Lancer gaz |
Autor |
Wiadomość |
turakiewicz
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 2004
|
Wysłany: 18-06-2008, 18:27 Lancer gaz
|
|
|
Zastanawiam się nad założeniem instalacji gazowej do mojego lancerka. Chciałbym się dowiedzieć o waszych opiniach na taki pomysł. Jak spisuje się silnik na gazie, jakie jest spalanie i czy występują jakieś problemy. Z góry dzięki:) |
|
|
|
 |
Pawel`85
Forumowicz Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 295 Skąd: 3 Miasto
|
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 12-10-2008, 10:40
|
|
|
Ja mam Lancera 2.0 SOHC - wersja USA i dlatego jest to SOHC a nie DOHC. Do tego automat - założony gaz OMVL - sekwencja - rocznik samochodu to 2004 - gaz założyłem w 2005 - do tej pory wymieniałem tylko filtry gazu i nic więcej - wszystko działa i nawet nie zauważam kiedy jeżdzę na gazie a kiedy na benzynie - nie ma nawet oznaki jakiejkolwiek żeby kiedykolwiek były jakieś falowania obrotów itp - po prostu leję gaz i mu w gaz. Spalanie od 10 do 14 litrów - 14 oczywiście w mieście. ale i poniżej da się zejść - zależy od nogi i pokonywanych odcinków. Sam regulowałem mapę i od 2 lat nawet do niej nie zaglądam bo i spalanie i osiągi są wystarczające. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2008, 10:52
|
|
|
Ja mam lancerka starszego na sekwencji i najmniejszych problemów z instalacją, silnik chodzi poprawnie i wymieniam tylko filtry... jeżeli założy ktoś dobrze sekwencję nie będziesz miał najmniejszych problemów |
|
|
|
 |
mfniwins
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer kombi 1.6
|
Wysłany: 14-10-2008, 22:07 Ja zagazowałem 1,6
|
|
|
Samochód miał 78kkm, a teraz już 10 kkm na gazie i na razie bez problemów. Gazowałem w Krakowie u Goduli, instalacja Landi Renzo.
A tak przy okazji pytanie: przy tym przeglądzie wypada mi rozrząd - jak i gdzie, dobrze i tanio się z tym uwinąć.
Pozdrawiam mfniwins |
|
|
|
 |
|