|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] [SILNIK] Koło pasowe wału korbowego. |
Autor |
Wiadomość |
wojtuh1
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1.3 2000r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 34 Skąd: Chrzanów
|
Wysłany: 17-10-2008, 19:23 [MSS 1.3] [SILNIK] Koło pasowe wału korbowego.
|
|
|
Witam Wszystkich!
Od lipca jestem szczęśliwym posiadaczem Miśka Space Star 1.3 z 2000 roku. Przebieg 116000.
Niestety dwa dni temu zaczęły piszczeć paski napędu wspomagania oraz alternatora. Nie jest to spowodowane zbyt małym naprężeniem. Podczas pracy silnika zauważyłem, że koło pasowe na wale korbowym ma lekkie bicie (ok 1-2mm) i przez to prawdopodobnie to piszczenie pasków. Z tego co się zorientowałem to koło posiada tłumik drgań. I teraz pytanie do Szanownych Forumowiczów:
- Czy to bicie może być spowodowane zużyciem tego tłumika drgań?
- Czy wielką krzywdę mogę zrobić Misiowi jeżdżąc z takim biciem?
- Czy jest jakiś sposób poprawy sytuacji aby uniknąć wymiany koła?
- Jeżeli wymiana koła to gdzie dostać takie cudo i ile trzeba będzie wydać PLN-ów?
- Czy ktoś z Was już wymieniał koło pasowe i jakiego patentu użył do zablokowania koła w celu odkręcenia śruby?
Za odpowiedź na powyższe pytania oraz inne sugestie będę niezmiernie wdzięczny.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez cns80 10-03-2009, 09:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|