Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rdza na ramkach okiennych
Autor Wiadomość
sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-10-2008, 22:52   Rdza na ramkach okiennych

Niestety zauważyłem rdzę na wszystkich ramach okiennych u góry. Ciekawe co powiedzą w ASO i jak zostanie rozwiązany ten problem. Myślę że obejmuje to gwarancja na karoserię.

Radeon 
Forumowicz
Radeon

Auto: Lancer 4g92, Galloper 2,5 TDI
Wysłany: 13-10-2008, 22:58   

Ale bym się wkurzył:evil:...eh ta rdza.Który to rok autka?

sla 
Forumowicz

Wysłany: 13-10-2008, 23:05   

2004, nawet w 125p i Polonezie nie było czegoś takiego, nie wspominając o poprzednim Lancerze. No coż jakość coraz gorsza z każdym rokiem.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-10-2008, 09:57   

Auto stoi na dworze czy garażujesz?

Krzychu

capsl0ck 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 2004
Wysłany: 14-10-2008, 14:15   

witam,
To standardowa usterka w tym modelu. U mnie, podobnie jak w samochodzie mojego brata (lancery z 2004) wszystkie słupki polakierowano i oklejono w ramach gwarancji. Więc śmiało do ASO
pzdr
caps

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-10-2008, 14:47   

Dotyczy modeli 2004 czy pozniejszych z 2005-2006 tez?

Krzychu

capsl0ck 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 2004
Wysłany: 14-10-2008, 15:24   

O ile mi wiadomo późniejsze miały fabrycznie oklejane ramki okien (czarna matowa okleina)
W modelach 2004 i wcześniejszych ramki okien były tylko lakierowane (czarny lakier, jakby szkliwo) i na nich występował problem z "wykwitami" korozji. Proponuję zadzwonić do ASO bo problem jest im znany.
pzdr
caps

PawelzGorzowa
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2008, 14:39   

Dzisiaj zauwazylem korozje. Niewiele, ale jednak. Rozumiem ze w ASO zrobia mi to w ramach gwarancji na karoserie?

Pozdrawiam

sla 
Forumowicz

Wysłany: 09-11-2008, 18:19   

Jest jeden warunek, musiałeś mieć przeglądy w ASO odnotowane w książce gwarancyjnej

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2008, 21:14   

Qrde jestem w szoku że Japończyki takie cuda zaczynają robić ........

sla 
Forumowicz

Wysłany: 10-11-2008, 00:28   

Wpadki mogą się zdarzyć każdemu tylko wkurzające jest to że producent sam nie wzywa do ich naprawy tylko czeka czy nabywca się zorientuje i czy będzie musiał je naprawiać. Przecież łatwiej i lepiej to zrobić zanim ramki nie zardzewieją.Wtedy i nabywca czuje się doceniony i zyskuje image marki.

PawelzGorzowa
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 10:03   

Dzwoniłem do salonu Blaszka w Luboniu k. Poznania i odmówili mi naprawy gwarancyjnej twierdząc, że to nie jest perforacja karoserii. Podejrzewam, że w innych ASO uzyskam tę samą odpowiedź...

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 10:12   

PawelzGorzowa napisał/a:
Dzwoniłem do salonu Blaszka w Luboniu k. Poznania i odmówili mi naprawy gwarancyjnej twierdząc, że to nie jest perforacja karoserii. Podejrzewam, że w innych ASO uzyskam tę samą odpowiedź...

przerabialem temat rdzy z carisma i wypieciem du... MMC Poland na mnie jako klienta, wiec radze odpuscic sobie bo szkoda nerwow, a nastepnym razem kupic inna marke :wink:
ogolnie gwarancja na perforacje to fikcja bo jesli rdza nie wyzre dziury na wylot nikt nie ruszy palcem.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 14-11-2008, 18:39   

Niestety miałeś rację, ramki wokół szyb nie należą w/g MMC do karoserii i nie obejmuje ich gwarancja a to że jest to typowa dolegliwość tego rocznika wcale nie musi oznaczać akcji serwisowej, podobnie jest z trzeszczącym tylnym zawieszeniem. Pogratulować podejścia do klienta. To będzie mój ostatni samochód tej firmy.

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2008, 20:48   

W moim (2004) nie ma (jeszcze?). Suchy ogrzewany garaż. Gdyby nawet była korozja to bym się poważnie zastanawiał czy oddać miśka w łapy blacharza. Podejrzewam, że nie nakleili by żadnej folii, a oprócz tego pewno zepsuli coś w drzwiach.

Wrzućcie proszę jakąś fotkę, jak to wygląda z bliska

Odpowiedz do tematu