Colt kontra Jazz i Yaris |
Autor |
Wiadomość |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-04-2006, 15:09 Colt kontra Jazz i Yaris
|
|
|
Moi rodzice mają już 4 letnią Yariskę i postanowili kupić nowy samochód w tej klasie.Postanowiłem ich wkręcić w Colta,który bardzo mi się podoba.Oglądalismy jeszcze Jazza.Niestety po oględzinach nowej Yariski nie miałem już argumentów przemawiających na korzyść Colta.Cena,wyposażenie i wygląd wszystko za nią przemawiało.Ciekawi mnie zdanie innych mitsumaniaków na ten temat ponieważ zwykli ludzie już zadecydowali.Yaris. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-04-2006, 15:11
|
|
|
Nie wiem jak z mechaniką - ale wizualnie Yaris jest ładniejszy niestety... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 05-04-2006, 15:34
|
|
|
Wewmątrz niestety też.Za 47 tys.dostali abs,klimę,4poduszki,radio z cd,elektryczne szyby,koła 15,lakier metalic.Naprawdę nie miałem argumentów. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 05-04-2006, 15:35
|
|
|
sla napisał/a: | Naprawdę nie miałem argumentów. |
Nie dziwię się.
Ja ostatnio chciałem namówić znajomych na Colta ale wzieli Swifta... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 05-04-2006, 15:46
|
|
|
Czy niebawem tylko sentyment mitsumaniaków będzie jedynym argumentem za kupnem aut tej marki? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 05-04-2006, 15:46
|
|
|
Nie będzie - z tego co mi wiadomo Miśki odświerzają gamę modeli - będzie ciekawie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 05-04-2006, 15:56
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Nie będzie - z tego co mi wiadomo Miśki odświerzają gamę modeli - będzie ciekawie. |
Oj bedzie ciekawie - zwłaszcza nowy Lancerek mi się podoba, który ma wejść na przełomie 2007/2008 tylko niewiem czy na niego uzbieram
 |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
Ostatnio zmieniony przez akbi 05-04-2006, 16:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 05-04-2006, 16:16
|
|
|
Nie ma co się jeszcze podniecać , zobaczymy jak będzie wyglądał w wersji produkcyjnej i jaka będzie jego cena.Czy równie atrakcyjna jak obecnych modeli czy wzięta z księżyca. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 05-04-2006, 16:20
|
|
|
No własnie wersja produkcyjna ma tak wyglądać z zewnątrz - wiadomośc pewna na 99,9% |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-04-2006, 17:40
|
|
|
nie mialem przyjemnosci siedziec w nowej yarisce, ale jazz mnie rozbroil iloscia miejsca w srodku jak i wielkoscia bagaznika. A z zewnatrz to taki maly mieszczuch.
W nowym colcie nie moglem sie odnalezc....fotele byly w miare ok, ale reszta niestety zupelnie podemnie nie pasowala. Wygladu zewnetrznego nie komentuje. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 05-04-2006, 21:37
|
|
|
co prawda nie mialem stycznosci z nowym yarisem i coltem, ale jazzem zrobilem ok 1000km i tak milo zaskoczylo mnie to autko, ilosc miejsca z przodu, z tylu(nawet przy moim wzroscie 190cm), do tego bagaznik, podloga ze schowkami, no i silniczek 1.4 dla ktorego predkosci rzedu 170-180km/h to zaden problemik przy calkiem znosnym spalaniu(miasto 7-8litrow z ciezkim butem), nie wiem czy to dobre porownanie jazz i ford fusion, ktorym tez mialem przyjemnosc(w tym przypadku nieprzyjemnosc ) zrobic ok 2000km, nie wspominam ich milo, na sama mysl bola mnie 4 litery od siedziska, silnik 1.4 mulowaty a przy tym zuzywa sporo paliwa(miasto do 10litrow), wykonczenie w miare ale braklo milego w dotyku weluru na siedzeniach jak w jazzie, no i ten ford, ktorym jezdizlem mial dodatkowy schowek w kierownicy i od gory w desce rozdzielczej, ktos mu ukradl poduszki powietrzne, co najlepsze przed kradzieza auto bylo zamkniete i ten mozna nazwac ze mily zlodziej takze zamknal auto gdy juz je opuscil ze zdobycza |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2006, 21:58
|
|
|
Matejko, za ile sprzedales poduszki?
Nie mialem okazji sprawdzic na trasie, ale nowa Fiesta jest calkiem interesujaca. Wygodna, przestronna i tania!
Dzis mialem "przyjemnosc" montowania alarmow w trzech nowiusienkich (jeszcze w folii) Fiatach Panda DIESEL! Fajna, zwinna i w miare wygodna, ale ten znaczek z przodu... |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 06-04-2006, 06:42
|
|
|
Akbi nowy Lancer był by odpowiedzią na potrzeby rynku gdyby wchodził 2006-07 a tak to kicha, za dwa lata bedzie zwyczajnym samochodem ale nadal ładnym to samo z tym nowym (hbekiem) zapowiedzi ładne ale kiedy wejdzie i z jaką ceną to zobaczymy. I tak na końcu się okarze że nawet w niemcach czy francuzach jest leprze wyposażenie niż w Mitsu. I znów odzywa się sentyment. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2006, 20:30
|
|
|
Colt ma miedzy innymi tę przewage, ze jest go malo, co nie jest bez znaczenia dla prawdziwej kobiety.
A Yaris'ow jak psów. |
|
|
|
 |
|