Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LPG w GDI
Autor Wiadomość
saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-09-2008, 08:55   

GDI spali ci mniej więcej tyle co 1.6 a LPG nie założysz tylko LPI co sie nie opłaca.

Ginger1021 
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI
Wysłany: 02-09-2008, 10:58   

pawel-krol napisał/a:
Pytam o spalanie GDI bo mam do kupienia taką a własnie słyszałem ze niepodchodzi do niej gaz.

Kupujesz Cari z GDI nie walisz dodatkowych pieniędzy w gaz a i pod maską masz 125 kucyków. Fajna sprawa z tym bo gdy chcesz poszaleć to jest czym, a gdy chcesz oszczędnie to naprawdę ekonomiczny. Dodam że miałem Polo z 96 r. 1000 pojemności i paliła mi zawsze w granicy 8l, chyba że poza miastem z prędkością 90 km/h to 5.5 a cari poza miastem wyszło mi 6l przy 110km/h no a jaka frajda z jazdy- tylko to o trzy klasy wyżej. :P

RAM 
Nowy Forumowicz
gdi

Auto: SS 1,8GDI 99' / proton 415
Wysłany: 02-09-2008, 11:45   

ja jak kupiłem ss 1,8gdi tez myślałem o gazie ale jak przejechałem 200km to wczułem się w auto i spalanie w trasie mieszanej 5,8-6,3 zależy czy mocno mi sie śpieszy czy jade poza zabudowanym 100 nie warto zakładać w polsce gazu jak pali prawie tyle co diesel
pozdrawiam

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 02-09-2008, 20:14   

Ginger1021 napisał/a:
Może Carisma tego nie trawi ale volkswageny nie mają z tym problemów. Przykład: mój ojciec w pasacie b3 narobił na gazie ok 300k km a ma przejechane ok 500k. Samochodzik nadal na chodzie i sprawny, jedynie co musiał wymienić to raz mieszalnik i butle bo ważność
się skończyła a był montowany w 1996r. Nadal jeździ mój brat tym autem ale już trochę rdzewieje i myślę jak buda wytrzyma to trochę jeszcze narobi. Jakieś problemy: raz się zawór elektromechaniczny zawieszał, i mulił raz ale dał mu po garach i wszystko przepchało.
Kiedyś zdjęcia pokażę autka.

Czytanie tego tematu zakończyłeś chyba na pierwszej lub drugiej wypowiedzi.
Koledzy mówią tu o GDI - bezpośrednim wtrysku paliwa.
Żaden pasek nie posiada tego systemu więc po co to piszesz? Wiele aut dobrze znosi gaz, inne nie. Mitsubishi wyposażało swoje auta w różne silniki. Jedne jeżdżą na gazie inne nie bardzo.

Ginger1021 
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI
Wysłany: 03-09-2008, 19:51   

Serek napisał/a:
Czytanie tego tematu zakończyłeś chyba na pierwszej lub drugiej wypowiedzi.
Koledzy mówią tu o GDI - bezpośrednim wtrysku paliwa.
Żaden pasek nie posiada tego systemu więc po co to piszesz? Wiele aut dobrze znosi gaz, inne nie. Mitsubishi wyposażało swoje auta w różne silniki. Jedne jeżdżą na gazie inne nie bardzo.

Przyznaję chyba nie doczytałem albo byłem pijany- mój błąd ale się poprawiłem :oops:

Odpowiedz do tematu