 94 Skąd: okolice W-wy
|
Wysłany: 01-07-2008, 08:47
|
|
|
Tiptronic jest 4 biegowy.Co do dynamiki to nie mam porównania z ręczną skrzynią.Dla mnie jest wystarczająca, ale ja jestem dla większości z Was "starszy pan" (lub stary p......). |
|
|
|
 |
zak_mayoness
Nowy Forumowicz
Auto: chcę kupić CARISMĘ GDI
|
Wysłany: 01-07-2008, 11:23
|
|
|
mareqm napisał/a: | Tiptronic jest 4 biegowy.Co do dynamiki to nie mam porównania z ręczną skrzynią.Dla mnie jest wystarczająca, ale ja jestem dla większości z Was "starszy pan" (lub stary p......). |
Tyle sie ma na ile się czuje. Spoko 20 lat to żadna różnica dzięki za info |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 01-07-2008, 11:40
|
|
|
Wiek tu nie ma do znaczenia, każdy chce czuć, że jak depnie w podłogę to wyprzedzi daną przeszkodę/samochód |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
|