Przesunięty przez: glina 14-05-2014, 16:05 |
[Cari 1.6] Co powiecie? |
Autor |
Wiadomość |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 06-09-2008, 21:34 [Cari 1.6] Co powiecie?
|
|
|
Witam,
Po raz kolejny proszę Was o opinię. W poniedziałek (jak jeszcze będzie) chce sie jej przyjrzeć z bliska. Jak dla mnie to ten przebieg jest raczej mało realny, a na zdjęciu kierownica trochę zbyt wyślizgana. Może mimo kiepskich zdjęć uda się wam dostrzec coś oczywistego.
http://moto.gratka.pl/tre...54ed3820b46&s=1
Pisałem do gościa i to mi napisał:
"Poniżej udzielam odpowiedzi na Pańskie pytania.
1. Ogłoszenie jest jeszcze aktualne
2. Jeżeli po otrzymaniu tej korespondencji będzie Pan jeszcze zainteresowany kupnem samochodu, to mogę Panu zrobić dodatkowe zdjęcia tylko co ma na nich być? Uważam, że najlepszym wyjściem jest obejrzeć samochód „na żywo” (w Gdyni).
3. Samochód od początku eksploatacji zarejestrowany jest w Polsce przez pierwszego właściciela.
4. Ubezpieczenie OC i AC ważne do 03.06.2009. Do ubezpieczenia przyjęta jest podwyższona wartość samochodu (w stosunku do cen rynkowych tego rocznika) ze względu na mały przebieg i dobry stan techniczny.
5. Przegląd techniczny ważny do 02.04.2009
6. Książka serwisowa była regularnie uzupełniana przez pierwsze lata eksploatacji. Po upływie gwarancji zmieniony został zakład serwisowy na położony bliżej miejsca zamieszkania i nie dbałem już o regularne wpisy do książki serwisowej. W każdym bądź razie samochód przez wszystkie lata eksploatacji serwisowany był tylko w dwóch warsztatach.
7. Niestety przez 10 lat eksploatacji nie udało się uniknąć zadrapań, ale ogólny stan lakieru jest bardzo dobry.
W uzupełnieniu mogą dodać, że samochód był „delikatnie” eksploatowany i przez wszystkie lata prowadzony „damską ręką”. " |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 07-09-2008, 00:20
|
|
|
Wnetrze kieronicy (oslona poduchy) jakby byla inna....(tzn przelozona)
wycieraczka z tylu zagieta za bardzo w strone blotnika tylnego
kierownica i galka wytarte na duzo wiecej niz te niewielkie 100 000km...
slabe zdjecia i ich mala ilosc
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
marty29 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2008, 08:50
|
|
|
Ja osobiście nie kupiłbym samochodu "po kobiecie". Pracuję na stacji paliw i znam podejście w zasadzie większości kobiet do samochodu. Generalnie: zalać i jechać, kwestie stanu technicznego to sprawa nieważna |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-09-2008, 16:40
|
|
|
Dziki za odpowiedzi. Tak czy inaczej znowu ogłoszenie jest już nieaktualne i nie obejrzę nawet tego autka |
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 07-09-2008, 16:59
|
|
|
http://www.allegro.pl/ite...tsumaniaka.html
w razie czego masz tutaj Carisme od naszego klubowego kolegi Matejka
Autko zadbane i z czystym sumieniem godne polecenia. Poza tym masz pewnosc ze bedziesz wiedzial o niej wszystko. Kupno auta klubowego szczegolnie jak ktos o nie sbal jest swietna inwestycja...
ale to tylko dodatkowe info
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 08-09-2008, 19:05
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Autko zadbane i z czystym sumieniem godne polecenia. |
nie chwal, nie chwal, o oba auta dbam, ale wiadomo ze zawsze sie mozna do czegos przyczepic, w koncu to auto ma 12 lat, a w sumie to juz sam mam obawy czy oby na pewno wszystko jest ok i zeby nikt pozniej nie napisal, ze od mitsumaniaka, a sie rozpadla po miesiacu
jakcos to jutro pelna sciezka diagnostyczna - zobaczymy co wyjdzie |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 08-09-2008, 19:38
|
|
|
Matejko napisał/a: | nie chwal, nie chwal |
ale nie powiesz komus ze "samochod nówka sztuka, panie brac i jezdzic" tylko powiesz prawde Ze samochod jest zadbany , ze serwisowany co 3eba wymienic a co zostalo wymienione itp
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-09-2008, 21:40
|
|
|
Rzeczywiście jakbym wziął od Matejki to jestem pewien że biorę i wszystkiego się o autku dowiem, a i w razie późniejszych problemów to i pewnie by podpowiedział jak z samochodem postąpić. Tak więc ten samochodzik wziąłbym nawet z zamkniętymi oczami, ale problem w tym że Kalisz od 3miasta strasznie daleko.....i nie chodzi tu o samą odległość. Muszę się wam przyznać że ta Cari co ją szukam ma być dla mnie moim pierwszym autkiem ....i sami wiecie, wyruszanie w taką trasę jak się wcześniej nie jeździło trochę może zestresować człowieka... |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 08-09-2008, 22:20
|
|
|
ig_or napisał/a: | ta Cari co ją szukam ma być dla mnie moim pierwszym autkiem ....i sami wiecie, wyruszanie w taką trasę jak się wcześniej nie jeździło trochę może zestresować człowieka... |
ale kupujesz po troszeczku jakby od rodziny wiec...
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 08-09-2008, 22:27
|
|
|
ig_or bierz kumpla, ktory przyjedzie z Toba jaki problem; ) Piwo mu postawisz i wielka radoche zrobisz ), iz kolega bedzie smigal Mitsubishi ;] |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 08-09-2008, 22:53
|
|
|
Matejko, ty wstaw do aukcji to foto co zrobiłeś na licznik jak z rossoszycy jechałeś do domu...gdzieś chyba je nawet mam na kompie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 09-09-2008, 00:10
|
|
|
Chooper napisał/a: | Matejko, ty wstaw do aukcji to foto co zrobiłeś na licznik jak z rossoszycy jechałeś do domu...gdzieś chyba je nawet mam na kompie |
wiesz zawsze moge przewiezc przyszlego wlasciciela w taki sposob jak sedanem jezdze przez ostatnie 50tys km.
a takze chce sprzedac auto w pelni sprawne, wiec pokazanie zdjecia sprzed 3 lat gdzie na liczniku widnialo 135tys.km i pewnie ze 180km/h udowodni tylko rzeczywisty przebieg auta oraz jego stan
i tez dawidku widzisz ze w aukcji opisalem, ze posiadam zdjecia z calego okresu uzytkowania auta, myslisz ze bede je przebieral ??
Juiceman napisał/a: | ig_or bierz kumpla, ktory przyjedzie z Toba jaki problem; ) Piwo mu postawisz i wielka radoche zrobisz ) |
mam na aucie przyklejona szklanke jak na kartonach od tv, co oznacza ze nowy zakup trzeba opic, wiec nie puszcze chlopakow do domu o suchym ryjku |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|