Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problemy laika w Car Audio
Autor Wiadomość
spooner
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2008, 14:21   problemy laika w Car Audio

Witam.
Mam male pytanie jezeli w radiu mam 4 wyjscia RCA i we wzmacniaczu mam 4 wejscia RCA to moge podlaczyc to za pomoca tylko 2 wyjsc/wejsc czy musze skorzystac z 4? Czy to daje jakas roznice w brzmieniu? Z gory dziekuje za wszelka pomoc.
Ostatnio zmieniony przez spooner 10-07-2008, 21:25, w całości zmieniany 1 raz  

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-07-2008, 17:10   

Różnica jest taka, że zagra tylko strona "podłączona". A zatem skorzystasz tylko z dwóch kanałów wzmacniacza. Dwa pozostałe będą "głuche". W zależności od producenta i modelu samego radioodtwarzacza dwa dodatkowe kanały (wyjścia RCA) można stosować zamiennie: tył-subwoofer. A zatem jeżeli nie połączysz drugiej pary kanałów to nie będzie "tyłu" lub subwoofera.

spooner
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2008, 19:16   

Dzieki wielkie. Przy okazji chce zapytac kogos doswiadczonego jak to jest z ta scena muzyczna jak gra przod + subwoofer a jak zagra przod, tyl + subwoofer gdzie beda lepsze efekty, nie znam sie za bardzo nigdy nie mialem subwoofera w aucie ale mialem okazje posluchac jak graja auta wyposazone w porzadne audio fabryczne min: BMW X5 z dwoma subami, nowy Outlander z Rockford Fosgate dlatego wiem ile daje sub, chcialbym sie najpierw wszystkiego dowiedziec a potem kupic co trzeba, zalozyc i miec spokoj. Warto kupic taki wzmacniacz? http://www.allegro.pl/ite...sklep_wawa.html
czy moze kupic jakis inny np. ten: http://www.allegro.pl/ite...gwar_sklep.html
co wybrac? moze jakiej inne propozycje jestem otwarty na wszelkie sugestie

Serek 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2008, 20:14   

Na początek zmień tytuł tematu. Później pogadamy. Inaczej to już off topic.

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2008, 15:28   

zapomnij o obu wymienionych bo to porazka. daruj sobie raczej firmy typu boschmann, alphard, first itp.

zalezy ile masz kasy i czego sluchasz. kup porzadny zestaw na przod + wzmacniacz na poczatek i wyglusz drzwi a potem sie zastanawiaj

Serek 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-07-2008, 21:06   

Proponuję lekturę wcześniejszych tematów, których nie jest zbyt wiele :P Po niej proszę o zadawanie następnych pytań.

Odpowiedz do tematu