Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:17
amerykański Outlander
Autor Wiadomość
Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-09-2008, 08:52   

Napisz coś więcej o Twoim outku, moc, v-max, wyposażenie, wnętrze, etc. No i najważniejsze - odczucia z jazdy amerykaninem.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

zalesik 
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
Wysłany: 17-09-2008, 19:55   

Jak się nim jeździ? - przekonam się jak przypłynie.
Wersja SE- http://www.mitsubishicars...cs.do?loc=en-us
czyli mieszanka naszych wersji. Wrażeniami podzielę się wkrótce

Andy 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 3L V6 2007
Wysłany: 19-09-2008, 20:05   

Od niedawna mam Outlandera 3.0 v6 z USA jest super , automat działa pięknie , żadnych szarpnięć , a to przyspieszenie cudowne . Spalanie według komputera 12-13 l ,
ale prawda jest taka że wyliczyłem od tankowania do tankowania 10.7l/100km jazda pół na pół miasto-trasa . Między bajki też trzeba włożyć to że różnią się od europejskich zawieszeniem (serwis zaprzecza) , oraz że są produkowane w USA lub w Mexico można sprawdzić na VIN . Jedyna wada to dość ubogie wyposażenie , ale co tam .

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 19-09-2008, 21:34   

Andy napisał/a:
Jedyna wada to dość ubogie wyposażenie

Eeee, masz 3.0 V6 pod maską to co jeszcze trzeba :D

kyru
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2008, 22:04   

A ja też mam amerykańca i jestem bardzo zadowolony, te opowiesci niektórych z forum, że dużo palą, że inne zawieszenie, itp. to tylko takie gadanie ( fakt, że w sewisie nie mogą mi zakodowac drugiego kluczyka, ale to już inna sprawa) - żadnych konkretów - każdy kupuje co uważa za słuszne...a ja teraz muszę kupic zimówki i powiedzcie mi czy te co mam a są to Goelandar G300 M+S WYSTARCZĄ NA ZIMĘ, czy kupic zimówki - co ądzicie o oponach z oznaczeniem M+S

kolego Zalesik jak przypłynie Twój to będzisz super zadowolony, gratuluje wyboru :)

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 20-09-2008, 23:32   

kyru napisał/a:
fakt, że w sewisie nie mogą mi zakodowac drugiego kluczyka, ale to już inna sprawa

No właśnie Panowie, jak to z tym jest? Kupując auto w USA dostaje się tylko jeden komplet kluczyków, czy jak? Byliśmy dziś oglądać świeżo sprowadzonego z USA Chryslera Town&Country i na wiadomość że jest tylko jeden kluczyk delikatnie się zraziliśmy. :shock: Podobno 99% samochodów przypływa z jednym kluczykiem. :roll: Ale kurcze, nawet gdy się chce ubezpieczyć auto u nas w kraju to ubezpieczyciel się pyta czy są dwa kluczyki (czasami jak jest jeden to nie chcą ubezpieczyć). Mógłby mi ktoś to wyjaśnić?

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 20-09-2008, 23:47   

KowaliK napisał/a:
Ale kurcze, nawet gdy się chce ubezpieczyć auto u nas w kraju to ubezpieczyciel się pyta czy są dwa kluczyki (czasami jak jest jeden to nie chcą ubezpieczyć).
To akurat nie jest problem, bo chcąc ubezpieczyć samochód i ewentualnie okazać drugi kluczyk, większość po prostu go dorabia :roll: Sam też tak zrobiłem po zakupie jednego z poprzednich samochodów.
...ale to nie zmienia faktu, że faktycznie też słyszałem o jednym kluczyku w autach sprowadzonych ze stanów :doubt:

...i też czekam na oświecenie o co w tym chodzi przez tych, którzy mają o tym pojęcie :mrgreen:

[ Dodano: 20-09-2008, 23:50 ]
tomekrvf napisał/a:
kyru napisał/a:
czy te co mam a są to Goelandar G300 M+S WYSTARCZĄ NA ZIMĘ

Jesli te Geolandary są podobne do tych, które montowane były w Outlander I, to o jeżdzeniu zimą na nich możesz zapomnieć
Proszę o kontynuowanie tego wątku w tym temacie

Andy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-09-2008, 05:31   

kyru napisał/a:
Tylko marka jakaś u nas nie znana

Marka znana bo to Yokohama Geolandar , a co do jazdy po śniegu to patrząc na ich bieżnik to raczej ani mud ani snow . Radziłbym jednak kupić typowe zimówki np Geolandar IT .
KowaliK napisał/a:
Kupując auto w USA dostaje się tylko jeden komplet kluczyków

Co prawda pewności nie mam , ale mam teorię . Ogromna większość aut z USA to tak zwane przejęcia bankowe , więc nikt tam się nie interesuje drugim kluczykiem . Wpadają do domu albo zatrzymują na ulicy zgarniają papiery , kluczyk , auto i po sprawie . Co do ubezpieczenia nie musisz mieć dwóch kluczyków , ale musisz poinformować że masz tylko jeden . Jak masz drugi dorobiony to lepiej też poinformować ubezpieczyciela , bo jak wyjdzie jakaś afera to możesz nie dostać odszkodowania .

[ Dodano: 21-09-2008, 06:05 ]
http://www.mitsubishi-mot...9=1202&mode29=4
Tam można znależć jakieś oficjalne dane 3.0 V6 .

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 21-09-2008, 12:00   

No OK, Twoja teoria jest bardzo prawdopodobna ale jeśli auto jest legalnie zakupione w salonie? Żadne przejęcia itd.

zalesik 
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
Wysłany: 21-09-2008, 17:41   

Mam zakupione w salonie i są 2 kpl. kluczyków

Andy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-09-2008, 18:52   

KowaliK napisał/a:
No OK, Twoja teoria jest bardzo prawdopodobna

Ja kupiłem Outlandera z USA , ale tu w Polsce i mam dwa oryginalne kluczyki . Auto było po lekkiej stłuczce , więc raczej odkupione od właściciela z kompletem dokumentów (instrukcje , gwarancje) i kluczyków . Myślę że auta z USA , zwłaszcza w miarę nowe powiedzmy do 3-lat dzielą się na te z przejęć i te powypadkowe . Na zdrowy rozum nawet amerykanin nie sprzedaje rocznego dobrego samochodu .

jacaga 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 3.0 LS
Wysłany: 21-09-2008, 21:51   

Mój przypłyną ze stanów z dwoma kluczykami, wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że jeden kluczyk jest niezakodowany i właściwie mogę nim otwierać tylko zamki ręcznie bo nawet na pilota centralny zamek nie reaguje.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 21-09-2008, 22:30   

kyru, wszystkie odpowiedzi na Twoje pytanie przerzuciłem do tematu OPONY do Outlandera II

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 22-09-2008, 14:41   

jacaga napisał/a:
Mój przypłyną ze stanów z dwoma kluczykami, wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że jeden kluczyk jest niezakodowany i właściwie mogę nim otwierać tylko zamki ręcznie bo nawet na pilota centralny zamek nie reaguje.

Czyli wynika z tego że z drugim coś się stało i został kiepsko dorobiony kolejny. :P
Chrysler którego oglądaliśmy był z 2005 roku i był bezwypadkowy. Większość aut jakie stały na placu i również były powypadkowe/bezwypadkowe nie miały drugiego kluczyka. :roll:

jacaga 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 3.0 LS
Wysłany: 23-09-2008, 18:51   

Nie wygląda to na doróbkę
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 23-09-2008, 21:34, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu