|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mocowanie kierunkowsakzu przedniego w CA0 |
Autor |
Wiadomość |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2006, 10:47 Mocowanie kierunkowsakzu przedniego w CA0
|
|
|
Potrzebuję informacji. Czy na zaczepy kierunkowskazów przednich w CA0 wchodzą jeszcze blaszane wsuwki, blokujące je w obudowie klosza lampy. U mnie nie ma - z obu stron - ale być może powinny być... Właśnie wymieniam kierunkowskaz i chcę to zrobić porządnie. Na zdjęciu zaznaczyłem zaczepy, o których mowa
 |
Ostatnio zmieniony przez gregorbu 08-04-2006, 10:49, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 08-04-2006, 10:59
|
|
|
Nie nie wchodza żadne blaszane blaszki... czy jak to tam nazwałeś
Te dwa zaczepy muszę wejść bezproblemowo do gniazd w lampie (reflektorze)... i tyle...
Później sprężynka i git...
pzdr |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2006, 11:07
|
|
|
ROMEL napisał/a: | Nie nie wchodza żadne blaszane blaszki... czy jak to tam nazwałeś Te dwa zaczepy muszę wejść bezproblemowo do gniazd w lampie (reflektorze)... i tyle... |
Zaczepy ładnie wchodzą w otwory w kloszach, sprężynka owszem też jest, a moje pytanie było związane z tym, że zaczepy mają spory luz w otworach nie blokują się. W zasadzie nie są to stricte zaczepy, a raczej wsuwki (po wsunięciu do otworu klosza nie "zaskakują"). Moim zdaniem stąd powszechne problemy z odstawaniem kierunkowskazów od kloszy. |
|
|
|
 |
ROMEL

|
Wysłany: 08-04-2006, 11:45
|
|
|
Hm... to nad czyms pomyśł co by luz skasować...
Bo ja w żadnej z wersji Colta nie widziałem tam żadnych blaszek... |
COLT 1,3 12V 96` CJ0
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2006, 16:30
|
|
|
W miejscu wskazywanym przez Ciebie na zdjęciu nie ma żadnych blaszek.
Romel ma rację - całość po prostu wkładamy obok klosza (sprężynka blokuje i dociska całość). |
Ostatnio zmieniony przez slo_mo 08-04-2006, 16:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2006, 18:21
|
|
|
Po jednym "Pomógł" na Wasze konta Kierunkowskaz zamontowany i jest o.k. Ładnie spasowałem (nie ma to jak robić dla samego siebie), na zaczepy wkleiłem paski filcu, a sprężynka dociągnęła. Po demontażu starego kierunkowskazu, nie opanowałem się, zacząłem przeklinać, wróciłem do domu, umyłem ręce i wziąłem ze sobą aparat. Tego kowala, który się wcześniej zajmował Misiem, powiesiłbym za jaja - poniżej kolejny powód mojej decyzji. Kierunkowskaz był zamocowany za pomocą DRUTU!! a sprężynka walała się samopas!! K***ica człowieka może trafić!!
 |
|
|
|
 |
ROMEL

|
Wysłany: 09-04-2006, 08:01
|
|
|
gregorbu...
Słuchaj... nie chcę Cie denerwować bardziej niż jestes zdenerwowany...
ale jakbym u siebie zobaczył tak pięknie rozwiniętą rudą na podłuznicach i poszyciach wewnętrznych to.....
Najperw bym sobie usiadł, po chwili odpalił fajkę trzęsącą sie ręką, później bym głośno zapłakał, po chwili posypałyby sie &#$%$#^ .... a jak bym sie uspokoił po tym ciężkim szoku - zdjąłbym błotnik i wzioł sie do roboty.... i to tak konkretnie...
Pomysl nad tym bo do następnęgo sezonu zimowego to nad Twoim Coltem całkowicie ruda zapanuje - a wtedy to już płacz nie pomoże tylko Żyd, albo złom...
POZDRAWIAM |
COLT 1,3 12V 96` CJ0
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2006, 08:51