Niepewność co do roboty serwisu |
Autor |
Wiadomość |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-07-2008, 20:59 Niepewność co do roboty serwisu
|
|
|
Czy w Pajero 2800TD Wagon 1999r jest możliwe:
1.uzupełniany płyn w przechyłomierzu(powiedzieli że trzeba kupić nowy za...1500zł)?
2.silniczek, który po włączeniu klimatyzacji podciaga wolne obroty?
3.czy żarówek do podświetlenia z takich przycisków jak blokady tylnego dyfra, wysuwania anteny, twardości zawieszenia nie da sie dokupić?
Tak poza tym: w czasie jazdy po dziurawych drogach skrzypi coś przy mocowaniu lewego fotela w trzecim rzędzie(fotel złożony), oraz z przodu przy prawych drzwiach pzsażera w okolicy schowka również coś trzeszczy...
i jeszcze jedno
gdy miedzy wymianami auto spala ok.650ml oleju syntetycznego to czy po zmianie na "pół-syntetyka" przestanie palić olej?
Bardzo proszę o pomoc |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-07-2008, 23:30
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | 2. silniczek, który po włączeniu klimatyzacji podciaga wolne obroty? |
Ale co silniczek?
bartek2800 napisał/a: | czy żarówek do podświetlenia z takich przycisków jak blokady tylnego dyfra, wysuwania anteny, twardości zawieszenia nie da sie dokupić? |
Może nie w serwisie? Widziałeś te żaróweczki? Może da się dokupić w zwykłym sklepie motoryzacyjnym? Tak jak inne do podświetlania. bartek2800 napisał/a: |
Tak poza tym: w czasie jazdy po dziurawych drogach skrzypi coś przy mocowaniu lewego fotela w trzecim rzędzie(fotel złożony), | Rozebrać mocowanie. Sprawdzić gdzie są ślady ocierania. Poskręcać, przesmarować. Serwis się nie bawi w takie rzeczy.
Świerszcze spod deski trzeba na własną rękę. bartek2800 napisał/a: | gdy miedzy wymianami auto spala ok.650ml oleju syntetycznego to czy po zmianie na "pół-syntetyka" przestanie palić olej |
Ja bym nie zmieniał. Takie spalanie syntetyka to jakby go nie było. Moim zdaniem oczywiście.
Ad1. - Nie mam pojęcia. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 14-07-2008, 23:33 Re: Niepewność co do roboty serwisu
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | Czy w Pajero 2800TD Wagon 1999r jest możliwe:
1.uzupełniany płyn w przechyłomierzu(powiedzieli że trzeba kupić nowy za...1500zł)?
2.silniczek, który po włączeniu klimatyzacji podciaga wolne obroty?
3.czy żarówek do podświetlenia z takich przycisków jak blokady tylnego dyfra, wysuwania anteny, twardości zawieszenia nie da sie dokupić?
Tak poza tym: w czasie jazdy po dziurawych drogach skrzypi coś przy mocowaniu lewego fotela w trzecim rzędzie(fotel złożony), oraz z przodu przy prawych drzwiach pzsażera w okolicy schowka również coś trzeszczy...
i jeszcze jedno
gdy miedzy wymianami auto spala ok.650ml oleju syntetycznego to czy po zmianie na "pół-syntetyka" przestanie palić olej?
Bardzo proszę o pomoc |
Cześć Bartek.ad 1) czy bez płynu nie dasz rady jeździć???? Ja rzadko spoglądam i to wtedy gdy jadę z żółtodziobem aby podnieść dramaturgię przejazdu raczej biorę na wyczucie a też "zgubiłem" płyn. ad 3) jakie tam są żarówki?? czy podobne do żaróweczek diodowych lub ledowych (nie jestem elektrykiem) a też będę szukał bo poszła w podświetleniu popielniczki takie coś małego.Jak namierzę dam znać na PW. Odnośnie trzeszczenia w drzwiach to na tej wysokości jest montowanie podnoszenia szyb ->> czy masz elektryczne czy korbkę?? Odnośnie oleju była o tym mowa na forum chyba pod tytułem "Jaki olej do czego" czy cośik podobnego.Trzeszczenie pod fotelem to prawdopodobnie słyszysz zawieszenie tylnej osi.Pozdrówka |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2008, 17:12
|
|
|
Hubeeert
silniczek który podciąga wolne obroty po włoszeniu klimatyzacji(gdy się włączy to obroty spadają (kiedyś tego nie było-obroty wzrastały))
z żarówkami pomyśle-rozmawiałem z elektrykiem mówił że zrobi....
Fotel spróbuję rozkęcić
Co do oleju mój Michu ma 165 000tys. przebiegu(kiedyś mówiomo że po100 000 przebiegu tylko pół syntetyk lub mineralny) wiec moze powinienem wykonać zmianę na pół syntetyka?olej wypala wciągu 15tys.km
jawaldek
dam radę ale chyba można dolać...
żarówki takie same jak w popielniczce tylko mniejsze
szyby-elektrycznie sterowane
co do fotela to zrobiłem test
kazałem mojej dziewczynie jechac po lesie(dość szybko), ja byłem w bagażniku.Dociskając fotel do okna hałas ustępował, ale gdy bardziej naciągnę linkę mocującą jeszcze bardziej piszczy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-07-2008, 21:46
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | Co do oleju mój Michu ma 165 000tys. przebiegu(kiedyś mówiomo że po100 000 przebiegu tylko pół syntetyk lub mineralny) wiec moze powinienem wykonać zmianę na pół syntetyka?olej wypala wciągu 15tys.km |
Powiedziałbym, że nic nie pali. Mój ma ponad 300000km i wciąż na syntetyku.
W dieslu to chyba pompa wtryskowa reguluje wolne obroty. Może tam coś trzeba poregulować. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2008, 17:53
|
|
|
Jestem bardo pocieszony twoim przebiegiem na syntetyku |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 18-07-2008, 14:52 Re: Niepewność co do roboty serwisu
|
|
|
jawaldek napisał/a: | ...będę szukał bo poszła w podświetleniu popielniczki takie coś małego. |
W popielniczce wymienisz sam bez najmniejszego problemu - oczywiście pod warunkiem, że nie masz dłoni zbliżonych do Szreka żartuję:-) przy popielniczce dasz rade, sam już ze dwa razy wymieniałem |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 18-07-2008, 23:10 Re: Niepewność co do roboty serwisu
|
|
|
pantonik1 napisał/a: | jawaldek napisał/a: | ...będę szukał bo poszła w podświetleniu popielniczki takie coś małego. |
W popielniczce wymienisz sam bez najmniejszego problemu - oczywiście pod warunkiem, że nie masz dłoni zbliżonych do Szreka żartuję:-) przy popielniczce dasz rade, sam już ze dwa razy wymieniałem |
Szrek pożyczał ode mnie rękawiczki i były dla Niego za małe Linki do części podałem Ci na PW. Pozdrówka |
|
|
|
 |
|