|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 05-07-2008, 23:27 |
wolno wchodzi na obroty |
Autor |
Wiadomość |
corncholio [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2008, 14:39 wolno wchodzi na obroty
|
|
|
witam, mam lancerka 2000 rok, kombi samochod jest powypadkowy, jest złożony chodzi , problem jaki wystepuje to ze gdy jest odpalany to przy delikatnym wsisnieciu gazu spadaja obroty silnika, gdy zostanie wcisniety do oporu gaz to sie zbiera gorzej niz maluch, i wystepuje problem z komunikacja z komputerem by zdiagnozowac o co kaman, probowano diagnozowac na sprzecie z simensa. jestem laikiem w sprawie moto i podałem to co usłyszałem od swojego mechanika, prosze o porade co z tym zdziałąć. zaznaczam ze był w nim gaz sekwencyjna ale ostatni wlaściciel go wyciagnoł i pozostały kabelki wstajace z silnika. dziekuje za ewnetualne porady |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 05-07-2008, 18:53
|
|
|
Napisz jaki silnik.
Co z próbami diagnozy na sprzęcie siemensa?
Powodów może być wiele zwłaszcza że jakiś paploch przy tym grzebał (kabelki wystające z silnika ). |
|
 |
corncholio [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2008, 20:18
|
|
|
silnik 1.6 a wersja glxi. a kabelki to chodza od wtyrysku z pozostałości po sekwencji gazu |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-07-2008, 20:30
|
|
|
1. Przeniosłem do właściwego działu
2. Może chodzi o nieszczelność w dolocie albo zatkany dolot?
Nieszczelność za przepływomierzem powietrza powoduje, że silnik dostaje więcej powietrza niż powinien.
Może to być też coś z czujnikami przy przepustnicy.
Co do diagnostyki - MUT II dostępny w ASO powinien dać odpowiedź jakie kody błędu występują. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
corncholio [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2008, 14:59
|
|
|
Juz załatwione okazalo sie ze to Kąt wyprzedzenia zapłonu po ustawieniu , wszystko ok |
|
|
|
 |
|
|