LPG w GDI |
Autor |
Wiadomość |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 02-09-2008, 08:55
|
|
|
GDI spali ci mniej więcej tyle co 1.6 a LPG nie założysz tylko LPI co sie nie opłaca. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Ginger1021
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lip 2008 Posty: 186 Skąd: Olsztyn/Łajsy
|
Wysłany: 02-09-2008, 10:58
|
|
|
pawel-krol napisał/a: | Pytam o spalanie GDI bo mam do kupienia taką a własnie słyszałem ze niepodchodzi do niej gaz. |
Kupujesz Cari z GDI nie walisz dodatkowych pieniędzy w gaz a i pod maską masz 125 kucyków. Fajna sprawa z tym bo gdy chcesz poszaleć to jest czym, a gdy chcesz oszczędnie to naprawdę ekonomiczny. Dodam że miałem Polo z 96 r. 1000 pojemności i paliła mi zawsze w granicy 8l, chyba że poza miastem z prędkością 90 km/h to 5.5 a cari poza miastem wyszło mi 6l przy 110km/h no a jaka frajda z jazdy- tylko to o trzy klasy wyżej. |
|
 |
RAM
Nowy Forumowicz gdi

Auto: SS 1,8GDI 99' / proton 415
|
Wysłany: 02-09-2008, 11:45
|
|
|
ja jak kupiłem ss 1,8gdi tez myślałem o gazie ale jak przejechałem 200km to wczułem się w auto i spalanie w trasie mieszanej 5,8-6,3 zależy czy mocno mi sie śpieszy czy jade poza zabudowanym 100 nie warto zakładać w polsce gazu jak pali prawie tyle co diesel
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 02-09-2008, 20:14
|
|
|
Ginger1021 napisał/a: | Może Carisma tego nie trawi ale volkswageny nie mają z tym problemów. Przykład: mój ojciec w pasacie b3 narobił na gazie ok 300k km a ma przejechane ok 500k. Samochodzik nadal na chodzie i sprawny, jedynie co musiał wymienić to raz mieszalnik i butle bo ważność
się skończyła a był montowany w 1996r. Nadal jeździ mój brat tym autem ale już trochę rdzewieje i myślę jak buda wytrzyma to trochę jeszcze narobi. Jakieś problemy: raz się zawór elektromechaniczny zawieszał, i mulił raz ale dał mu po garach i wszystko przepchało.
Kiedyś zdjęcia pokażę autka. |
Czytanie tego tematu zakończyłeś chyba na pierwszej lub drugiej wypowiedzi.
Koledzy mówią tu o GDI - bezpośrednim wtrysku paliwa.
Żaden pasek nie posiada tego systemu więc po co to piszesz? Wiele aut dobrze znosi gaz, inne nie. Mitsubishi wyposażało swoje auta w różne silniki. Jedne jeżdżą na gazie inne nie bardzo. |
|
 |
Ginger1021
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lip 2008 Posty: 186 Skąd: Olsztyn/Łajsy
|
Wysłany: 03-09-2008, 19:51
|
|
|
Serek napisał/a: | Czytanie tego tematu zakończyłeś chyba na pierwszej lub drugiej wypowiedzi.
Koledzy mówią tu o GDI - bezpośrednim wtrysku paliwa.
Żaden pasek nie posiada tego systemu więc po co to piszesz? Wiele aut dobrze znosi gaz, inne nie. Mitsubishi wyposażało swoje auta w różne silniki. Jedne jeżdżą na gazie inne nie bardzo. |
Przyznaję chyba nie doczytałem albo byłem pijany- mój błąd ale się poprawiłem |
|
 |
|