Zawieszenie KONI |
Autor |
Wiadomość |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2008, 15:54 Zawieszenie KONI
|
|
|
Witam. Jak w temacie, szukam zawieszenia (cały komplet tzn amory i sprężyny) Tejże firmy.
Dla czego akurat KONI? Bo znam tę firmę i wiem że robi wieczne amortyzatory (rozbieralne na części pierwsze i jak padają to wymienia się tylko uszczelniacz za 10zł i jeździ dalej).
Szukałem już na alledrogo i na ebayu.......a jak mam kupić nivo za 1200zł które po 3 latach może umrzeć to wolę dołożyć nawet te 800zł i jeździć do dokonania żywota przez Auto. |
|
|
|
 |
pepi
Forumowicz

Auto: gitarowe
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 519 Skąd: zabrze
|
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2008, 20:04
|
|
|
A mozesz zdradzić gdzie kupiłeś? lub czy chcesz sprzedać swoje? |
|
|
|
 |
gmtb
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS
|
Wysłany: 03-11-2008, 12:40
|
|
|
muszę cie zasmucić kolego. też wpadłem na taki pomysł aby zastąpić nivo zestawem KONI ale niestety nie da się.
Rozstaw śrub w mocowaniu amorka nie pasuje - mówię o tyle oczywiście bo z przodem nie ma problemu. Trzeba byłoby przerabiać amorek a to wiąże się z utratą gwarancji.
Co do kosztów KONI amorki + sprężyny (regulacja wysokości do 70 mm) przód i tył to wydatek około 2500 zł bez montażu.
Kupić je możesz w ZASTEC tuning w Łodzi, termin dostawy do 2 tyg.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2008, 12:48
|
|
|
Kolega pepi ma taki zestaw tylko że chyba bez regulacji. Kupuję od niego. Pisał że jeździł całe lato na tym więc na 100% powinno pasować )Ma takiego samego misia jak ja tylko młodszego o raptem 3 lata). Wiem ze gwarancja jest ważna, ale jak technologia KONI się nie zmieniła to da się je samemu naprawiać (są a raczej kiedyś były wieczne bo wymieniało się same uszczelniacze i płyn hydrauliczny). Jeżeli jednak nie to na stan teraźniejszy i tak dla mnie jest to jedyna opcja na dobre zawieszenie.....
Ale dziękuję za info. |
|
|
|
 |
gmtb
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS
|
Wysłany: 03-11-2008, 16:37
|
|
|
Może już sobie przerobił. A jeżeli zamontował je zamiast nivo bez przerabiania to był bym wdzięczny za cynk jaki to jest model tych KONI. Aktualnie sam jestem w fazie poszukiwania jakiejś alternatywy dla Nivomatów i też mam EA2W. |
|
|
|
 |
|