|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyciek ze skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
beno729
Mitsumaniak

Auto: Galant Sport, Peugeot 405
|
Wysłany: 26-09-2008, 17:11 Wyciek ze skrzyni
|
|
|
Witam, kilka dni temu zmieniono mi olej w skrzyni biegów, galant 98. Wszystko grało mistrzowsko, dzis jednak zauwazylem plamy z oleju. Simmering lewy do wymiany. Spoko, zrobi sie, tylko teraz pytanie, czy jest to wina typkow ktorzy zmieniali mi olej? Dziwi mnie ten zbieg okolicznosci, 3 dni po wymianie...byc moze wlano za duzo oleju i uszczelka nie wytrzymala cisnienia? I jeszcze pytanie, czy moge takim samochodem zrobic 50-60km? Wycieklo moze 300-500ml oleju. Macie doswiadczenie w jezdzie samochodem bez oleju w skrzyni? Dziekuje za pomoc! |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-09-2008, 17:36
|
|
|
beno729 napisał/a: | Spoko, zrobi sie, tylko teraz pytanie, czy jest to wina typkow ktorzy zmieniali mi olej? |
To raczej wina 10 lat które mam ten simmering.
beno729 napisał/a: | Macie doswiadczenie w jezdzie samochodem bez oleju w skrzyni? |
Mamy. W maździe kawałek docisku zrobił dziurę w obudowie skrzyni. Przejechałem 300km co jakiś czas dolewając pół litra oleju. Skrzynia wytrzymała i od tej pory zrobiła jakieś 50kkm |
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 29-09-2008, 10:25
|
|
|
beno729 napisał/a: | Macie doswiadczenie w jezdzie samochodem bez oleju w skrzyni? |
Mamy. W VW jazda z za niskiem poziomem oleju dobijała skrzynie.
Np. dosyć częste usterki ze skrzyniami POlo: huczenie skrzyni lub wyskakujący bieg... |
|
|
|
 |
|
|