Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] [SILNIK] Skubie na zimnym silniku
Autor Wiadomość
bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2008, 22:53   [MSS 1.6] [SILNIK] Skubie na zimnym silniku

na zimnym silniku nie jedzie płynnie - pasażerowie tego nie czują ale ja jako kierowca (mam tego MSS od miesiąca) czuję że na zimnym silniku nie ma mocy i jakoś tak później reaguje na naciśnięcie pedału gazu. dopiero po przejechaniu kilku kilometrów (wskazówka temperatury jest na 1/3 - po nagrzaniu silnika jest w połowie wskaźnika) jest OK.
co to może być? od czego zacząć?
nie mam jak tego sprawdzić ale ogólnie jakoś wydaje mi się że ten samochód nie ma pałeru. 98 koników to powinien ciągnąć a on jakoś tak..... jak wóz famili :-)
przesiadłem się z lancera 115 KM - twarde zawieszenie, skrzynia automat -więc może mi się tylko wydaje że ten MSS jest jakiś zółwiowaty .......

wracając do tego porannego problemu z mocą ...... czy ktoś już przerabiał ten temat??
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-03-2009, 10:08, w całości zmieniany 1 raz  

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2008, 08:57   

Z tym silikiem jest SS chyba najwięcej więc może porównaj swego "miśa" z innym. Ja miałem zbyt wygórowane wyobrażenie o swoim i teraz po porównaniu o wiele lżej mi na sercu. http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24816
Pozdrawiamy. :)
Porównaj spalanie, to dużo "powie"
Ostatnio zmieniony przez irekmiecz 10-09-2008, 21:40, w całości zmieniany 1 raz  

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2008, 12:21   

@irekmiecz
"cyt: Rozrząd też wygląda poprawnie (WIELKIE DZIĘKI DLA KRZYŻAKA który pokazał gdzie patrzeć bez zdejmowania koła pasowego) Jak poprawnie sprawdzić i ustawić ten zapłon?"

Ja paska nie zmieniałem bo kupiłem go juz z wymieniony więc chętnie sprawdzę jego ustawienia - jak to zrobić ??

więc sa trzy punkty:
1. pasek rozrządu
2. czujnik przepustnicy
3. zapłon

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2008, 22:54   

Daj znać jak się sprawy mają :!: :wink:

wiktor7714 
Nowy Forumowicz

Auto: space star
Wysłany: 21-09-2008, 09:57   Re: Skubie na zimnym silniku

bazkomp napisał/a:
na zimnym silniku nie jedzie płynnie - pasażerowie tego nie czują ale ja jako kierowca (mam tego MSS od miesiąca) czuję że na zimnym silniku nie ma mocy i jakoś tak później reaguje na naciśnięcie pedału gazu. dopiero po przejechaniu kilku kilometrów (wskazówka temperatury jest na 1/3 - po nagrzaniu silnika jest w połowie wskaźnika) jest OK.
co to może być? od czego zacząć?
nie mam jak tego sprawdzić ale ogólnie jakoś wydaje mi się że ten samochód nie ma pałeru. 98 koników to powinien ciągnąć a on jakoś tak..... jak wóz famili :-)
przesiadłem się z lancera 115 KM - twarde zawieszenie, skrzynia automat -więc może mi się tylko wydaje że ten MSS jest jakiś zółwiowaty .......

wracając do tego porannego problemu z mocą ...... czy ktoś już przerabiał ten temat??

WITAM .mam ten sam problem na zimnym silniku moj mechanik jest bez radny, autko mam od miesiacai normalnie zalamka daj znac jak rozwiazales ten problem.

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2008, 08:47   

daje znać:
NIE ROZWIĄZAŁEM PROBLEMU :-)

ale zostawię mechanikowi samochód na noc niech zobaczy jak on się zachowuje. U mnie to ewidentnie coś z benzyną bo jak od razu przełacze na gaz zaraz po uruchomieniu silnika to jest OK, jak wrócę na benzynę to znów szkubie...na jakąś minute bo potem jest już OK.

a w temacie żółwiowatości:
1. pasek OK
2. czujnik przepustnicy - ??
3. zapłon - kolejna wizyta 2 października

dam znać co i jak ale mechanik mi mówił że się czepiam bo samochód jeśli chodzi o moc to jedzie jak trzeba - kwestia przyzwyczajenia i może opon w rozmiarze 195 :(

Odpowiedz do tematu