Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycieraczki do wnętrza samochodu
Autor Wiadomość
Wujaszek
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2008, 21:59   Wycieraczki do wnętrza samochodu

Witam Wszystkich miłośników Mitsubishi! Od niedawna jestem SZCZĘŚLIWYM posiadaczem Lancera. Mam niebanalny problem. Mianowicie nie mogę dostać wymiarowych gumowych wycieraczek do wnętrza samochodu. Wiem, można kupić w salonie, Jednak uważam, że cena za kawałek gumy jest lekko przesadzona. Patrzyłem na Allegro, w większości nie pasuje. Prośba, może macie sprawdzony namiar na sklep, sprzedawce - okolice Lodzi mile wskazane.
Pozdrawiam
Piotr

MisiekNM974 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport combi 2004
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-09-2008, 20:20   

Witam,
mialem ten sam dylemat z kupnem wycieraczek do wnetrza Lancera, tylko ja potrzebowalem materialowych (tzn. nie gumowych) i zadne nie pasowaly. Jak strona pasazera byla OK to strona kierowcy nie pasowala i na odwrot. Az w koncu znalazlem producenta w Niemczech i kupilem od niego na niemieckim e-Bay'u. Na poczatku jakosc wydawala sie przyzwoita, ale po kilku tygodniach zauwazylem ze zuzywaja sie (moja strona-kierowcy) duzo szybciej niz oryginalne. Nastepnym razem kupie te oryginalne.

Pozdrawiam

[ Dodano: 05-09-2008, 20:30 ]
Witam raz jeszcze,
jesli sie nie myle to kupilem w Niemczech z tego zrodla.
Oto link:
http://cgi.ebay.de/Passfo...id=p3286.c0.m14

Moze producent ma tez w ofercie gumowe.
Pozdrawiam
Marcin

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 06-09-2008, 10:15   

ja kupilem uniwersalne z gumy - marketowe, ale lepsze (za 80 zl komplet a nie za 20 - nie smierdzialy i wyglad gumy duzo lepszy)
a nastepnie nozyk tapicerski i do dziela - z gumy da sie wszystko wyciac

Lancelot
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2008, 15:03   Materiałowe

Witam Was.
Ja kupiłem materiałowe dywaniki w salonie i teraz żałuje bo po roku są miękkie jak szmata do podłogi ;-)
Przeprosiłem stare gumowe i jest teraz ok.

marti33 
Forumowicz

Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
  Wysłany: 18-09-2008, 23:14   

Po wywaleniu kilku wynalazków „tzw dywaników” do kibla kupiłem oryginalne w ASO drogie jak diabli ale warte tego:)

Bojar 
Forumowicz

Auto: Hyundai Tucson
Wysłany: 22-09-2008, 19:41   

Mam oryginalne gumowe i są grube jak diabli
Myślę, że dotrwają do końca

Wujaszek
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2008, 20:19   

Dzisiaj zamówiłem w salonie odpowiednik oryginalnych. Koszt 150zł komplet, org 300zł. W salonie powiedzieli, że niczym nie ustępują.
Pozdrawiam

marti33 
Forumowicz

Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
  Wysłany: 24-09-2008, 10:37   

300 pln za oryginalne dywaniki ????????????? w Margo w Gdańsku kupiłem oryginalne za 200 pln i nie gumowe !!! 300 to dopiero przeginka !!!!!

mike_l 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 2007 kombi
Wysłany: 19-01-2011, 10:39   

Czy ktoś mi może podpowiedzieć czy te dywaniki będą pasowały do Lancera kombi 2007. Może ktoś ma oryginały i może porównać czy maja podobny kształt.
http://www.fotosik.pl/pok...848efec563.html

Bojar 
Forumowicz

Auto: Hyundai Tucson
Wysłany: 19-01-2011, 13:48   

Hmmm wygląda że spasują. Są nawet lepsze od oryginalnych przez te gumy z przodu.
Oryginalne są mocne ale u kierowcy z pedałów kapie poza nie woda i czasami jest mokro
Kształty IMHO jak oryginalne ale głowy nie dam

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-01-2011, 14:03   

Bojar napisał/a:
Oryginalne są mocne ale u kierowcy z pedałów kapie poza nie woda i czasami jest mokro

Oryginalne są fantastyczne ale z tym elementem pod pedałami to faktycznie fuszerka straszna. Wszędzie jest ok (niezniszczalne są) ale pod pedałami się po prostu syfi po za gumę.

Na tym zdjęciu wygląda że pod pedałami jest jeszcze cienka warstwa gumy której nie ma w oryginale więc może sam krój jest lepszy? Tylne na zdjęciu mają dużo większy kołnierz.

mike_l 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-01-2011, 15:08   

Dzięki za info. No to zamawiam. Znalazłem na allegro, z możliwością zwrotu w ciągu 10 dni cena 105 zł z przesyłką. Jeśli ktoś jest zainteresowany podaję link : http://allegro.pl/dywanik...1385899457.html
Jak dojdą sprawdzę i opiszę czy pasują i jakiej są jakości.

[ Dodano: 24-01-2011, 19:33 ]
Wycieraczki dojechały no i ... pasują idealnie. Kołnierze wysokie jakieś 4 cm. Na wycieraczkach logo Mitsubishi. Jeśli to podruba to jest chyba dość dobra. Jedyne zastrzeżenie to ... grubość. Wydaje się że mogłyby być trochę grubsze ale nie mam porównania. Zobaczymy jak szybko się będą zużywać.

Mitsumarek 
Nowy Forumowicz

Auto: LANCER 2004 1,6
Wysłany: 25-01-2011, 10:47   

te dywaniki które kupiłeś są na 100% oryginalne. ja kupiłem na tej samej aukcji jak tylko wrzuciłeś link bo były tylko 3 szt.:)

są z super jakości gumy, która nawet nie śmierdzi, po bokach logo MM , i pod spodem pełna nazwa i przeznaczenie. Na worku foliowym była oryginalna naklejka Mitsubishi jak na częściach serwisowych:)

super , ze to wrzuciłeś bo latałem na welurowych i trochę to denerwujące w zimie:)

Pozdrawiam

technics 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 benz 147 KM
Wysłany: 26-01-2011, 18:53   

Również przyłączam się do podziękowań za link bo byłem chyba tym trzecim który je kupił :)

mike_l 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-01-2011, 19:59   

Cieszę się mogłem pomóc. :biggrin:

Odpowiedz do tematu