|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:42 |
Którą kupić? Diesel czy GDI??? |
Autor |
Wiadomość |
maniak [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2008, 16:34
|
|
|
no to gratuluje dobrego zakupu.Czekamy na fotki |
|
|
|
 |
beret
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI EXE 1999
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-09-2008, 21:13 Pierwsze wrażenia z jazdy
|
|
|
Witam, kupione autko to rocznik 1999, wersja EXE, z climatronikiem, podgrzewanymi siedzeniami, el. szybami z przodu. Niebieskie, z alufelgami, wygląda nieźle
podzielę się z Wami pierwszymi wrażeniami z jazdy. Przejechałem dziś jakieś 100km. Czuć koniki pod maską, auto jest bardzo żwawe, fajnie się wyprzedza. Skuteczny - jak się wydaje - ABS. Naprawdę świetny climatronic. W środku cichutko. Licznik pokazuje średnie spalanie na poziomie 6,7-7,1 litra. Czy można mu wierzyć?
A teraz minusy (chociaż może martwię się przedwcześnie). Zauważyłem, czekając na zmianę światła, że przy wciśniętym sprzęgle, bez dodawania gazu obroty trochę skaczą (tak od 300 obrotów do 1000, potem znów lekko w dół). Pokrywa poduszki bezpieczeństwa od strony pasażera jest jakby odgięta, właściciel twierdził, że Carismy przed liftingiem tak mają. No i jeszcze widoczność, na razie parkowanie tyłem to nie lada sztuka (choć to pewnie kwestia przyzwyczajenia).
Pozdrawiam, zdjęcia wkrótce. |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 17-09-2008, 21:36
|
|
|
beret napisał/a: | bez dodawania gazu obroty trochę skaczą (tak od 300 obrotów do 1000, potem znów lekko w dół) |
musisz przeczyscic przepustnice... normalny objaw w GDI, normalka, nie ma sie czym martwic. jest tutaj gdzies opis na forum jak to zrobic, ale szukajka nie dziala wiec jesli ktos ma to zapisane (ja nie mam) to pewnie zaraz Ci podadza linka.
beret napisał/a: | właściciel twierdził, że Carismy przed liftingiem tak mają |
Prawda, rowniez nie masz sie czym martwic
Pozdr |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
kelo2 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
beret
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-09-2008, 14:00
|
|
|
kelo2 napisał/a: |
ile ma na liczniku? |
Na liczniku 153 tysiące, była książka serwisowa prowadzona do maja tego roku w Berlinie przez pierwszego właściciela, są tam daty badania z odczytami z licznika, wydaje się, że przebieg może być oryginalny.. Facet, który go sprowadził i zarejestrował, jest zakręcony na punkcie Carismy. Ta była jego trzecią, a czwarta czeka na niego w Niemczech (podobno znalazł okazyjnie Carismę po liftingu, dlatego sprzedał tę obecnie moją).
Dzięki za link z instrukcją czyszczenia przepustnicy. Wydaje się to niezbyt skomplikowane Próbowaliście tego??
pozdrawiam |
|
|
|
 |
szyszus1
Mitsumaniak
Auto: Cari GDI 98'
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 78 Skąd: Hrubieszów
|
Wysłany: 18-09-2008, 20:38
|
|
|
Gratuluję zakupu i życzę miłej, bezawaryjnej i bezpiecznej jazdy misiem!
Cytat: | Dzięki za link z instrukcją czyszczenia przepustnicy. Wydaje się to niezbyt skomplikowane Próbowaliście tego?? |
Próbowaliśmy. Fakt, skomplikowane nie jest ale dobrze jest to robić powoli i dokładnie. |
|
|
|
 |
beret
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-10-2008, 15:17 Moja Cari
|
|
|
Witam,
poniżej moje autko. Jeździ się świetnie, trochę słychać w silniku popychacze, no i przepustnicę trzeba było przeczyścić, luz na awaryjnym i na razie... chyba tyle problemów. Aha, jeszcze jedno. W środku słychać na wybojach dziwne stukanie, jakby jakiejś metalowej pierdółki. Na początku myślałem, że to metalowa sprzączka w mojej teczce, potem okazało się, że bez teczki w środku też to słychać. Za cholerę nie mogę znaleźć źródła tego hałasu. Wydaje mi się, że to gdzieś z tyłu i na pewno wewnątrz. Co to może być?? Zaczyna mnie to wnerwiać.
http://allegro.pl/show_item.php?item=425788544 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 08-10-2008, 17:36
|
|
|
beret napisał/a: | Wydaje mi się, że to gdzieś z tyłu i na pewno wewnątrz. Co to może być?? Zaczyna mnie to wnerwiać. |
moze półka bądz kanapa
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|
|