Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:17
No i mam co chciałem
Autor Wiadomość
Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2006, 09:58   

No cóż, atmosferyczny Outek i turbodmuchany Foryś to faktycznie dwie różne bajki...Co do miejsca w Outku - myślę, że dałoby się pokombinować. Porównanie Outek vs Foryś w zbliżonych wersjach wyposażenia - jak na mnie 1:1.
Silnik 2.0 Turbo w Outku jest konstrukcyjnie bardzo zbliżony do EVO ale nie jest to to samo (inne korby, tłoki, turbo, ECU i pomniejsze tematy).
Pozdrawiam

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2006, 10:03   

Dorzucę do pieca. Myślę, że atmosferyczny outek i atmosferyczny forek, to też dwie różne bajki ;-)

Jacek jest usidlony politycznie hehehe

Witom
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2006, 07:48   

Witam dzięki za odpowiedź jeszcze jedno ile tak faktycznie on spala i czy to pprzyśpieszenie da się jakoś polepszyć no i ostatnie czy każdy outlander ma podgrzewaną szybę przednią?

[ Dodano: 03-04-2006, 09:11 ]
Witam Jackie mam pytanie może trochę głupie ale jednak dzisiaj kupuję to autko i wiem że nie ma 2 pzreglądów na 45 i 60 tyś ile kosztuje uzupełnienie tego czy jak normalny przegląd w Mitsu w stolicy powiedzieli mi że 850 za 45 tyś i 950 za 60 tyś ? a jeżeli już na 45 nic się nie robi gdyż dawno po to co ?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 03-04-2006, 23:55   

Fido__ zapominasz że Jacek sprzedaje tez Subaru a niedługo może jeszcze coś :wink:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 04-04-2006, 09:28   

Witom, Nie da się uzupełnić jeżeli nie był robiony przegląd....Każdy dealer, który by to zrobił jest narażony na wydalenie z sieci i słusznie z resztą. Przedłużenie gwarancji na samochód, który jej mieć nie powinien jest niczym innym jak skrajną nieuczciwością (coby nie nazwać gorzej...)ze strony dealera. Tak czy inaczej powodzenia na drodze i zadowolenia z auta.
Pozdrawiam

trimix
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2006, 17:28   

[ Dodano: 03-04-2006, 09:11 ]
Witam Jackie mam pytanie może trochę głupie ale jednak dzisiaj kupuję to autko ...[/quote]

Udało się kupić ?

Pozdrawiam Chris

Witom
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 21:59   

witam wszystkich ponownie przedstawię pierwsze wrażenia z jazdy Outlanderem 2,0 136kM ogólnie bardzoi fajnie auto super trzyma się drogi przyśpieszenie nie rewelacja ale w zupełnbości wystarczy bardzo wygodny wszystko ładnie widoczne ale niestety SPALANIE CHYBA ZA DUŻO - PO MIEŚCIE PRAWIE 14/100 A PO TRASIE ( tzn łącznie zrobiłem 360 km w tym ok 40 po mieście ) WYSZŁO MI 10,2/ 100km to chyba zecydowanie za dużo tym bardziej że jechałem spokojnie do 120 max momentami 130 i bez klimy
Czy to spalanie jest normalne ?? a i jeszcze jedno ważne pytanie na siedzeniu kierowcy wygniotła się tak z boku gąbka że ten "drut" od stelaża przykrywa już tylko material to chyba nie powinno tak być ???? auto ma dopiero 63 tyś przebiegu i jest to bardzo uciążliwe.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-04-2006, 22:00   

Ale Outlander ma napęd AWD? - jeśli tak, to całkiem dobre spalanie.

Witom
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2006, 09:01   

No nie wiem IMHO sporo za dużo szczególnie po trasie przecież to tylko 2 litry

a co powiecie na wstawienie do niego instalacji gazowej oczywiście sekwencyjnej z dodatkowym smarowaniem bo słyszałęm różne opinie że po 40- 50 tyś km silnik się psuje ??? nie tylko w Mitsu tylko też w podobnych np X-trial, CRV

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2006, 09:25   

Krzyzak napisał/a:
Ale Outlander ma napęd AWD? - jeśli tak, to całkiem dobre spalanie.

Były wersje ze stałym jak i tylko FWD. Nie wiem, który ma kolega. Jeśli nie ciśnie zanadto to trochę dużawo jak na 2.0.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 10-04-2006, 09:34   

Coś przy dużo....Tak może być przy ostrej jeździe ale nie przy emeryckim śmiganiu. Podjedź do serwisu, wrzuć go na kompa i zobacz co będzie. Co do gazu: moi klienci śmigają i nie ma kłopotu. Warunek jest jeden: nie oszczędzasz na instalce. Niektórzy zrobili już ponad 100 tysięcy na gazie i nic ;) Także nie taki diabeł straszny ;)
Pozdrawiam

Jacek162 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DI-D (
Wysłany: 02-01-2010, 13:19   

Jackie napisał/a:
Hej.
Nie opłaca się kupować doajzdówki bo:
a) możesz kupić uszczelniacz i będzie taniej
b) masz bezpłatny 3 letni assistance gdyby uszczelniacz nie zadziałał ( w co nie wierzę bo sam jeżdżę już 3 rok i mnie nie zawiódł)
Dalej, koszt instalacji ori (PRINS) to 5 500zł, nie ori ok. 4000zł.
Opinia:
Bardzo stabilny i dobrze wykonany samochód, IMO znakomity stosunek jakości do ceny, prawdziwe 4X4 (bez zabawek ;) )Auto jest przestronne i wygodne.Płytki bagażnik. Minusem wersji 2.0 jest niewielka prędkość max. oscylująca (realnie) ok. 180km/h.
Gratuluję wyboru i mam nadzieję, że znajdziesz tu kącik dla siebie.
Pozdrawiam

Witam, jako,że jestem nowy ( odbieram Outlandera około 7 stycznia ) to po pierwsze chciałem się z wszystkimi przywitać :) Po drugie chciałem zapytac o tą prędkość max. Producent podaje 187 km, czy jest tak faktycznie i jak się to zmienia po dodaniu chipa? Pozdrawiam Jacek

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 02-01-2010, 14:51   

Jacek162, Witamy na forum.
Jacek162 napisał/a:
Producent podaje 187 km, czy jest tak faktycznie
jest.
Jacek162 napisał/a:
jak się to zmienia po dodaniu chipa
zależy od chipa. Ja jeszcze w swoim nie grzebałem, więc nie wiem

Wazzi 
Forumowicz

Auto: Outlander intense +
Wysłany: 02-01-2010, 15:05   

rezon napisał/a:
Jacek162, Witamy na forum.
Jacek162 napisał/a:
Producent podaje 187 km, czy jest tak faktycznie
jest.
Jacek162 napisał/a:
jak się to zmienia po dodaniu chipa
zależy od chipa. Ja jeszcze w swoim nie grzebałem, więc nie wiem
ale dluzsza jazda z taka predkoscia jest po prostu zbyt meczaca w tym samochodzie

Jacek162 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DI-D (
Wysłany: 02-01-2010, 15:38   

ale dluzsza jazda z taka predkoscia jest po prostu zbyt meczaca w tym samochodzie[/quote]
to zrozumiałe, pytam jedynie z ciekawości a i sam pewno będę chciał wyprobować jak juz odbiorę auto :lol: Od serwisu dostałem chipa i w dniu odbioru juz bedzie założony, stąd moje zainteresowanie "zderzenia" Waszych opini z rzeczywistością. Pozdrawiam Jacek

Odpowiedz do tematu