Przesunięty przez: kochajj 06-04-2006, 22:28 |
Made in USA |
Autor |
Wiadomość |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 06-11-2007, 09:40
|
|
|
Gattsu napisał/a: | Dostępne sa na xenonach? | niestety nie
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
kamil14 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 13:06
|
|
|
Cześć odnośnie świateł to z tyłu lampy są czerwone ale kierunek pali się na pomarańczowo i z tym nie ma problemu.Z tyłu trzeba zamontować światło przeciwmgielne bo wymagane jest przy badaniach. Przy hamowaniu palą się tylko światła stopu czyli z tyłu jest wszystko ok.
Światła z przodu zmieniłem żarówki pozycyjne z pomarańczowych żarówek na białe.Większy problem jest ze światłami drogowymi. Nowy galant nie ma zamienników na światła europejskie, amerykańskie nie spełniają europejskich norm bo jest inna wiązka światła.Jest to trochę uciążliwe bo jadąc w nocy świecą wysoko i oślepiają szczególnie większe i wyższe samochody.Podobno są firmy które zajmują się przeróbką świateł z amerykańskich na europejskie ale tego jeszcze nie przerabiałem.
Skrzynia biegów pracuje bardzo fajnie przy spokojnej jeździe prawie niewyczuwalna jest zmiana przełożenia, przy wciśnięciu gazu szybko redukuje bieg i przyśpiesza. Nie wiem jak działa w zimie bo jeszcze nie sprawdziłem, ale z dobrymi zimówkami nie powinno być większego problemu.
Na badaniach technicznych przyczepili się, że tabliczka z numerami i danymi samochodu nie jest blaszana tylko zwykła naklejka, ale znaleźli w dolnym rogu szyby tabliczkę z numerami vin i stwierdzili że taka wystarczy. U mnie nie sprawdzali ustawienia świateł drogowych i udało się przejść badania |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 06-11-2007, 17:47
|
|
|
Więcej informacji (wyposażenie, wersje silnikowe etc.) na temat wersji amerykańskiej znajduje się >>>TU<<<
pozdro |
 |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 19:31
|
|
|
No dzięki bardzo Koledzy kamil14 i roch_27... Właśnie o takie info mi chodziło. Powiem szczerze gryze się czy galanta, czy civica ściągnąć... Jeszcze mam troszke czasu na zastanowienie... Na razie właśnie zbieram opinie od użytkowników, bo na takich najbardziej mi zależy, a z kolei nie ma info w prasie krajowej o amerykańskich wersjach...
Dzx
A jeszcze kamil14: czemu zmieniałes te pozycyjne? Nie wolno pomarańczowych? A gdzie kierunek z przodu jest? I jeszcze jak jest w rzeczywistości z ilością miejsca w środku, bo wydaje sie na fotkach ,że coś jakby "chudszy" jest od poprzedniej wersji? |
|
|
|
 |
kamil14 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 21:35
|
|
|
Jak ściągałem samochody to ściągałem galanta i hondę civic 2004 automat 1.7. W hondzie sprawa wygląda inaczej trzeba kupić światła z przodu europejskie z tyłu natomiast dać do zmiany tylne lampy.(wycinają w nich czerwone kierunki i wtapiają żółte).Auto oddałem do elektryka aby pozmieniał światła postojowe bo wcześniej postojowe zapalały sie razem z drogowymi. Dodać należy światło przeciwmielne z tyłu i robić badania.
Co do miejsca to nie ma porównania z hondą miałem wcześniej passata b5 i też jest mniejszy.
Bardzo dużo miejsca z tyłu wysokie osoby około 200m mówią że jest wygodnie. Z przodu ja mam 195 i jest naprawdę dużo może trochę tylko źle umiejscowili dźwignię ręcznego bo wysokie osoby może uwierać w kolano. Co do szerokości to jak zamówiłem lawetę żeby jechać na badania techniczne to okazało sie że jest za wąska i musiałem szukać szerszej. Jest naprawdę szeroki passat jest węższy.Bagażnik natomiast wygląda na duży ale tak nie jest,bo jest mniejszy niż w passacie sedanie b5.
Światła postojowe muszą być w europie białe a w galu były pomarańczowe żarówki ale trzeba tylko zmienić 2 żarówki po 2 zł
Jak masz lampę to bliżej środka masz światła drogowe i długie z boków masz dwie przegródki na postojowe i po bokach jest pomarańczowe światło kierunków
tu dobrze widać przód i tył. http://www.crashescars.co...ow1&id=11539937
Jak miałbym wybierać między hondą civic a galantem wybrałbym ??????????galanta |
|
|
|
 |
SWEEPER
Mitsumaniak
Auto: Outlek + Landcrusier +cari
|
Wysłany: 10-11-2007, 21:19
|
|
|
od 1996 w USA obowiązywały kompy OBD2 dla wszystkich sprzedawanych tam samochodów |
_________________ OUTLANDER
LAND CRUISER
CARISMA |
|
|
|
 |
Pacyko [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2008, 14:30
|
|
|
Kontynuując temat galantów z USA.
Musze zmienić świece w 3.0 V6 i zastanawim sie czy będa jakies niespodzianki - może ktoś już wymieniał.
Pozdrawiam,
Tomek |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 07-08-2008, 10:15
|
|
|
Dla zainteresowanych - posiadam pełnego manuala do Galanta ('01 oraz '98) w wersji elektronicznej
Niedługo pojawi się na forum - jednak do tego czasu jak toś będzie coś pilnie potrzebował to piszcie na PW - postaram się wysłać potrzebną część na maila
pozdro |
 |
|
|
|
 |
|