|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] [SKRZYNIA BIEGÓW] Dziwne dźwięki |
Autor |
Wiadomość |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2008, 09:37 [MSS 1.6] [SKRZYNIA BIEGÓW] Dziwne dźwięki
|
|
|
Od kilku dni przy podwyższaniu obrotów słychać leciutki (wysokie tony) świst, jakby metaliczny... Boję się, że w skrzyni biegów coś nie tak. Autko ma 177 tys km przebiegu, ale niestety nie wiem, co robił poprzedni właściciel wcześniej ( jeżdzę nim od ok 160 tys). U mechanika próbowaliśmy sprawdzić czy nie ma jakichś opiłków metalicznych w oleju. Niby nie widac, ale mam zrobić jeszcze raz taką próbę spuszczając cały olej ze skrzynki. Boję się wredyktu, że skrzynka padła a na nową niestety mnie nie stać. Co może być ewentualnie do wymiany - podajcie proszę jakieś warianty wydarzeń:) i ewentualnie koszty.... Pozdrawiam ciepło, chociaż dreszcze mną trzepia na samą myśl... JANKES. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-03-2009, 09:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|