Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:40
[MSS ALL] Wyświetlacz zgasł :(
Autor Wiadomość
kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2008, 11:13   

otoz sprawa wyglada tak, ze dotkniecie i ruszanie wtyczka z tylu wyswietlacza pomagalo i kiedy unioslem wtyczke ku gurze zawsze byl obraz i wyswietlacz dzialal poprawnie, lecz wyswietlacz zostal dany do naprawy do swrwisu elektronicznego i tam gosc mi powiedzial ze przelutowal wszystko i powinno byc ok, lecz kiedy zamontowalem, bylo przez chwile ok pozniej zaczely wystepowac te same problemy czyli raz obraz jest a raz nie ma lecz kiedy po tej usludze unosze ku gorze wtyczke to to nic nie pomaga, znacie moze kogos dobrego kto zajmuje sie serwisowaniem czego takiego lub gdzie kupie taki wyswietlacz uzywany z rozbiorki?

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-10-2008, 11:33   

Moim skromnym zdaniem serwisant odwalił fuszerkę. Nie miał pojęcia co jest więc dotknął lutownicą tu i tam i tyle.
Trzeba jechać do elektronika zapaleńca który w domu klepie, podejdzie ambitnie do zadania, przeleci wszystkie ścieżki, podogina styki , wtyczkę poprawi i będzie dobrze.

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 13-10-2008, 14:29   

jezeli to bylo niedawno, to jedz do tego gościa - miał naprawić, ale nie naprawił :P

menti 
Forumowicz

Auto: Outlander MY2016
Wysłany: 13-10-2008, 22:29   

Skoro piszesz, ze trzymanie wtyczki ku gorze pomaga....tam bym szukał problemu! Albo cos masz z wtyczką(np. za luzno styka lub cos w tym stylu), albo należy polutować tzw. "zimne luty" przy samej wtyczce w wyswietlaczu.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 13-10-2008, 22:34 ]
aha...zapomnialem....mam tez kolorowy wyswietlacz, wiec jak bedziesz w okolicach poznania (dokladniej swarzedz) daj znac....mam taki sam wyswietlacz wiec mozesz sprawdzic:) (ja ze swoim nie mam problemow)

kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2008, 21:22   

znacie takich elektronikow zapalencow:(? bo ja niestety nie... ;( do tego goscia juz nie pojade bo rozmawialem z nim i mowil ze skoro sprawdzil i wciaz nie dziala to juz nic na to nie poradzi;/ dodam ze po jego 'naprawie' nie pomaga juz uniesienie wtyczki ku gurze i obraz raz jest a raz nie;/

aciu80
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2008, 00:27   [MSS 1.6] Jeśli chodzi o wyświetlacz

Czy jednak isnieje możliwość naprawy wyświetlacza, czy nikt o tym nie slyszał. W dużej grupie u nas się to dzieje, ale brak rozwiązania.... :rolleyes:

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2008, 13:15   

Możecie spróbować tutaj . Ale nie wiem czy naprawiają takie kolorowe cacka ;)
Albo tutaj, ale tez nie dam gwarancji, że naprawią.
Tutaj chwalą się, że naprawiają również kolorowe wyświetlacze.

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 04-03-2009, 20:46   

Witam szanownych forumowiczy, o miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem mss 1,3 benzyna; 1999r, generalnie autko sprawuje się bez większych problemów, ale dziś dotankowałem mojego miśka, zresetowałem na wyświetlaczu średnie spalanie i prędkość, ale komputer nie zmienił pozostałego dystansu do następnego tankowania, aktualnie pokazuje 17 km, natomiast z wskazań paliwomierza i z tego, co zatankowałem i wyjechałem, to mam jeszcze ok. 150 - 170 km. Jak można zresetować komputer? Niestety, ale resetowanie DISP nie pomogło:(. Będę zobowiązany za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.
Bogdan

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 04-03-2009, 22:12   

halbog napisał/a:
ale dziś dotankowałem mojego miśka
...
komputer nie zmienił pozostałego dystansu do następnego tankowania
Ile dotankowałeś?
Dystans resetuje się jak się zatankuje dość dużo paliwa. Ile dokładnie tego raczej nikt nie wie :roll:
Proponuję tankować do pełna i raczej więcej niż mniej tak, aby nastąpiła duża zmiana poziomu w zbiorniku.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 05-03-2009, 19:32   

Mogę podzielić się moją świeżo nabytą wiedzą empiryczną :mrgreen: : w przypadku mojego miśka dotankowanie mniej niż 7 litrów benzyny nie powoduje zmiany pozostałego dystansu do następnego tankowania na wyświetlaczu, zmianę tą powoduje wlanie do baku 10 litrów paliwa. A po zatankowaniu do pełna wyświetlacz pokazuje 770 km do następnych odwiedzin na stacji paliw. Coraz bardziej lubię to autko :lol: .
Pozdrawiam i dziękuję za szybką podpowiedź.
Bogdan

Odpowiedz do tematu