Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] [SILNIK] Misiek nie odpala - nagle
Autor Wiadomość
bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2008, 14:40   

więc to raczej nie jest powiązane z tym słabym silnikiem na benzynie

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-10-2008, 17:37   

skoro na benie jest słabszy, to zapewne zebrał się jakis nagar czy inny syf na zaworach :) spróbuj dać jakiegos uszlachetniacza albo innego specyfika, który troche go powinien ożywić :) ja bym jeszcze spróbował pojezdzic nim na benzynie z pedałem gazu w podłodze :)

cyklista 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Wysłany: 30-10-2008, 18:58   

bazkomp napisał/a:
i temat powraca jak bumerang
nie wiem jak się to dzieje ale teraz od tygodnia odpala mi normalnie ale za to mam nowy objaw - na benzynie jest słaby jak mucha - jak by mu paliwa brakowało
na wyższych obrotach zaczyna przerywać (ale nie zgaśnie) a jak chcę gwałtownie przyspieszyć to się nie da.
na gazie wszystko chodzi idealnie
JA SIĘ OBAWIAM JEDNEGO - PRZYJDĄ MROZY TO BĘDĘ STAŁ TYM SAMOCHODEM I JEŹDZIŁ AUTOBUSEM

jeszcze jedno - od czego są te kable, jak nimi ruszam to musi się gdzieś robić przerwa bo mi nagle samochód przestaje pracować - chodzi na 2-3 gary a czasem nawet zgaśnie

Obrazek

ja bym ci poradził sprawdzić wtryski, i po prostu porządnie zdiagnozować układ zasilania na benzynie bo tak to sobie można długo gdybać, a problemów może być dziesiątki a wystarczy jeden zaśniedziały styk lub wtyczka i mogą byc takie efekty

Odpowiedz do tematu