Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawa Sigma?
Autor Wiadomość
zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-09-2008, 21:06   

e..tam ,lata w których produkowali i szkicowali auta są najlepszymi latami :finga: auta ....rzadkie i przechodzone mają duszę i charakterek ....stylistyka ich jest ponadczasowa aż tak dużo się nie zmieniło .kilka firm motoryzacyjnych odbiegło od jakiś norm i wyszły auta jak na nasz wiek przystało/ honda "sivik" kosmiczny/ ....porównajmy sobie audi a4 ? do 1999r.audi c4/i a6 do 1997 r.nawet bmw 3 i 5 te po 1998 - 3 ka i po 1996 5-ka ?i wiele takich z lat 90 i ich końca :rolleyes: czy passat z 1997 wygląda ładniej .sigma w sedanie jest piękna ....jeżeli jest czysta i zadbany ma lakier z chromami ,jest niska ,szeroka i wygodna wnętrze jest przestronne i nic nie skrzypi w środku jadąc po naszych drogach .......naprawdę jak na auto stare za nieduże pieniądze jest warta uwagi i spojrzeń gapiów -przyciąga wzrok :biggrin: a silnik ? nie mam czym się chwalić ale 240 w sigmie to chyba coś....jak na staruszka i naprawdę można co niektórym utrzeć nosa na asfalcie.
ale to nie znaczy że z sigmą się nie rozstane i sigma to auto super bo tak nie jest .po prostu ceny tych aut są adekwatne do stanu technicznego .pozdrawiam

bubek
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2008, 22:34   

zgadzam się z Tobą Zbyszek, z tym wszystkim co napisałeś....za nasze autka nie dalismy po 5-6 tysiaków bo drugie tyle trzeba włozyc aby doprowadzic autko do porzadnego stanu....myslę, że gdybyśmy obaj pojawili się na zlocie w Grudziądzu to pewnie ktos zwróciłby na nas uwagę....ja, mimo tego ze byłem przez parę godzin w sobotę na rancho to udało mi sie znaleźć zdjęcie swojej sigmy na serwerze autorstwa Vojt'a co mnie miło zaskoczyło....to znaczy, że autko zwróciło uwagę czyli jest dobrze....pozdrawiam

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 04-09-2008, 12:21   

bubek napisał/a:
zgadzam się z Tobą Zbyszek, z tym wszystkim co napisałeś....za nasze autka nie dalismy po 5-6 tysiaków bo drugie tyle trzeba włozyc aby doprowadzic autko do porzadnego stanu....myslę, że gdybyśmy obaj pojawili się na zlocie w Grudziądzu to pewnie ktos zwróciłby na nas uwagę....ja, mimo tego ze byłem przez parę godzin w sobotę na rancho to udało mi sie znaleźć zdjęcie swojej sigmy na serwerze autorstwa Vojt'a co mnie miło zaskoczyło....to znaczy, że autko zwróciło uwagę czyli jest dobrze....pozdrawiam

Z tym trzeba się zgodzić. Sam wiem z własnego doświadczenia (prawie juz 2 letniego - za 10 dni będzie 2 lata od sprowadzenia). Pomimo ze cena mojego egzemplarza był dość niska jak na 1995 (1700 euro) to praktycznie drugie tyle poszło na różne większe lub mniejsze naprawy - nawet odejmując od tego wymianę skrzyni biegów (która po prostu pechowo padła) to uzbierałoby się spokojnie koło 4000 zł (opony, rozrząd, swiece, kable, oleje, paski, filtry, klocki hamulcowe itd) na rzeczach które po prostu trzeba wymienić bo się zużywaja podczas eksploatacji

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

Pi@ST 
Mitsumaniak

Auto: Sigma 3,0 V6 125kW kombi
Wysłany: 04-09-2008, 13:40   

Witam!
Powiem Wam mała ciekawostkę:
Pierwszy wypad po samochod - VW dwa lata temu - mobile .de i autoscute24.de tam wybralem 6 samochodow do kupienia jednej marki w tym samym podelu i tym samy roczniku w roznych miejscach w niemczech polnoc poludnie wschod zachod pojechalem tam z osoba ktora mniej wiecej dogadac sie to jest cena uszkodzenia i gdzie pojechac - pojedchalem zobaczylem i zalamalem sie - samochod w dobrym srtanie tak wygladal opis i telefon wczesniej- zajezdzam normlanie hlew syf i jeziora oleju na silnikach - wrocilem z niczym bo nie chcialem kupywac. przedzial cennowy byl o 1000 euro wiekszy od minimalnych cen tego modelu cenna okolo 4000 euro.
po tym wyjedzie jestem tego zdania ze tanie mieso psy jedza - niemiec nie odda dobrego samochodu za darmo!!! nie jedna osoba juz tak sie przejechal po moim wyjedzie bo uwazali ze pojada i kupia tanio i jeszcze zarobia!
po pierwsze chcesz samochod dla siebie doluz 1000 euro do cenny i bedziesz mial wygladajacy dobrze samochod
Po drugie samochod najlepiej zeby byl z waznym "tifem" - dlaczego , a dlatego ze tam samochod z tifem niemam zadnych luzow i niesprawnosci ktore sa potrzebne w kraju DE do poruszania sie po drodze!! u nas to taki stan mechanicy uwazaja za idealny i wrecz niespotykany
Po trzecie jedziesz w ciemno
Po czwarte naprawy trzeba wykonac i tak i tak tanio to wiecej dolozysz kasy w remont na jedno wyjdzie
Po piate to kupilem sigme od pracodawcy do ktorego znajomy jedziel x lat i widzial samochod moj obecny wziole bez wahania i nawet go nie wiedzialem na oczy w ciemno pojechalem po niego!! cena to 1100 euro w internecie byl za 2500 tys i nikt nie kupil jego bo byl za drogi d la ludzi kupcow z polski szukajacych okazji w super stanie

Nie obrazajac nikogo ppowiem tak zastanowic sie trzeba na co chcesz wydawac pieniazdze po zakupie Twoje upragnionej miski czy na wode do zycia potrzebna do jazdy czy na remonty sprzetu + "wode"

Pozdawiam i przepraszam za dlugosc i urazenie osob czytajacych.

piotr_dwt 
Nowy Forumowicz
mitsumaniak

Auto: mitsubishi lancer
Wysłany: 04-09-2008, 23:24   

Zgodzę się z kiepskim stanem aut za małe pieniądze.Ja moją sigmę kupiłem w kiepskim stanie technicznym co okazało się dopiero później, po opłatach i rejestracji umarł motor, przewody paliwowe i wspomagania pognite, bak dziurawy. Po oględzinach stwierdziłem amatorskie naprawy np. pianka montażowa na przewodach czy miska olejowa przyklejona na jakiś mocny klej. aby doprowadzić auto do porządku musiałem kupić całe auto na części i trochę nowych. W sumie kosztów 9000pln a w planach mam gaz choć nie koniecznie.

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 05-09-2008, 14:24   

no wlasnie, stad sie biora potem takie rozrzuty: gal w niemczech, rok 97 i oferty od powiedzmy 2tys euro do nawet 7-8tys! :) idiata jest ten co chce 2tys czy ten co chce 7-8tys? te najtansze to zlomy, zajezdzone na smierc...lub z powaznymi awariami, wymagajacymi sporych nakladow finansowych

niemiec nie glupi-wie ile jest warte auto w dobrym stanie, za pol darmo nikt tam nic nie oddaje

ja swojego gala tez kupilem za 18tys a bywaja oferty i za 14tys zl w tym roczniku...

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 05-09-2008, 18:12   

Panowie, robi się OFF jak nic. Jeżeli admin tego nie zauważył to...na pewno się kapnie. No i co z tą Sigmą?

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Wysłany: 05-09-2008, 19:28   

Serek napisał/a:
Panowie, robi się OFF jak nic. Jeżeli admin tego nie zauważył to...na pewno się kapnie. No i co z tą Sigmą?

Tutaj często sie robi off :-)
A Sigma z tego co kolega Noritsu wspomniał już poszła

http://forum.mitsumaniaki...p=349640#349640

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)

Noritsu
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2008, 07:19   

Poszła, poszła. Ale mam zielone światło u kobiety na drugą więc zaczynam, polowanie :)
A pamiętam jak jeszcze niedawno suszyła mi głowe, że to mało spotykane auto, że części nie ma a jak są to super drogie, a teraz proszę bardzo. Sama chce Sigmę :)

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Wysłany: 07-09-2008, 03:04   

Noritsu napisał/a:
Poszła, poszła. Ale mam zielone światło u kobiety na drugą więc zaczynam, polowanie :)
A pamiętam jak jeszcze niedawno suszyła mi głowe, że to mało spotykane auto, że części nie ma a jak są to super drogie, a teraz proszę bardzo. Sama chce Sigmę :)

Podobno kobieta zmienną jest ;) . Ponadto powiem tyle że momentami to tata mi zazdrości i woli jeździć moim autem :-) (a na początku też był sceptyczny)

Noritsu
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2008, 08:21   

Coś w tym jest, znajomy też kręcił nosem a ostatnio zapytał czy nie odsprzedałbym mojego egzemplarza jemu. Hehe, nie ma takiej opcji. Powiedziałem mu tylko, że mogę pomagać przy kupnie ale swojego nie oddam :)

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 08-09-2008, 08:15   

rok temu moja zona krecila nosem na galanta (bo miala byc pierwotnie carisma), teraz kreci nosem na sigme (jak wspomnialem o pomysle zakupu), bo zakochana po uszy w galancie (robie sie zazdrosny wrecz)... sledze tu watki sigmowe, bo mam chetke na taka 24V...tylko roczniki, roczniki...zeby choc 1998 :/

Szymon82 
Mitsumaniak
Szymon

Auto: Mitsubishi Sigma kombi 3,0 12v
Wysłany: 13-09-2008, 22:45   

Witam! Podsyłam ofertę mojej sigmy - tak a'propos :)

http://otomoto.pl/index.p...how&id=C6291412

Odpowiedz do tematu