|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 05-04-2006, 15:44 |
[ALL] Centralny zamek do COLT'a |
Autor |
Wiadomość |
herman_lodz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2006, 13:39 [ALL] Centralny zamek do COLT'a
|
|
|
Czesc,
Czy ktos z was dokładał do swojego colta centralny zamek?
Ile takie cos kosztuje? (z pilotem i bez)....
Nie znam sie na tym, dlatego tez jestem ciekaw takze czy
przy zakladaniu centralki zaklada sie mechanizm do konkretenego modelu auta?
czy nie jest to zalezne od modelu??
Pozdro
Maciek |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 25-10-2007, 21:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 22-03-2006, 14:15
|
|
|
Tutaj jest pisane o tym. Zamek centralny uniwersalny najtaniej na Allegro z pilotem lub bez. |
|
|
|
 |
herman_lodz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2006, 14:28
|
|
|
oo wielkie dzieki za naświetlenie tematu.
Teraz juz wszystko jasne!! ))
Tylko jeszcze jedno pytanie,
Jak to jest w colcie Ca0 ze zdjemowaniem tapicerki w drzwiach?
Czy jest to trudne i czy da sie to zrobic bez trwalych sladow?
Kiedys ...kiedys musialem rozebrac tapicerke drzwi w starej skodzie 120...
niedalo sie tego zrobic bez pozostawienia sladow.. a konkretniej nawet nie dalo sie jej
spowrotem na miejsce wsadzic ://// no ale to stare czeskie konstruckje byly..
Jak to jest w coltach? idzie to bezbolesnie?
[ Dodano: 22-03-2006, 14:46 ]
Zaczolem sie takze zastanawiac nad sprawa bezpieczenstwa takich centralek na pilota..
Moze tutaj ktos doswiadczony w temacie mi objacnic jak to dziala?
Czy komunikacja miedzy pilotem a odbiornikiem jest dwustronna? Czy tylko jednostronna?
Doczytalme cos ze sa piloty zmiennokodowe.....
Rozumiem, ze indywidualnie ustawia sie swoj kod.. na dany pilot...
Zatem jak wyglada taki kod? z ilu bitów czy moze cyfr sie sklada?
i czy.. (wglebiajac sie bardziej sprawe bezpieczenstwa)... jest jakies szyfrowanie
danych pomiedzy pilotem a odbiornikiem?
tak sobie trywializujac .. nie chcialbym zeby mi ktos z pilota od Hifi otworzyl auto )) hehehe
herman |
|
|
|
 |
macieq [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2006, 00:13
|
|
|
josie napisał/a: | Zamek centralny uniwersalny najtaniej na Allegro z pilotem lub bez. |
Szczerze mowiac najtanszych rozwiazan z allegro nie polecam, mialem do czynienia z dwoma takimi rozwiazaniami i szybko sie zaczely knocic... w jednym padl silownik, inny sie przestal z pilota zamykac(ale sie otiwieral) i takie tam cyrki...
A piloty zmiennokodowe, to jesli dobrze pamietam maja w sobie zaimplementowane algorytmy zmiany kodu(podobnie w odbiorniku) wiec za kazdym razem genreuja inny kod, ale samodzielnie go nie ustawisz... |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 23-03-2006, 10:30
|
|
|
Generalnie prosta sprawa tylko troche zabawy mialem z demontazem i montazem deski. Mocowalem przy ujemnej temperaturze na dworze jak jeszcze snieg padal po nocach tak wiec latwo nie bylo ale jak bedzie plusik za oknem to w jeden dzien sobie poradzisz. Nawet bez wiercenia dziur mi sie udalo zrobic na tych wysiegnikach co daja do silownikow... Nikt tego nie poleca ale nie chce nic wiercic a jak sie zepsuje to bedzie moja wina.
Jedyne czego nie polecam to zrzucac tej gumy miedzy drzwiami a kabina bo ni cholery nie umiem tego zalozyc jak zdjalem u pasazera
Aha i taki hint przy sciaganiu tapicerki i zakladaniu. Opusc szybe - bedzie latwiej |
_________________ Gaz jest... tani
Mój Galant |
|
|
|
 |
|
|