Przesunięty przez: glina 14-05-2014, 16:10 |
Zakup Cari za około 20k PLN |
Autor |
Wiadomość |
pjerz
Nowy Forumowicz
Auto: Ford sierra
|
Wysłany: 21-08-2008, 16:21 Zakup Cari za około 20k PLN
|
|
|
Witam,
teraz jeżdżę starą sierrą, więc pierwsze wrażenie przy oglądaniu mogę mieć nieobiektywne Tym większą mam prośbę do bardziej doświadczonych użytkowników o ocenę tych dwóch egzemplarzy:
1.: http://allegro.pl/item419...imatyzacja.html
2.: http://moto.allegro.pl/it...lon_polska.html
I przy okazji jeszcze jedna prośba, czy możecie polecić w Warszawie jakiś warsztat, gdzie w miarę obiektywnie będą w stanie określić stan auta?
Pozdrawiam,
Paweł |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 21-08-2008, 17:56
|
|
|
Pierwszy to podstawowa wersja...nawet autoalarm jest dokladany oddzielnie...
z lewej strony maska wystaje poza obrys blotnika (2gie zdjecie) cos nie tak bylo z przodem... lampa tez mi sie nie podoba ale nie wyciagne wnioskow na podstawie zdjec...
po prawej stronie (lampa od strony kierowcy na drugim zdjeciu) na lampie na dlugosci kierunkowskazu brakuje gumowej uszczelki ktora powinna tam byc
Co do drugiego auta:
juz wczesniej widzialem to ogloszenie
Wolalbym zobaczyc to auto mimo ze jest troszke starsze z racji chocby pelnego wyposazenia jakim jest wersja Elegance (tez taka mam )
wracajac do samochodu z ogloszenia:
brak emblematu na masce
poza tym ciezko jest mi sie do czegos doczepic
Ogolnie bardzo polecam silnik GDI (benzyna)
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
pjerz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-08-2008, 20:25
|
|
|
Wielkie dzięki!
właśnie wróciłem z oględzin pierwszego auta, Twoją odpowiedź odczytałem dopiero teraz i muszę powiedzieć, że jest zadziwiająco trafna W aucie:
- jest zardzewiała maska na krawędzi z przodu dokładnie na szerokości całego logo
- maska bardzo ciężko się domyka (to normalne?)
- samochod sciaga przy prowadzeniu w prawo, ale to moze byc kwestia zlego ciśnienia w kołach
- brak uszczelek nad lampami z przodu też zauważyłem, ale myślałem, że tak ma być
Drugi na pewno obejrzę |
|
|
|
 |
Kris1980_147
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 334 Skąd: Rogoźnik
|
Wysłany: 21-08-2008, 20:35
|
|
|
Daj sobie z nią spokój.
Ja swojej szukałem coś koło 2 m-cy i powiem ci że się opłacało.
Kupić cokolwiek to nie problem.
pamiętaj - pośpiech - najgorszym doradzcą. A w dzisiejszych czasach okazje praktycznie się nie zdarzają |
|
|
|
 |
pjerz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-08-2008, 20:42
|
|
|
Kris1980_147 napisał/a: | Daj sobie z nią spokój.
Ja swojej szukałem coś koło 2 m-cy i powiem ci że się opłacało.
Kupić cokolwiek to nie problem.
pamiętaj - pośpiech - najgorszym doradzcą. A w dzisiejszych czasach okazje praktycznie się nie zdarzają |
Zgadzam się - tylko czym się w takim razie kierować w poszukiwaniach? Ja się prawdę mówiąc nie znam na tym zbytnio (co pewnie łatwo wywnioskować z pytań ), a i niespecjalnie mam kogo pytać w najbliższym otoczeniu. Może ktoś z Warszawy mógłby mi pomóc w poszukiwaniach? A może coś rozsądnego stoi po komisach?
Pozdrawiam!
P. |
|
|
|
 |
Kris1980_147
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 334 Skąd: Rogoźnik
|
Wysłany: 21-08-2008, 21:35
|
|
|
z komisami dałbym sobie spokój (bryki zawsze odpicowane i liczniki pocofane) ludzie tam pracujacy wcisną szaremu człowiekowi wszystko, a poza tym oni tez muszą coś zarobić.
Czym się kierować? Hmmm. Każdy ma jakieś wymagania.
Ja np. chciałem aby auto nie było bite, było w miarę nowe (w nowej budzie i z tarczami z tyłu), z umiarkowanym realnym i udokumentowanym przebiegiem, najlepiej od pierwszego właściciela.
Każdy ceni sobie coś innego.
Tych samochodów wcale dużo po naszych drogach nie jeździ i nie jest tak łatwo cos dobrego kupić. Zawsze można wybierać w golfach, astrach czy fokusach.
Ja tez miałem wiele dylematów, ale konkretnie postawiłem na Carismę i teraz nie załuję.
Drogi kolego jedyne co ci mogę powiedzieć to - cierpliwości. Napewno w swoim czasie znajdziesz swoją wymażoną Caricmą |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 21-08-2008, 22:22
|
|
|
pjerz napisał/a: | Może ktoś z Warszawy mógłby mi pomóc w poszukiwaniach? |
pjerz, proponuje zapytac o pomoc na Waszym Warszawskim podforum
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=55
Na pewno znajdzie sie chetny zeby sie z Toba przejechac i obejrzec autka
Pozdroo serdeczne |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
pjerz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-08-2008, 22:37
|
|
|
Dzięki Wam za odpowiedzi. Golfy Astry i FOcusy odkładam jako alternatywę, chociaż nei łątwo znaleźć samochód, gdzie osoba słusznej postury (195 cm wzrostu ) może sobie wygodnie usiąść
Zastanawiałem się nad moimi kryteriami wyboru i na pewno chciałbym mieć: klimatyzację i zabezpieczneia przeciwwłamaniowe (może to drugie brzmi dziwnie, ale nie mam w okolicy strzeżonego parkingu i samochody częso tu giną...). Ponadto zależy mi na jak najlepszym stanie auta - na pewno jest to po części uwarunkowane przez rocznik i przebieg, ale powinno być przynajmniej trochę zadbane. |
|
|
|
 |
|