Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A 2.0 Automat] Jaki gaz zainstalować?
Autor Wiadomość
junior81 
Mitsumaniak
Adamo

Auto: VW POLO 9N 1.4 2003
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-11-2008, 14:11   

Sorki za zaniedbanie własnego tematu, ale ostatnio miałem mało czasu.

Po 2 miesiącach użytkowania BRCseq24 mogę się podzielć zgromadzonymi danymi.

Podłączenie gala pod kompa w MITPOLU dało mi tylko tyle ,że wszystko mam sprawne. Sonda lambda nie jest w najlepszym stanie ale działa prawidłowo (mieści się w normie).Do tej pory spalanie w miesicie dochodziło do 16l i na jedyne szaleństwa na jakie sobie pozwalałem to wyprzedzanie wolnobieżnych samochodów na trasie łódź- stryków ale trasa zdarzała się zaledwie kilka razy w miesiącu. Podejrzewam że jakbym jeździł tylko po mieście to 16 l było by dolną granicą.
Jak wiadomo użytkownika automatu wyprzedzanie możliwe jest tylko na wysokich obrotach i po uprzednim wciśnięciu gazu do deski, skrzynia schodzi o bieg lub dwa niżej. Przyśpieszenie w przedziale obrotów 2,5 do 3,5 tys. jest nie możliwe bo autko jest bardzo mułowate, przy wyprzedzaniu skrzynia ustawia sie 4- 4,5 tys obrotów i wyżej.
a wtedy zużycie paliwa jest bardzo nie ekonomiczne ale ten typ tak ma.

Ostatnio w trasie spalił 10,9 l ale byla to jazda bardzo spokojna nie przekraczaj 110 km/h
wynik chyba zadawalający z tego co przeczytałem na forum.
Teraz zmieniłem stacje i spaleni w trybie mieszanym (miasto , i kilka przejazdów łódź- stryków)spadło poniżej 15L (ostatnie pomiary 13,9L). Cały czas piszę o jeździe bez szaleństw.(czyli góra 120 km/h).

Dobra rada jak jeździcie spokojnie po miesicie i pali wam dużo to zmięcie stacje na bardziej renomowane.
Jak będę posiadał jakieś nowe szokujące dane to na pewno napiszę.
Jak czytam że inne autka na gazie spalają 12L w miesicie i poniżej 10 w trasie to chyba jnie przekraczają 90 km/h, no ale wszystko jest możliwe.
Jakie prędkości osiągają rekinki 2.0 bo ja rozpędziłem sie do 190 km/h to chyba mało jak na te autka?

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 02-11-2008, 16:23   

Wyreguluj instalacje !!!!

BartekDeej ma gala 2.0 instalacje STAGA 300 czyli o generacje starszą, na trasie do Grudziądza spalił podajże 8l Gazu:) w mieście nie wiele więcej.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

junior81 
Mitsumaniak
Adamo

Auto: VW POLO 9N 1.4 2003
Wysłany: 02-11-2008, 23:29   

Na daną chwile nie mam się co czepiać instalacji bo benzyny na trasie spalił średnio 9,5 L. Wymienione były wszystkie filtry, jedynie jeszcze od kupna nie zmieniłem świec zapłonowych. A na diagnostyce komputerowej nie wyskoczyły żadne błędy.

axg
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2008, 08:45   

Marcino napisał/a:
axg napisał/a:
Ja za swoja instalke sekwencja STAG300 placilem 1750pln, do V6 kosztuje ok 2100pln.
Nie wiem czy to prawda ale od nowego roku gaz ma kosztowac 3pln !!!
Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie.
link

Ja nie wiem gdzie ty to zakładałeś ale stag do V6 wychodzi około 3.200 do 3600, ja sam zapłaciłem 3.400 2 lata temu, do 4 cylindrów sekwencja kosztuje okło 2.500 PLN
POzdrawiam

Gazior zakladalem w Siedlcach.

Odpowiedz do tematu